جذب مشتری
جذب مشتری و حفظ آن یعنی موفقیت در شغل و بازاریابی.یکی از مهمترین راه های موفقیت و کسب درآمد،جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان قدیمی است.

راه های طلایی جلب و حفظ مشتری

جلب مشتری جدید ، بخشی مهم و دشوار در بیشتر رشته های شغلی است ؛ برای مثال اگر یک پزشک هستید ، نیازی به جلب مشتری ندارید زیرا بیماران به خودی خود به سراغ شما خواهند آمد اما این مورد در رابطه با اکثر مشاغل صدق نمی ‎کند . جلب مشتری در بسیاری از مشاغل امری غیر قابل انکار است . بسیاری از کارافرینان مشاغل خود را به عنوان حرفه مورد علاقه شان آغاز کرده اند ، نه به این دلیل که علاقه مند به انجام تجارت باشند اما با این حال اگر در جلب مشتری جدید توانمند نباشید ، تجارت شما پایدار نخواهد ماند .

بنابراین، چگونه باید مشتری جلب کنید ؟

در این قسمت از نمناک به ارائه راهکار های مناسب برای جذب مشتریان جدید خواهیم پرداخت .

1. اهداف خود را برای جذب مشتریان جدید تعیین کنید

تعیین اهداف برای هر شغلی بسیار مهم است و می ‎تواند به شما انگیزه دهد . برای تعیین اهداف خود نکات زیر را در نظر داشته باشید :

  •  هر آنچه را که می‎ خواهید انجام دهید ، بنویسید .
  •  خوب فکر کنید تا بتوانید لیست کاملی از اهداف خود به دست آورید.
  •  هر نکته را تجزیه و تحلیل کرده و امکان موفقیت در آن را تعیین کنید .
  •  اهداف موجود در لیست را اولویت بندی کنید .
  •  برای تحقق هر هدف ، محدودیت زمانی تعیین کنید .
  •  از اهداف کوتاه مدت شروع کنید تا آن ها به شما در رسیدن به اهداف بلند مدت کمک کنند . 

2. مشتریان خود را بشناسید

اگر نمی ‎دانید که مشتریان شما چه کسانی هستند ، نمی ‎توانید در بازار موفق شوید و بنابراین قبل از پیشبرد هر برنامه ای ، شخصیت خریدار را بررسی کنید و این به آن معناست که مشخصات مشتری ایده آل شرکت خود را شناسایی و تعیین کنید . بازاریابان با تجربه برای هدف قرار دادن بازاریابی خود به این اطلاعات اعتماد می‎ کنند . شناسایی شخصیت خریدار به شما این امکان را می دهد تا اهداف خود را بهبود ببخشید . اگر شما در انجام این کار موفق شوید ، قادر به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شغلی خود خواهید بود . 

3. به دنبال کانال های مناسب برای جلب مشتری های جدید باشید

با جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل داده ها در مورد چگونگی جذب مشتریان جدید تحقیق کرده و کانال مناسب برای انجام این کار را برای خود ایجاد کنید که این کار ممکن است از طریق ایمیل ، رسانه های اجتماعی ، نامه و یا هر چیز دیگری باشد . بهترین راه این است که برای جلب مشتریان خود، از چندین طریق وارد عمل شوید .

جذب مشتری  

4. روند خرید را درک کنید

بنگرید که مشتریان تان چگونه می ‎توانند محصولات شما را خریداری کنند . وقتی این موضوع را فهمیدید ، می ‎توانید نقاط ضعف خود را مشخص کنید . در صورت مشکل بودن درک این مسئله به سوالات زیر پاسخ دهید .

  •  مشتریان چگونه وب سایت شما را پیدا می کنند ؟
  •  آیا این امر از طریق رسانه های اجتماعی و یا سایر سیستم ها انجام می ‎شود؟
  •  آن ها، پس از ورود به صفحه شما چه کاری انجام می ‎دهند؟
  •  آن ها قبل از خرید به دنبال چه محتوایی در صفحه شما هستند ؟ 

5. کارمندان با استعدادی استخدام کنید

یک کارمند خوب می ‎تواند 10 مشتری جدید به شرکت شما اضافه کند ، در حالی که یک کارمند بد می ‎تواند 10 تن از مشتریان شما را از دست بدهد و علاوه بر این ، شما به تنهایی قادر به جامه عمل پوشاندن به تمامی اهدافی که در سر دارید نخواهید بود . برای این کار به متخصصان ماهر، با تجربه و آموزش دیده نیاز خواهید داشت و بنابراین برای پیشرفت کردن در عرصه تجارت ، کارمندانی با تجربه استخدام کنید . 

