سرطان سینه
سرطان پستان، ناشی از رشد خارج از قاعده سلول های غیرطبیعی در پستان است و سلول ها، کوچکترین اجزای ساختمانی موجود زنده هستند که می توانند در بدن به طور مستقل فعالیت کنند

گامی جدید برای درمان سرطان سینه

پژوهشگران در دو مطالعه جدید توانسته اند جنبه های ژنتیکی مهمی از سرطان سینه را شناسایی کنند و به این طریق یک گام دیگر به درمان اختصاصی این سرطان در هر یک از بیماران مبتلا نزدیک شوند.

به رغم آنکه سرطان سینه به ندرت در میان آقایان بروز می کند و از این رو تقریبا فقط نیمی از افراد در معرض ابتلا به آن قرار دارند، ابتلای این قسمت از بدن به تومورهای سرطانی یکی از شایع ترین انواع سرطان به شمار می رود. دانشمندان چندی است که به دنبال یافتن راهی هستند که از طریق آن بتوان سرطان پستان هر فرد مبتلا را کاملا اختصاصی درمان کرد. به عبارت دیگر، برای درمان هر فرد صرفا از روش درمانی مختص او استفاده کرد، نه اینکه مانند روال جاری از روش های مشترک بهره گرفت.

به گزارش سلامت آنلاین به نقل از تایم، اخیرا دو پژوهش بسیار مهم در این زمینه منتشر شده که افق های تازه ای به روی دانشمندان گشوده و امیدهای بسیاری در این زمینه پدید آورده است. در یکی از این پژوهش ها، پژوهشگران با بررسی ژنوم 560 مورد سرطان پستان از افرادی در سراسر جهان پنج ژن جدید یافته اند و احتمال می دهند که این ژن ها سلول های پستانی را وا می دارند که به سلول های سرطانی تبدیل شوند. ژنوم در واقع همه ماده ژنتیکی یا مجموعه همه ژن هایی است که یک موجود زنده را می سازند. هر ژنوم در حکم دستورالعملی رمزگذاری شده است که همه اطلاعات لازم برای تشکیل یک موجود و زنده ماندن آن را در خود دارد.

 

سرطان سینه

این گروه پژوهشی همچنین توانسته 13 الگوی جهش ژنی را شناسایی کند؛ الگوهایی که هر یک را می توان نشانه ای از بروز ناهنجاری های ژنتیکی در سلول های سرطانی به شمار آورد. دکتر نیک زینل می گوید:«ما می توانیم همه این داده ها، یعنی همه این ژن ها و الگوهای جهش، را در هر بیمار کنار هم قرار دهیم. به این ترتیب می توانیم ویژگی های شخصی سرطان را در هر بیمار تعیین کنیم و از طریق مقایسه این بیماران اطلاعات بسیاری از تک تک موارد سرطان به دست آوریم.»
در مطالعه دیگری هم که همزمان با پژوهش قبلی منتشر شده، پژوهشگران مشاهده کردند جهشهایی که در سرطان بروز می کنند بر اساس اینکه در کجای ژنوم رخ دهند متفاوتند. دکتر اوان بیرنی، سرپرست این گروه پژوهشی، می گوید «ما می دانیم که تغییرات ژنی و جایشان در ژنوم بر نحوه پاسخ بدن فرد به درمان سرطان اثر می گذارد... این مطالعه هم به ما اجازه می دهد که برخی دلایل جدید را برای بروز سرطان پستان دریابیم، و هم روش های بدیعی را بیابیم که به ما اجازه می دهد انواع جهش هایی را که در هر مورد سرطان پستان رخ می دهد شناسایی کنیم.»
نیک زینل می گوید گام بعدی پژوهش استفاده از داده های ژنوم در آزمایش های بالینی برای بررسی داروهای گوناگون در این زمینه است. به همین ترتیبی که ما داده های بیشتر و بیشتری را گرد می آوریم، خواهیم توانست بیشتر درباره سرطان بدانیم و روش های درمانیمان را کارا تر و موثر تر کنیم.

گامی جدید برای درمان سرطان سینه

52
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از سلامت آنلاین
وبگردی