سوزش معده
محققان دریافتند افرادی که از داروهای سوزش معده استفاده می کنند، ممکن است در معرض خطر مرگ زودرس و انواع مختلفی از بیماری ها قرار بگیرند.

خطرات داروهای سوزش معده را جدی بگیرید

داروهای سوزش معده که به بازدارنده های پمپ پروتون یا PPIs معروف هستند و معمولا برای درمان سوزش معده، زخم معده و دیگر مشکلات دستگاه گوارش مصرف می شوند، شانس مرگ را در بیماران افزایش می دهند و با انواعی از مشکلات سلامتی از جمله آسیب جدی کلیه، شکستگی های استخوان و زوال عقل ارتباط مستقیم دارند.

خطر مرگ زودرس با استفاده از داروهای سوزش معده

پژوهش جدیدی نشان می دهد که ممکن است داروهای معروف برای تسکین سوزش معده، همچون نِکسیوم، پریلوسِک یا پریوَسید، در صورت مصرف طولانی، خطر مرگ زودرس را افزایش دهند. علاوه بر این، یک محقق ارشد گفت:«هر چه مدت طولانی تری این داروهای معروف به مهارکننده ی پمپ پروتون یا همان «PPI» را مصرف کنید، خطر مرگ زودرس نیز بیشتر می شود.» او متخصص کلیه و استادیار پزشکی در دانشکده ی پزشکی دانشگاه واشینگتون در سنت لوئیس است .
وی گفت:«رابطه ای بین مدت زمان استفاده از دارو و خطر مرگ وجود داشت. مصرف طولانی تر دارو با خطر بیشتر در رابطه ی مستقیم بود.» اما، العلی به این نکته اشاره کرد که برخی بیماران برای مقابله با مسائل پزشکی نیاز ضروری به مصرف PPI ها، حتی برای زمان طولانی دارند.او گفت:«مهارکننده های پمپ پروتون، به واقع جان انسان ها را نجات می دهند. ما نمی خواهیم پیام وحشتناکی به مردم بدهیم. اگر شما به این دارو نیاز دارید و تحت نظر پزشک هستید، می بایست به دریافت دارو ادامه دهید تا زمانی که توصیه ی دیگری دریافت کنید .»
این پژوهش نشان داد، کسانی که برای یک سال یا بیشتر، PPI مصرف می کردند، 51 درصد افزایش خطر مرگ زودرس داشتند، اما در کسانی که 6 ماه تا یک سال دارو دریافت می کردند 31 درصد و در کسانی که 3 تا 6 ماه مصرف کننده بودند، 17 درصد افزایش خطر دیده شد. یافته ها نشان دادند که مصرف کوتاه مدت PPI ظاهراً اثری بر خطر مرگ ندارد. مهارکننده های پمپ پروتون، با مهار کردن سیستم آنزیم که اسید معده را تولید می کند، فعالیت می کنند. محققان گفتند :«PPI ها یکی از رایج ترین نوع داروها در ایالات متحده هستند، به طوری که در سال 2015 میلادی ماهانه 15 میلیون نسخه تنها برای نِکسیوم نوشته شده است. اما، در سال های اخیر نگرانی برای امنیت استفاده از این دارو افزایش یافته است، زیرا مطالعات مختلف PPI ها را به بیماری های کلیوی، قلبی، ذات الریه، شکستگی های استخوانی و جنون ارتباط داده اند .»