6. رقبای خود را بشناسید

تجزیه و تحلیل رقابتی به یک بخش اساسی در هر تجارتی تبدیل شده است . شناخت رقبای شما به معنای سرقت ایده های آن ها نیست ؛ بلکه به معنای شناخت نقاط ضعف و قوت آن ها است . شناخت آن ها به شما کمک می‎ کند تا در عملکرد خود با اعتماد به نفس عمل کنید . هنگام تجزیه و تحلیل رقبای خود باید بدانید که به دنبال چه چیزی در آن ها هستید که می ‎تواند به تجارت شما کمک کند . بنابراین،

  •  گزارش های صنعتی آن ها را تجزیه و تحلیل کنید.
  •  نقاط ضعف و قوت آن ها در شبکه های اجتماعی را بررسی کنید.
  •  استراتژی بازاریابی محتوای آن ها را تحلیل و تفسیر کنید. 

7. کیفیت وب سایت خود را ارتقاء دهید

"آیا کیفیت سایت من خوب است ؟" این سوالی است که هر کسی که صاحب یک وب سایت است باید از خود بپرسد که آیا وب سایت او توانایی جلب مشتریان جدید را دارد یا خیر . اکثر وب سایت ها از آن جایی که دارای کمبود منابع با کیفیت هستند ، دارای نقص های مختلفی می‎ باشند . سهولت استفاده از وب سایت شما، از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا هر چه یک وب سایت قابل دسترس تر باشد ، تعامل بیشتری در آن انجام خواهد شد . هدف اصلی از شناسایی این مسئله این است که آیا کاربران می ‎توانند به راحتی به سایت دسترسی پیدا کرده و در آن خرید کنند یا خیر. همچنین اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما در هر صفحه دارای هماهنگی لازم به بقیه موارد حرفه تان است یا خیر .

کیفیت سایت  

8. از بازاریابی پاسخ مستقیم استفاده کنید

بازاریابی پاسخ مستقیم نوعی بازاریابی است که به مشتریان فرصت و امکان دسترسی به پاسخ پرسش های خود در رابطه با خرید محصولات مختلف را فراهم می ‎کند . به این ترتیب شما به مشتریان خود نشان خواهید داد که برای آن ها احترام قائل بوده و برای جلب رضایتشان تلاش می ‎کنید . 

9. رسانه های اجتماعی

تنها جایی که مشتریان شما در آن دائما فعالیت دارند ، رسانه های اجتماعی است . فعالیت در رسانه های اجتماعی همچنین یکی از مقرون به صرفه ترین راه ها برای تاثیر گذاری بر مشتری و جذب آن ها محسوب می ‎شود . در صورتی که از بستر رسانه های اجتماعی به طور صحیح استفاده کنید ، این فرصت برای شما فراهم خواهد شد تا در زمانی کوتاه تعداد زیادی مخاطب پیدا کنید . اگر بر ایجاد روابط از طریق رسانه های اجتماعی تمرکز کنید ، پروژه های بازاریابیتان با موفقیت رو به رو خواهد شد .

بنابراین به این طریق مشتریان جدید را از طریق رسانه های اجتماعی خود، جذب کنید:

  •  در رابطه با رسانه های اجتماعی محبوب تحقیق کرده و مشتریان خود را شناسایی کنید .
  • برای شرکت خود ، صفحه ای جدید در رسانه اجتماعی مورد نظر ایجاد کنید.
  • محتوای جذاب مربوط به حرفه خود را در صفحه خود قرار داده و سعی کنید به جزئیات امور توجه بیشتری داشته باشید .
  • اطمینان حاصل کنید که در پست های خود، از کلمات کلیدی که به جذب مشتری کمک می ‎کند ، استفاده کرده باشید . 

10. محتوای قانع کننده ایجاد کنید

مهم نیست که استراتژی شما چقدر قوی است ، مطالبی که انتشار می‎ دهید باید مطابق با سلیقه مشتریانتان باشد . یکی از دلایل عدم استقبال از محتوای مطالب پست هایتان ممکن است این باشد که شما از دانش لازم در انجام این کار بهره مند نیستید .

