همسريابی
این روز هاسایت های همسریابی، زمینه هتک حیثیت شهروندان را فراهم کرده است. در این سایت ها اعضا می توانند با جلب اعتماد سایرین اقدام به سوء استفاده از تصاویر و اطلاعات خصوصی و اخاذی از آنها کنند.

سایت های همسریابی زمینه ساز هتک حیثیت شهروندان...

 اینترنت مخاطبان زیادی را در فضای سایبر به خود اختصاص داده است که بیشترین گروه استفاده کننده از این فضا را نوجوانان و جوانان تشکیل می دهند.یکی از مواردی که تحت عنوان کلاهبرداری های مدرن از آن یاد می شود کلاهبرداری هایی تحت عنوان سایت های همسریابی است که به طور گسترده در فضای سایبری رواج پیدا کرده است.
 
سرهنگ حبیب الله رجبلی رئیس پلیس فتا استان گلستان در این خصوص اظهار داشت:اینترنتی شدن روابط اجتماعی در جامعه امروز ایران بیان کننده این واقعیت است که گپ وگفت ها و مراودات دوستانه در دنیای مجازی به طرز ناباورانه ای در حال تبدیل شدن به فرهنگی پذیرفته شده است و در این زمینه سایت هایی تحت عناوین مختلف از جمله همسریابی و دوست یابی فعالیت می کنند.
 
 
سایت های همسریابی
   
وی با بیان اینکه ازدواج های اینترنتی و سایت های همسریابی مشکلی بزرگ برای خانواده ها و فرزندان آنها در فضای مجازی هستند، افزود:این گونه فعالیت ها موقعیتی سوء، برای انجام انواع کلاهبرداری ها، مزاحمت ها و هتک حرمت و حیثیت هموطنان از طریق فریب و دسترسی به اطلاعات شخصی و خانوادگی آنان و نقض حریم خصوصی افراد به ویژه بانوان فراهم می سازد.
 
سرهنگ رجبلی تصریح کرد:با اینکه اتکا به اینترنت و فضای مجازی ممکن است در نگاه اول راهی آسان برای همسریابی تلقی شود، ولی واقعیت آن است که فضای نامطمئن مجازی می تواند فرصتی را برای سوءاستفاده کنندگان نیز فراهم نماید تا با دام افکنی اقدام به کلاهبرداری و فریب و آسیب به متقاضیان این خدمات نمایند.
 
رئیس پلیس فتا گلستان خاطرنشان کرد:به جز یک سایت همسان گزینی، سایت های همسریابی که امروزه فعالیت می کنند بدون مجوز می باشند و عمدتاً نیز محیطی برای سوء استفاده از افراد شده اند.
 
وی در ادامه به برخی از سوء استفاده ها، آسیب ها و کلاهبرداری های انجام شده در این گونه سایت ها اشاره کرد و گفت:با توجه به اینکه مدیران سایت ها به تمامی اطلاعات وارد شده توسط کاربر(نام و نام خانوادگی، کد ملی، آدرس، شماره تماس و ...) دسترسی دارند، می توانند از کاربران سوء استفاده های بسیاری کنند.
 
این مقام انتظامی با بیان اینکه این سایت ها می توانند اطلاعات وارده را در اختیار افراد غیرمجاز قرار دهند، تصریح کرد:در این سایت ها اعضا می توانند با جلب اعتماد سایرین اقدام به سوء استفاده از تصاویر و اطلاعات خصوصی و اخاذی از آنها کنند.
 
رئیس پلیس فتا گلستان اضافه کرد:با توجه به اینکه برای عضویت ویژه در این سایت ها نیاز به واریز پول به حساب مدیران سایت ها می باشد، در بیشتر مواقع مدیران به تعهدات خود در قبال کاربران عمل نکرده و پول واریز شده آنان را به سرقت می برند.
 
سرهنگ رجبلی در پایان از شهروندان خواست در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک، آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش تماس با ما و یا از طریق شماره تماس های 2182967 ، 2182943 و 2182945 گزارش کنند.

 

دام سایت های همسریابی در کمین کاربران فضای مجازی

53
این مطلب مفید بود ؟30
برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا
وبگردی