آنفلوآنزا

افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا در برخی استان‌ها

تاریخ انتشار : 25 مهر 1401کد مطلب : 43723زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران، با اشاره به افزایش موارد افزایش آنفلوآنزا در برخی استان‌ها از شناسایی موارد ابتلای همزمان کرونا و آنفلوآنزا در کشور خبر داد.

ایلنا:«آمتیس رمضانی» مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران با اشاره به موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور اظهار کرد:از دو هفته قبل شاهد افزایش موارد آنفلوآنزا در برخی استان‌ها مانند فارس، مرکزی و.. بوده‌ایم، در برخی نقاط موارد آنفلوآنزا از موارد کووید پیشی گرفته است.

وی افزود:مواردی از ابتلای همزمان افراد به کرونا و آنفلوآنزا نیز شناسایی شده است. طی سال‌های گذشته از اواخر شهریور همیشه شناسایی موارد آنفلوآنزا آغاز می‌شد و به صورت تدریجی در اواخر آذرماه به یک پیک می‌رسیدیم، اما امسال و در این دو هفته موارد ابتلا به صورت قابل توجهی افزایش داشته است.

رمضانی بیان کرد:به دلیل شیوع کرونا در دو سال گذشته و رعایت موارد ایمنی برای کرونا ما شاهد موارد ابتلا به آنفلوآنزا بودیم. اما وقتی یک یا دو سال افراد به ویروس‌های تنفسی مبتلا نشوند، ایمنی بدن کاهش پیدا کرده و در نتیجه باید در انتظار یک بازگشت موارد ابتلا به بیماری باشیم. اکنون هم این موضوع اتفاق افتاده و موارد ابتلا افزایش پیدا کرده است.

دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور در رابطه با سویه‌های کنونی آنفلوآنزای کشور نیز اظهار کرد:در سال‌های گذشته از اواخر شهریور تا آذرماه آنفلوآنزای A شیوع داشت و پس از آن در دی‌ماه و بهمن‌ماه که پیک کوچک دیگری از آنفلوآنزا را شاهد بودیم آنفلوآنزای B شیوع پیدا می‌کرد. اما الان دیگر این گونه نیست علاوه بر موارد آنفلوآنزهای A و B ما شاهد همه تیپ‌های آنفلوآنزا مانند H1 و H2 و سایر گونه‌های دیگر هستیم.

او یادآور شد:با شرایط کنونی و بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها شاهد افزایش بیشتر موارد ابتلا خواهیم بود. ما واکسن آنفلوآنزا را تنها برای گروه‌های خاص توصیه می‌کنیم و همه افراد نیاز نیست این واکسن را تزریق کنند. ما نگرانی شیوع آنفلوآنزا در همه گروه‌های جامعه نیستیم، اما گروه‌های پرخطر مانند مادران باردار، افراد مسن،‌ افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و بچه‌های کوچک زیر شش سال که احتمال شکل شدید آنفلوآنزا در آنها بسیار زیاد است، باید واکسن تزریق کنند.

وی همچنین با بیان اینکه با توجه به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی و افزایش تجمعات احتمال افزایش موارد کرونا بسیار زیاد است، گفت:به احتمال زیاد ما یک پیک خواهیم داشت که امیدواریم پیک آتی مانند پیک مردادماه باشد که خوشبختانه شدید نبود. با این حال در اواخر پاییز همزمان با افزایش موارد آنفلوآنزا به احتمال زیاد ما پیکی از کرونا را هم خواهیم داشت.

رمضانی یادآور شد:در بسیاری از کشورهای اروپایی افزایش موارد بستری ناشی از کرونا را داشته‌اند. وقتی در اروپا موارد کرونا افزایشی می‌شود به فاصله یک تا دو ماه این افزایش موارد کرونا در آمریکا آغاز می‌شود و پس از آن هم این وضعیت در ایران آغاز می‌شود.

این متخصص عفونی همچنین یادآور شد:در کشورهای نیم‌کره جنوبی نیز هم موارد آنفلوآنزا و کرونا به صورت همزمان افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر در حال حاضر سویه‌های کرونا مانند BA.5، BA.2، BA.2.75، B.7 و XB به صورت مرتب شناسایی می‌شوند که از مهمترین ویژگی آنها ایمن گریزی بیشتری و انتقال سریعتر است. لذا این نگرانی وجود دارد که همزمان با آنفلوآنزا ابتلا به این سویه‌ها نیز افزایش پیدا کند. بنابراین توصیه می‌شود حتما افراد و به ویژه کودکان واکسن‌های خود را تزریق کنند تا احتمال عفونت همزمان دو بیماری آنفلوآنزا و کرونا کمتر باشد. هم کرونا و هم آنفلوآنزا هر دو بیماری تنفسی هستند و علائم آنها شبیه هم است، وقتی عفونت همزمان باشد شدت بیماری افزایش پیدا می‌کند و بیماری هم پیشرونده خواهد بود.

انتهای پیام/م

افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا در برخی استان‌ها

51
این مطلب مفید بود ؟10
وبگردی