هدف اصلی شما باید این باشد که خود را به عنوان یک متخصص در حوزه خود نشان دهید ، در این صورت است که افراد به شما اعتماد کرده و به عنوان مشتری جذب شما می ‎شوند . برای بهبود محتوای مطالبتان باید نکات زیر را در نظر داشته باشید :

  •  همیشه قبل از شروع به نوشتن مطالب خود ، موضوعی را انتخاب کنید که مربوط به مخاطبانتان باشد .
  •  اطمینان حاصل کنید که ارزش موضوع مورد بحث را به مخاطب خود انتقال می‎ دهید .
  •  به سوالات مخاطبان خود پاسخ دهید :مشکلات آن ها را حل کرده و اعتماد آن ها را جلب کنید . این امر باعث می شود تا آن ها در صورت تمایل به بهره مندی از خدمات شما، شما را به خاطر بسپارند .
  •  برای دستیابی به مشتریان دائمی ، به نوشتن موضوعات کلی و خاص تر بپردازید .
  •  موضوعات مورد علاقه خود در صنعت خود را به مخاطب ارائه دهید . 

11. برخی از اجناس خود را به صورت رایگان و یا با تخفیف ارائه دهید

اکثر مردم علاقه مند به دریافت اجناس رایگان و یا ارزان تر از قیمت واقعی خود هستند و بنابراین اجرای پیشنهادات مقدماتی راهی عالی برای جذب مشتریان جدید است . این مثال ها را در نظر بگیرید:

- تجارت الکترونیکی :

در صورتی که مشتری جدید برای اولین بار از طریق ایمیل از شما خرید کرد ، برای اولین خرید او تخفیف قائل شوید .

- صنایع خدماتی :

تخفیف یا اعتبار نسبت به اولین سرویس

- اشتراک ها :

ارائه طرح های رایگان ماهانه

- نرم افزار:

ارائه نسخه رایگان نرم افزار با ویژگی های محدود

نرم افزار  

12. مشارکت ایجاد کنید

سایر مشاغل مرتبط با حرفه خود را شناسایی کرده و با آن ها درصدد ایجاد همکاری برایید . به این ترتیب شما می ‎توانید مشتریان خود را با یکدیگر به اشتراک گذاشته و از مشتری های جدید و قابل اعتمادی بهره مند شوید . 

13. برنامه ای ارجاعی ایجاد کنید

مشتریان شما بهترین طرفداران شما هستند . آن ها مزایای تجارت شما را نسبت به سایر شرکت ها می ‎دانند و از خدمات شما راضی هستند و بنابراین چرا از طریق مراجعه به مشتریان فعلی خود ، برای جلب مشتریان جدید استفاده نمی ‎کنید ؟ برنامه های ارجاعی این امکان را فراهم می ‎کنند تا مشتریان فعلیتان ، تنها با انجام چند کلیک و یا اشتراک گذاری به طور مستقیم شغل شما را با دوستان خود به اشتراک بگذارند و از آن جایی که این دوستان ارجاع شده به نظرات دوستان خود اعتماد دارند ، به احتمال زیاد مشتری جدید و دائمی شما خواهند بود .

برنامه های ارجاع دهنده برای مشتریانی که شما را به دوستان خود معرفی می ‎کنند ، پاداش و تخفیف های گوناگونی ارائه می‎ دهد و این امر رضایت خاطر بیشتر مشتریان فعلی شما را فراهم خواهد کرد . بنابراین برنامه های ارجاعی، راهی موثر برای جذب مشتریان جدید هستند . 

14. یک استراتژی سه ماهه تدوین کنید

پس از دسترسی به منابع مناسب در حرفه تان ، اکنون زمان آن فرا رسیده است که یک استراتژی سه ماهه برای جذب مشتریان جدید ایجاد کنید . هر مرحله از این طرح باید به گونه ای تنظیم شود که از اهدافی که در مرحله 1 برای خود تعیین کردید حمایت کند .

 15. اهداف خود را رها نکنید

بیشتر شرکت ها وقت خود را صرف تحقیق و تدوین برنامه های خود کرده و حدود 1 الی 2 ماه از وقت خود را به تعیین کارکرد آن ها اختصاص می ‎دهند . اگر طبق برنامه پیش نروید ، تمام زحماتی که برای تهیه برنامه خود صرف کردید به هدر خواهد رفت . اجازه ندهید که سختی های راه باعث دلسرد شدن شما از ادامه مسیر رسیدن به اهدافتان شود . اگر اجازه دهید که مانع کوچکی شما را از حرکت بازنگه دارد ، هرگز نتیجه برنامه هایی را که تدوین کرده بودید نخواهید دید . 

