درمان کم خونی
درمان کم خونی راه و روش های بسیاری در طب سنتی و مدرن دارد که گاهی در میان این نسخه ها، روش های عجیب رفع کم خونی هم بچشم میخورد.

درمان کم خونی با روش های عجیب

شما هم شنیده اید که برخی از قدیمی ها برای درمان کم خونی داخل غذای درحال پخت میخ و یا نعل اسب می انداختند؟ برای ماهم جالب بود که بدانیم آیا واقعا یک ملاقه ی آهنی و چندعدد میخ می تواند کم خونی را درمان کند؟
آنچه علاوه بر علائم کم خونی و نشانه های این مشکل اهمیت دارد، این است که بدانید کم خونی یکی از مشکلات رایج و بیماری های تقریبا خطرناک در میان افراد با رده های سنی متفاوت است. مشکلی که برای درمان ان گاهی پیشنهاداتی عجیب می شود مثل راه درمان کم خونی با میخ و آهن که در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک درموردش خواهید خواند.

میخ و ملاقه فلزی برای درمان کم خونی مفیده؟

پاسخ این سوال در یک کلام "خیر" است؛ کمبود آهن باید با مصرف مواد غذایی حاوی آهن یا مکمل‌های آهن درمان نشود نه اشیاء فلزی چراکه آهن به تنهایی و در قالب وسایل فلزی قابل جذب بدن نیست، بنابراین از آنجا که افراد نمی‌توانند از هر شیء آهنی در غذای خود استفاده کنند، باید مواد غذایی مناسب را مصرف کنند. جالب است بدانید حتی لازم است مصرف و استفاده از وسایل فلزی با دقت و با اطمینان از کیفیت و ایمنی آنها انجام شود تا هرگونه مخاطره مربوط به مواد مضر مثل سرب جلوگیری شود.

فراموش نکنید که آهن موجود در منابع گیاهی و مواد غذایی آهن دار نیز برای بهبود جذب آهن توسط بدن به ویتامین C نیاز دارد.

علائم کم خونی

در مورد نشانه های کم خونی قبلا کامل توضیح دادیم که چکیده آنها به عنوان علامت کم خونی به شرح زیر است:

ناخن‌های قاشقی ، خستگی زودرس ، کاهش اشتها ، اختلال در حافظه و تمرکز، رنگ پریدگی پوست ، خشکی پوست و مو ، افزایش احتمال ابتلا به عفونت‌ها، گرفتگی عضلات، احساس سرمای زیاد و ناتوانی در گرم نگهداشتن بدن به ویژه در دست‌ها و پاها

سردی دست و پا

علل کم خونی در مردان ، زنان و کودکان

اصلی ترین ریزمغذی که کمبودش در بدن علت کم خونی خواهد شداسید فولیک، آهن و ویتامین B12 می باشد. دوران قاعدگی و بارداری در زنان، سن رشد در کودکان، رژیم گیاهخواری در برخی افراد، مصرف زیاد چای سیاه، استفاده بیش از اندازه داروهایی مثل آنتی اسیدها و داروهای ضدالتهاب، افرادی مبتلا به کمبود مس و ویتامین A، مبتلایان به بواسیر یا زخم معده و تمامی کسانی که از کیک و شیرینی های کارخانه ای یا بهتر بگوییم محصولات دارای جوش شیرین و کیک و بیسکویت های دارای بکینگ پودر استفاده می کنند بیشتر از باقی افراد در معرض خطر ابتلا به کم خونی قرار دارند.

منابع آهن غذایی

منابع غذایی متنوعی وجود دارند که می‌توانند به تأمین آهن، مس و ویتامین B12 کمک کنند. به عنوان مثال، جگر و گوشت قرمز منابع حیوانی عالی برای آهن، مس و ویتامین B12 هستند. همچنین، سبزیجات برگی نیز منابع خوبی از اسید فولیک هستند.

عوارض آهن زیادی برای بدن

حقیقت مهمی که باید بدانید این است که آهن یک اکسیدان قوی و البته سمی می باشد که چنانچه در میزان زیادی در بدن تجمع یابد، ممکن است به سلامتی آسیب برساند. به عنوان مثال، تجمع آهن می‌تواند منجر به التهاب مزمن کبد شود و خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد. همچنین، این تجمع می‌تواند خطر بروز بیماری‌های عروق کرونر قلب را نیز افزایش دهد.

درمان کم خونی با میخ و آهن راسته؟

4.292
این مطلب مفید بود ؟7814
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن
برچسب : کم خونی
وبگردی