آنفولانزای معده در بارداری
آنفولانزای معده که با نام های آنفولانزای شکمی و گوارشی نیز معروف است ویروسی است که زنان باردار به دلیل تضعیف سیستم ایمنی بدنشان به ان دچار می شوند.

7 راه طبیعی برای مبارزه با آنفولانزای معده یا شکمی در دوران بارداری

آنفولانزای شکمی یا معده یک نوع التهاب به وجود آمده در بارداری است که از طریق عفونت ویروسی و یا باکتریایی ایجاد می شود . همان گونه که بارداری باعث تضعیف سیستم ایمنی می شود ، خانم ها بیشتر در معرض بیماری های این چنینی قرار می گیرند . حال در این قسمت از نمناک در مورد آنفولانزای گوارشی در بارداری با شما صحبت خواهیم کرد . 

علل آنفولانزای شکمی در دوران بارداری

کیسه داخلی معده اغلب تحت تاثیر عواملی می تواند به عفونت یا ویروس مبتلا شود که روی گوارش فرد تاثیرگزار است . این بیماری ها به دلیل مصرف آب و مواد غذایی نیز در صورت رعایت نکردن بهداشت کافی منتقل می شوند و گاهی اوقات نیز به دلیل مصرف غذا هایی است که به اندازه کافی پخته نشده اند . 

چگونه آنفولانزای شکمی را تشخیص دهیم ؟

تشخیص این انفولانزا با بیماری های صبحگاهی در بارداری کمی کار سختی می باشد . اگرچه که علائمی مثل استفراغ ، حالت تهوع ، کمبود اشتها ، انقباضات ، تب و اسهال می تواند این آنفولانزا را به وجود بیاورد . آنفولانزای معده فقط چند هفته باقی می ماند ، در حالی که بیماری های صبحگاهی تا سه ماهه دوم بارداری ادامه دارند . 

علائم آنفولانزای معده در دوران بارداری

  •  اسهال شدید و آبکی
  •  دل درد و دل پیچه
  •  تب ناگهانی با درجه پایین
  •  درد عضلانی
  •  لرز
  •  خستگی
  •  سردرد
  •  کم آبی بدن

این علائم در وهله اول خفیف هستند اما بعد از دو روز شدت پیدا می کنند . کم آبی نیز در نتیجه بیماری های صبحگاهی مادران باردار رخ می دهد .

سردرد 

چگونه با انفولانزای گوارشی در دوران حاملگی مبارزه کنیم ؟

1. به اندازه کافی مایعات بنوشید :

مایعات نقش مهمی را در از بین بردن آنفولانزا دارند . بدن شما آب زیادی را با عرق کردن ، استفراغ و اسهال از دست می دهد و در نتیجه در خطر کم آبی قرار می گیرد و حجم خون نیز کاهش پیدا می کند . کاهش خون بدن مادر باعث کمبود اکسیژن رسانی به جنین می شود .

دهان خشک ، رنگ عجیب ادرار ، تکرر ادرار ، کمبود ادرار، خستگی یا سرگیجه از علائم کم آبی می باشد .

به همین دلایل باید سعی کنید که آب ولرم ، نوشیدنی های گرم ، آب لیموی شیرین ، چای بدون کافئین ، آب انگور و دیگر میوه ها را بنوشید و همچنین سبزیجات ، ماست ، شیر، دوغ و آب نارگیل نیز می تواند در جایگزین کردن آب از دست رفته موثر باشد .

از طرفی نوشیدنی های کافئین دار مانند چای سیاه ، قهوه، شکلات را مصرف کنید و از الکل ها و غذاهای فراوری شده هم دوری کنید . 

2. استراحت کنید :

بیماری و اسهال به دلیل آنفولانزای گوارشی به شما احساس ضعف و خستگی می دهد و باعث می شود که بدنتان نتواند به طور طبیعی کار کند و بنابراین حتما باید استراحت کافی داشته باشید تا جایی که به طور کامل ریکاوری نشده اید، استراحت کنید . 

3. غذای مناسب بخورید :

چنانچه در بخش بارداری و نوزاد نمناک اشاره کرده ایم زمانی که نشانه ها و علائم انفولانزای معده خود را نشان می دهند، متوجه می شوید که غذاها کم کم در نظر شما بی مزه می شوند و پس بهتر است که سعی بر مصرف ادویه نداشته باشید و از غذاهایی که واقعا بدون طعم و چاشنی خاصی هستند استفاده کنید که این غذا ها هضم راحت تری دارند . غذا های جامد هضم سختی دارند و نباید خودتان را مجبور به خوردن ان ها کنید که باعث حالت تهوع در شما می شود .

رژیم برت بهترین گزینه برای افراد مبتلا به آنفولانزای شکمی در دوران بارداری است که این رژیم حاوی موزف برنج و نان تست است که می تواند انرژی کافی را به فرد برساند و از مشکلاتی مثل اسهال و استفراغ جلوگیری کند .

چه مواد غذایی نخوریم ؟ لبنیات، غذاهای پر فیبر، چرب و پر ادویه . 

4. زنجبیل مصرف کنید :

زنجبیل هضم را آسان می کند و از حالت تهوع نیز جلوگیری می کند . این ماده به راحتی جویده می شود و می توان برای راحت تر بودن از چای زنجبیل استفاده کرد .

