دردهای لگنی
دردهای لگنی از شایع ترین دردهای زنانه هستند که علل مختلفی در ایجاد آن نقش دارد.

دردهای لگنی در خانم ها

دردهای لگنی از علائم بسیار دشواری هستند که پزشک با آنها رو به رو است. این دردها می توانند به صورت حاد، سیکلیک (دوره ای) یا مزمن باشند. علل ناشی این دردها بسیار متنوع هستند. دردهای لگنی از شایع ترین بیماری های زنانه هستند و دردهای لگنی مطمئنا از دردهای شایعی است که خانم ها در طول زندگی خود متحمل می شوند.

به طور کلی منظور از درد مزمن لگن، دردی است که شما حداقل به مدت 6 ماه در قسمت های تحتانی کمر یا شکم داشته باشید. این درد ممکن است حتی با خواب، فعالیت و روابط شما تداخل داشته باشد و با خود مشکلات عدیده ای به بار آورد. ممکن است هیچ مشکلی را ایجاد نکند و تنها به خطر بارداری، اختلالات گوارشی مانند نشانگان روده تحریک پذیر یا یک مشکل جدی و اورژانسی و تهدیدکننده حیات باشد. در ادامه با مهم ترین علل ایجاد این درد در زنان آشنا خواهید شد.

دردهای لگنی در خانم ها

دردهای لگنی در خانم ها از بیماری ها شایع است

علل ایجاد دردهای لگنی در خانم ها

عفونت های دستگاه ادراری
عفونت های دستگاه ادراری وقتی ایجاد می شود که میکروب ها خود را به دستگاه ادراری برسانند. عفونت ادراری ممکن است در هر قسمتی از دستگاه ادراری از مثانه تا مجاری ادراری و حتی کلیه ها را درگیر کند. نشانه های این بیماری، شامل فشار به قسمت تحتانی لگن، درد هنگام ادرارکردن و تکرر ادرار است. عفونت حتما باید درمان شود و در غیراین صورت ممکن است مشکل های شدیدی به وجود آورد و حتی به کلیه ها آسیب برساند. علایم عفونت کلیه شامل تب، تهوع، استفراغ و درد در یک طرف بخش تحتانی کمر است.

دردهای لگنی در خانم ها

علل مختلفی در ایجاد دردهای لگنی نقش دارند

 افتادگی اعضا در لگن
بسیاری از زنان با افزایش سن دچار پرولاپس یا افتادگی اعضای درون لگن می شوند. این حالت زمانی رخ می دهد که یک عضو مثل مثانه یا رحم به قسمت پایین تری می افتد. این مساله معمولا یک مشکل جدی نیست اما می تواند باعث ایجاد ناراحتی شود. علایم شایع آن شامل احساس ناراحتی و پری قسمت تحتانی شکم است. درمان ممکن است شامل برخی ورزش های خاص یا جراحی باشد.

کیست تخمدان

مایعی که درون یا روی یک یا هر دو تخمدان رشد می کند را کیست تخمدان می گویند. کیست تخمدان بیشتر در سنین بین 30 تا 45 سال شایع است. اغلب کیست های تخمدان غیرسرطانی اند و خطرناک نیستند اما ممکن است گاهی سرطانی شود. کیست های سرطانی بیشتر در خانم های بالای 40 سال بروز می کند. احساس ناراحتی در شکم، درد هنگام مقاربت، بی نظمی قاعدگی که گاهی همراه با خونریزی شدید است و خونریزی بعد از یائسگی از نشانه های آن است. کیست های بزرگ می توانند باعث فشار روی مثانه و منجر به احتباس یا تکرر ادرار شوند.

فیبروم رحم

رشد بیش از اندازه بافت رحم در زنان در دوران باروری فیبروم نامیده می شود. در این بیماری سلول های ماهیچه ای و دیگر بافت هایی که دیواره رحم را می سازند، غده های غیرسرطانی درون دیواره رحم و پیرامون آن می سازند. این بیماری می تواند باعث نازایی شود. به نظر می رسد فیبروز رحمی به دلایل ژنتیکی، هورمونی، محیطی یا ترکیبی از همه اینها باشد. نشانه های این بیماری ممکن است شامل قاعدگی های سنگین و دردناک یا خونریزی بین دوره های ماهانه، احساس پری در پایین شکم، ادرار زیاد و درد هنگام نزدیکی زناشویی باشد.

آندومتریوز

آندومتریوز اختلالی است که در آن بافت مشابه پوشش داخلی رحم در نقاطی غیرمعمول در قسمت پایینی شکم ظاهر شود. این بافت ممکن است روی سطح تخمدان ، پشت رحم و در حفره لگنی ، روی دیواره روده و به ندرت در نقاطی دورتر به وجود آید. این اختلال می تواند در هر سنی از بلوغ تا یائسگی رخ دهد اما در سنین 20 تا 30 سالگی بیشتر دیده می شود.

علل ایجاد دردهای لگنی در خانم ها چیست ؟

4.344
این مطلب مفید بود ؟386
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از آفتاب / م.ف
برچسب : کیست تخمدان
وبگردی