داروهای سوزش معده

آشنایی با خطرات داروهای سوزش معده 

برای داشتن نگاهی وسیع تر به PPI ها و اینکه آیا احتمال مرگ زودرس را در افراد افزایش می دهند، العلی و همکارانش سوابق پزشکی نزدیک به 276،000 مورد مصرف کننده ی PPI را با سوابق حدود 73،000 نفر که نوع دیگری داروی سوزش معده به نام «آنتاگونیست H2» مصرف کرده بودند، مقایسه کردند. تحقیقات نشان داد که به طورکلی، مصرف کنندگان PPI ، در مقایسه با مصرف کنندگان آنتاگونیست های H2 ، به میزان 25 درصد افزایش مرگ زودرس را سبب می شوند. العلی می گوید:«محققین محاسبه کردند که برای هر 500 نفر مصرف کننده PPI ها، یک مرگ اضافی وجود دارد که در صورت عدم مصرف، این مرگ رخ نمی داد .»
دکتر «لوئیس کوهن» گفت:«این یافته ها قطعاً موجب نگرانی هستند و می بایست موردتوجه قرار بگیرند، زیرا پزشکان همچنان PPI ها را به میزان بالایی تجویز کرده و اغلب از توقف به موقع این داروها باز می مانند .» او استادیار متخصص گوش و حلق و بینی در دانشکده ی پزشکی ایکان در شهر نیویورک است. به علاوه، کوهن به این نکته اشاره کرد که مصرف PPI معمولاً آثار دیگری نیز دارند که برای سلامتی مضر است و این ها نیز می توانند بر خطر مرگ تأثیر بگذارند. العلی گفت:«هیچکس مطمئن نیست که چرا PPI ها این مشکلات را برای سلامتی ایجاد می کنند یا خطر مرگ زودرس را افزایش می دهند؟ ممکن است که داروها آسیب ژنتیکی یا سلولی را سبب شوند .»
اگر چه این پژوهش نتوانست رابطه ی علت و معلول مستقیمی را اثبات کند، العلی اشاره کرد که خطر افزایش یافته با مصرف طولانی ترِ دارو به میزان نگرانی نسبت به امنیت استفاده از دارو می افزاید. او گفت:«اگر هیچ رابطه ای بین مصرف دارو و نتایج ناخوشایند وجود نداشت، چرا باید مصرف طولانی تر دارو با خطر بیشتر همراه می بود؟ »
محققین بیان کردند رژیم های درمانی توصیه شده برای بیشتر PPI ها نسبتاً کوتاه هستند. برای مثال، دارو برای کسانی که دچار زخم معده هستند، تنها به مدت 2 تا 8 هفته تجویز می شود. اما بنابر گفته ی این محقق، از آن جا که این داروها بدون نسخه نیز قابل دسترس هستند، افراد بسیاری ماه ها یا سال ها از PPI ها برای مدیریت سوزش معده و رفلکس اسید استفاده می کنند .

داروهای سوزش معده

با خطرات داروهای سوزش معده  آشنا شوید

وی گفت:«اگر مردم بدون نیاز ضروری، یا برای علائمی که می توانند با روش های دیگر مدیریت شوند، مهارکننده های پمپ پروتون را برای مدت طولانی استفاده کنند، این عمل خطر بسیار بیشتری نسبت به فواید بالقوه، برای شان در پی خواهد داشت.» کوهن نیز گفت:«شکی نیست که استفاده کوتاه مدت PPI ها در شرایط بسیاری می تواند برای بیماران مفید باشد. چون مطالعات برای نشان دادن ارتباطات تصادفی بین PPI ها و مرگ دور از انتظار هستند، این چالش برای پزشکان وجود دارد که داروها را با قضاوت درست استفاده کنند و مزایای دارو برای بیمار را در طول زمان ارزیابی نمایند .»
این تحقیق در مجله ی BMJ Open منتشر شد .

داروهای سوزش سر معده باعث بیماری کلیوی می شوند؟
این نوع داروها هم انواع تجویزی و هم انواع بدون نسخه دارند، مثل پریواسید، نکسیوم و پریلوسک . محققان می گویند که استفاده طولانی مدت از داروهای PPIs با کمبود مواد مغذی و کاهش چگالی استخوانی مرتبط است. با این حال، آن ها تاکید می کنند که نمی توان داروهای PPIs را مستقیما برای این مشکلات مقصر دانست .
محققان در این مطالعه متوجه شدند که احتمال ابتلا به بیماری کلیوی مزمن و نارسایی کلیه در طول 5 سال بعد از مصرف مداوم داروهای سوزش سر معده، بیشتر می شود . محققان سعی کردند تا تاثیر درجه سلامتی ضعیف یا بالا بودن سن را در این مشکل در نظر بگیرند، اما به نظر آنان هنوز هم عوامل دیگری وجود دارند که خطر ابتلا به بیماری کلیوی را بالا می برند .مسئولان این مطالعه می گویند که مردم فقط در صورتی باید از داروهای PPIs استفاده کنند که ضرورتی از نظر پزشکی وجود داشته باشد و حتما باید مدت زمان مصرف را کوتاه کنند .

عوارض و خطرات استفاده از داروهای سوزش سر معده

4.321
این مطلب مفید بود ؟183
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از ایلیاد ، سلامت نیوز / ف
برچسب : درد معده
وبگردی