برای درست کردن چای زنجبیل، باید نصف قاشق چای خوری زنجبیل تازه را با یک فنجان آب مخلوط کرده و بجوشانید و بعد از ده دقیقه بنوشید .

زنجبیل  

5. نعناع مصرف کنید :

نعناع نیز می تواند حال و روز بهم ریخته معده شما را بهبود ببخشد . می توایند چای نعناع را مانند چای زنجبیل درست کرده و بنوشید . 

6. پروبیوتیک ها مصرف کنید :

پروبیوتیک ها حاوی باکتری های مفید هستند و می توانند باکتری های مضر را از بین ببرند . 75 درصد از سیستم ایمنی بدن مادر قسمت معده و شکم قرار دارد و بنابراین باید کاملا تقویت شود. پروبیوتیک ها در مواد غذایی مثل ماست و کفیر وجود دارد که حاوی باکتری خوب می باشند . آن ها سیستم ایمنی شما را برای مبارزه با بیماری ها تقویت می کنند. تقریبا در عرض دو هفته می توانید شاهد علائم بهبودی بدن خود باشید . 

7. نوشیدنی های الکترولیت مصرف کنید :

سیستم بدن فرد باید در تمام جنبه ها از جمله یدهای الکترولیت تعادل داشته باشد . این یون ها عملکرد بدن ، عصب ها و ماهیچه های شما را منظم می کنند . فرد در ابتلا به آنفولانزای معده با استفراغ، یون و الکترولیت زیادی را از دست می دهد که می تواند با مصرف این نوشیدنی ها دوباره آن ها را جایگزین کند . حال در این قسمت طرز تهیه یک نوشیدنی الکترولیت را به شما اموزش می دهیم : 

مواد مورد نیاز:

  •  نصف فنجان آب پرتقال تازه
  •  آب لیموی تازه
  •  دو فنجان آب تصفیه شده
  •  2 تا 4 قاشق چای خوری عسل خام برای طعم دهی
  •  1 هشتم قاشق چایخوری نمک طبیعی 

طرز تهیه :

تمام مواد را برای تهیه اسموتی با یکدیگر ترکیب کنی . 

آب یا الکترولیت؟ کدام بهتر است ؟

پاسخ به این سوال بستگی به علائم بدنی فرد دارد . هرچقدر که علائم شدیدتر باشند، از دست دادن الکترولیت های بدن نیز بیشتر است البته که تصمیم اصلی با درمانگر می باشد.

اگر اسهال و استفراغ شدید دارید، باید حداقل یک الی دو ساعت قبل از خوردن مایعات، آب یا حتی الکترولیت ها صبر کنید. بدن شما در این مواقع به صورت اتوماتیک مایعات را پس می زند زیرا نیاز دارد که خودش خود درمانی کند. اگر هر گونه مایعات باعث اسهال و استفراغ شما می شود ، حتما به پزشک مراجعه کنید .

 چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم ؟

در صورت دارا بودن شرایط زیر به پزشک مراجعه کنید:

  •  بیشتر از 48 ساعت است که بیمار هستید .
  •  دمای بدن شما 101 درجه فارنهایت یا بیشتر است .
  •  کم آبی شدید ، خشکی شدید دهان و یا ادرار تیره دارید .
  •  دچار کمبود اشتها و یا خستگی مفرط هستید .
  •  نمی توانید آب و مایعات را در مدت زمان کوتاه در بدن خود نگه دارید و حتما باید زود به زود به دستشویی بروید .

اب  

چگونه در دوران بارداری از بروز آنفولانزا پیشگیری کنیم؟

  •  دست های خود را به دقت بعد از هربار دستشویی رفتن شستشو دهید و مطمئن باشید که محل نشستن توالت فرنگی کاملا تمیز است .
  •  از نوشیدن آب تصفیه نشده و یا غذای پخته نشده خودداری کیند .
  •  دستان خود را بعد از باغبانی و یا لمس پرنده یا هر حیوان دیگری بشویید .
  •  هنگامی که مریض هستید ، هیچ غذایی درست نکنید ، مگر این که دستان خود را کامل شسته باشید .
  •  از افراد مبتلا به انفولانزا دوری کنید .
  •  حتما از حوله و لوازم شخصی جداگانه استفاده کنید.
  •  از غذاهای سرد که چند ساعتی در یخچال بوده اند، استفاده نکنید.
  •  یک رژیم غذایی سالم داشته باشید، به اندازه کافی آب بنوشید، ورزش کردن را فراموش نکنید. 

آیا این عفونت ها به کودک آسیب وارد می کند ؟

آنفولانزای معده ویروسی نیست که در بدن پخش شود و مستقیما به کودک برسد . بدن شما در صورت طبیعی کار کردن می تواند با این ویروس مبارزه کند و فرقی ندارد که باردار باشید یا خیر .

البته در بعضی از موارد ، آنفولانزای شکمی باعث زایمان زودتر از موعد و در موارد نادری سقط جنین می شود و باید مراقب بود که جنین از اسهال زیادی و یا کم آبی مادر دچار آسیب نشود و در نتیجه حتما باید در چنین شرایطی تحت نظر پزشک باشید و دستورات او را کامل و دقیق اجرا کنید . 

علامت و درمان خانگی آنفولانزای معده در بارداری + عوارض

35
این مطلب مفید بود ؟32
منبع : momjunction / بخش سبک زندگی نمناک/ن/م.ح
وبگردی