ترسیدن تماشاگر
جمال شورجه درباره فیلم های ترسناک نظر جالبی دارد او میگوید به خاطر ترسیدن تماشاگر , فیلمسازان باید دیه بدهند !

نظر جمال شورجه درباره ترساندن تماشاگر

جمال شورجه کارگردان سریال «حضرت موسی (ع)» اعتقاد دارد در صورت ترسیدن تماشاگر , فیلمساز باید دیه بدهد!

جمال شورجه که از جمله فیلمسازان ارزشی سینمای ایران به حساب می آید به تازگی اظهار نظر جالبی درباره فیلم ترسناک کرده است، به گفته او در روایات آمده که در صورت ترساندن افراد باید به آن ها دیه بدهیم و ترساندن بی دلیل، امر ناخوشایندی است با این حال برخی فیلم سازان تمام سعی شان را برای ایجاد ترس و وحشت در دل مخاطبان می کنند.

جمال شورجه گفت:وقتی هنرمندان در فیلم هایشان مصرف سیگار و دخانیات را نشان می دهند موجب اشاعه آن و به خطر انداختن سلامت جامعه می شوند، بنابراین ما هنرمندان باید عدم مصرف دخانیات را از خودمان شروع کنیم و آن را در آثارمان مد نظر قرار دهیم.

فیلم ترسناک

جمال شورجه نویسنده و کارگردان

 او از تحریم فیلم های سینمایی توسط حوزه هنری هم دفاع کرده است. اما جالب ترین بخش این گفت وگو به اظهار نظر عجیب او درباره صحنه های ترسناک سینمای باز می گردد، شورجه در بخشی از صحبت هایش در این باره می گوید:«در روایات هم آمده که در صورت ترساندن افراد باید به آن ها دیه بدهیم و ترساندن افراد بی دلیل امری غیرمعمول و ناخوشایند است و باید هیجان را در جوان ها مدیریت کرد. حال می بینیم که برخی فیلمسازان تمام تلاش خود را در جهت ایجاد وحشت و ترس در دل مخاطبان سینما می کنند.»

نباید در فیلم ها خشونت باشد

به گفته او نکته مهم این است که دین ما یکسری محدودیت هایی دارد که فیلمسازان باید تابع این قوانین باشند و نباید در فیلم هایشان به ترویج خشونت، ترس، بزهکاری، صحنه های اروتیک یا ترویج همجنس گرایی بپردازند، البته نه تنها در ایران که در بسیاری از جوامع هم این عرف و قانون است.

شورجه در بخش دیگری از صحبت هایش با دفاع ازعملکرد حوزه هنری در تحریم برخی از فیلم ها می گوید:«چرا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتقاد نمی کنید که به این فیلم ها مجوز ساخت می دهد؟»

به گفته او در تمام کشورهای صاحب سینما، برای پاره ای از فیلم ها محدودیت های اکران قائل می شوند و این مسئله کاملا طبیعی است و در آیین نامه وزارت ارشاد ایران هم چنین قانونی وجود داشته:«حتی پیش از انقلاب هم این مقررات وجود داشت، چراکه برخی فیلم ها برای نمایش برخی سنین مناسب نیست.»

محدودیت سنی برای فیلم ها

او با اشاره به این که در کشور ما ژانرهای متنوعی وجود ندارد ادامه می دهد:«به همین دلیل کمتر شاهد هستیم که برای فیلمی شرایط سنی قائل شوند و وقتی هم برای برخی فیلم ها محدودیت سنی قائل می شوند؛ انگار اقدام غیرمترقبه ای رخ داده و همه تعجب می کنند و بعضا، از این پارامتر برای تبلیغ فیلم خود هم استفاده می کنند.»

با این که شورجه معتقد است نمی توان در مضامین فیلم ها از مشکلات جامعه سخن نگفت و نگاه نقادانه و ارشادی به مشکلات پیرامون نداشت، در ادامه می گوید:«تا جایی که می دانم نقد مشوقانه همواره با استقبال مسئولان ما همراه بوده است و باید جامعه برای رشد و پیشرفت از نقد هنرمندان بهره ببرد اما به این نکته مهم باید توجه داشت که نقد با تخریب دو مقوله کاملا جداست. نمی توانیم فیلم های تلخ و گزنده که اساس نظام را زیر سوال می برند نقد بدانیم.»

این کارگردان و تهیه کننده با همین استدلال بازهم از تحریم فیلم ها از سوی حوزه هنری دفاع می کند:«حوزه هنری یک نهاد دینی و انقلابی است و باید در این مکان سینمای انقلابی ترویج شود، وقتی فیلمی مغایر اهداف انقلاب باشد و کل نظام را زیر سوال ببرد و با اهداف کلان این حوزه مغایرت داشته باشد کاملا طبیعی است که مسئولین نتوانند تعدادی فیلم ها را در سالن هایشان به نمایش بگذارند چون در صورت اکران باید پاسخگو باشند.»

و در ادامه اضافه می کند:«من به حوزه هنری حق می دهم که در عدم نمایش تعدادی فیلم ها ملاحظاتی داشته باشد چون آنها در جهت آرمان ها و خواسته های رهبری گام بر می دارند.»

شورجه در بخش دیگری از صحبت هایش از وزارت ارشاد این طور انتفاد می کند:«به نظر من انتقادات در نمایش تعدادی از فیلم ها را باید از وزارت فرهنگ و ارشاد داشته باشیم که چرا به فیلم هایی با مضامین بعضا تلخ و گزنده، پروانه ساخت می دهد. مگر نام این وزارتخانه وزارت فرهنگ و هنر است؟ وزارت فرهنگ و ارشاد باید متناسب با نام خودش گام بر دارد و برای فیلم هایی پروانه ساخت صادر نکند که اشاعه ناهنجاری ها در جامعه باشد. صدور مجوز ساخت و پروانه نمایش فیلم های نابهنجار در ماموریت این وزارتخانه نیست.»

 

به خاطر ترسیدن تماشاگر فیلمسازان باید دیه بدهند!

55
این مطلب مفید بود ؟50
برگرفته از آی سینما -/ح
برچسب : دیه
وبگردی