به طور کلی روش های بسیاری برای جذب مشتریان جدید وجود دارد . چشم انداز های مناسب را هدف قرار داده و موارد آموزنده و سرگرم کننده ای به مخاطبان خود ارائه دهید .

 16. محل

یکی از نکات مهم موفقیت در تجارت و نگه داشتن مشتریان، محل است. منظور فقط محله ای نیست که در آن کسب و کار راه انداخته اید، بلکه جزییاتی مانند اینکه کدام طرف خیابان و یا کنار کدام فروشگاه باشد نیز اهمیت دارد. شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که بخاطر ازدحام جمعیت در یک طرف خیابان، به فروشگاهی در آنطرف خیابان مراجعه کرده باشید و یا به دلیل شلوغ بودن و یا نبودن جای پارک مناسب ، قید رفتن به فروشگاه مورد نظر را زده اید.

17. ظاهر

اینکه می گویند تاثیر اول ماندگارترین تاثیر است واقعا درست  می باشد . این جمله فقط در روابط افراد صدق نمی کند. در دنیای تجارت هم همینطور است. اگر مشتری به فروشگاهی وارد شود که با وجود قیمت های بالا ، روی زمین آشغال ریخته باشد، بوی بدی در هوا جریان داشته باشد یا اجناس همه اینطرف و آنطرف پخش باشند، محال است دیگر به آنجا مراجعه کند مگر اینکه تمام اجناس با تخفیف 100 درصدی به حراج گذاشته شده باشند.

18. قیمت ها

قیمت یکی از مهمترین جنبه های دنیای تجارت است.برای باقی ماندن در دنیای تجارت، و داشتن سود کافی  لازم است قیمت های شما در رقابت با محصولات یا خدمات مشابه کمی پایین تر باشد. با وجد تعداد بالای محصولات ، قیمت کم آنها جبران خواهد شد. هیچ چیز برای مشتری جذاب تر از این نیست که بداند اگر چند متر جلوتر برود، فروشگاهی هست که می تواند همان جنس را با قیمتی پایین تر بخرد. این کار به روش های مختلف قابل انجام است مثل حراج، بُن تخفیف، یکی بخرید بعدی را نصفه قیمت بخرید و هزار و یک ترفند دیگر. 

19. آگاهی کامل از محصولات خود

همه کارمندان باید دانش کامل نسبت به محصولات و خدماتی که شرکت ارائه می کند داشته باشند. هیچ چیز بدتر از این نیست که وقتی سوالی درمورد یک محصول یا خدمات از کارمند یک شرکت پرسیده می شود ، نتواند پاسخگو باشد و از فرد دیگری کمک بگیرد . البته در شرایط خاص اگر کارمندان تحت آموزش باشند. حتماً از  افراد مطلع از محصولات و خدمات در دسترس مشتری قرار دهید تا مشتری خود را حفظ کنید .

20. رفتار دوستانه

در بیشتر مواقع  افراد از بی ادبی و بداخلاقی فلان کارمند در فلان شرکت شاکی هستند که مشکل بزرگی برای آن تجارت محسوب می شود . حرف های مردم خیلی سریع دهان به دهان پخش می شود و همه ما می دانیم که وقتی چیزی می شنویم، آن را باور می کنیم و معمولاً مطمئن می شویم که بدون امتحان کردن به سراغ آن شرکت نرویم.با لبخند با مشتریان خود صحبت کنید ، به آنها پیشنهاد بدهید اما سعی نکنید چیزی را به آنها تحمیل کنید. مردم دوست دارند حرف بزنند، مخصوصاً زنان خانه دار که زیاد از خانه خارج نمی شوند.

رفتار درست

21. تبلیغات

تبلیغ درست تجارت بسیار مهم است . تبلیغات روش های مختلفی دارد، مثل روزنامه ها، مجلات، اینترنت، تبلیغات محلی، تبلیغات کلامی و… برای تبلیغات حتی می توانید از حراج دو روزه یا بُن تخفیف استفاده کنید. این کار باعث جلب توجه مردم می شود و تعداد مشتری های شما نیز افزایش خواهند یافت و با دیدن قیمت مناسب و خدمات خوب  به مشتری های دائمی تبدیل خواهند شد ، حال چه در حراج باشید چه نباشید.

راههای طلایی جذب و حفظ مشتری + تکنیک مخصوص

4.3213
این مطلب مفید بود ؟18330
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/م.ح
وبگردی