رابطه گروه خونی با مغز
براساس نتیجه تحقیق برخی دانشمندان دو نوع گروه خونی با افزایش سن افراد بر چگونگی تغییر و کاهش توانایی شناختی و کوچک شدن مغز تاثیر زیادی دارند.

گروه خونی و کاهش حجم مغز!!!!

 
مغز یکی از پیچیده ترین اندام های بدن به شمار می رود که همیشه در حال فعالیت بوده و مسوولیت نظارت و تنظیم عملکردهای ارادی و غیرارادی را به عهده دارد. با این حال، حدود دوسوم افراد با بالا رفتن سن، دچار کاهش فعالیت ذهنی می شوند و معمولا از 60 سال به بالا، برخی فعالیت های شناختی چون حافظه، تمرکز، وضوح افکار، توجه و قضاوت افراد کاهش می یابند.با بالا رفتن سن و کوچک شدن مغز ، نورونهای (سلولهای عصبی) کمتری در این بخش تولید می کند.
پزشکان بر این باور هستند که این پدیده کاهش تعداد نورونها در واقع عامل کاهش توان ذهنی ناشی از افزایش سن است. افت تولید نورونها بر اثر کوچک شدن حجم ذخیره موقت سلولهای بنیادی بالغ در مغز رخ می دهد. پیری مغز با عواملی مانند تغییر در حجم مغز، عروق و توانایی شناختی، سنجیده می شود. با افزایش سن، حجم مغز کاهش می یابد و تمام سطوح آن از مولکولی گرفته تا مورفولوژی (ریخت شناسی) متحول می شود. 
گروه های خونی

رابطه ی گروه های خونی با کاهش حجم مغز 

 
یکی از مهمترین اثرات افزایش سن، کاهش حجم ماده خاکستری است. مطالعات محققان نشان می دهد که گروه خونی بر چگونگی تغییر ماده خاکستری و کاهش توانایی شناختی موثر است. بررسی حجم ماده خاکستری 200 داوطلب بالغ با گروه خونی O و غیر O نشان می دهد که حجم ماده خاکستری مغز افرادی که گروه خونی غیر O دارند، با افزایش سن کوچکتر می شود. 
 
در این مطالعه آمده است که حجم ماده خاکستری در گروه های خونی A، B و AB ، در نواحی حافظه موقت و گیجگاهی کمتر است. این بخش از مغز، اولین ناحیه ای است که در بیماری آلزایمر تحت تاثیر قرار می گیرد. 
 
مطالعه ای که در سال 2014 میلادی انجام شد و در نشریه Neurology به چاپ رسید نشان می دهد که احتمال اختلال شناختی با افزایش سن در افردی که گروه خونی AB دارند، بیشتر است. این گروه خونی در آمریکا کمتر دیده می شود و تنها چهار درصد از جمعیت آمریکا گروه خونی AB دارند. در ادامه این تحقیقات آمده است که شانس ابتلا به زوال عقل و کاهش حافظه در افرادی که گروه خونی AB دارند، 82 درصد بیشتر است؛ همچنین میزان فاکتور هشت این افراد بیشتر است. فاکتور هشت پروتئینی است که به لخته شدن خون کمک می کند. افزایش فاکتور هشت یکی از دلایل ابتلا به اختلال شناختی و زوال عقل است.
 
مطالعات انجام شده در سال 2011 میلادی نشان می دهد که علاوه بر عوامل ژنتیکی، عوامل خطری چون اضافه وزن، فشار خون، سیگار، زندگی بی تحرک و رژیم غذایی ناسالم، به کاهش سریعتر حجم مغز کمک می کنند. 
 
نتایج این تحقیقات در Brain Research Bulletin منتشر شده است.

رابطه گروه خونی با کاهش حجم مغز

4.744
این مطلب مفید بود ؟413
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از ایرنا-/ف
وبگردی