رتبه بندی شرکت

رتبه بندی شرکت ها

کد مطلب : 75064زمان مطالعه : 3 دقیقه
رتبه بندی شرکت های پیمانکاری در 11 رشته و با اعداد 1 تا 5 انجام می شود که عدد 5 پایین ترین درجه و عدد 1 بالاترین درجه رتبه بندی است.

شرایط و ملاک های رتبه بندی شرکت ها

یکی از معیارهای شایستگی شرکت ها برای تضمین کمیت و کیفیت در ارائه خدمات، رتبه بندی شرکت می باشد که از طرف معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری اعطا می شود.
از نظر سازمان فنی و عمران استاندارد، شرکت ها به دو دسته تقسیم می گردند:
  • شرکت های پیمانکار
  • شرکت های مشاور
رتبه بندی شرکت های پیمانکاری در 11 رشته و با اعداد 1 تا 5 انجام می شود که عدد 5 پایین ترین درجه و عدد 1 بالاترین درجه رتبه بندی است. همچنین شرکت های مشاور از پایه 1 تا 3 رتبه بندی می گردند که عدد 3 پایین ترین و عدد 1 بالاترین درجه رتبه بندی شرکت مشاور است.
 
یازده رشته ای که به آن اشاره شد شامل موارد زیر می باشد:

راه و ترابری، ساختمان، تاسیسات و تجهیزات، صنعت و معدن، آب، کشاورزی، کاوش های زمینی، مرمت آثار باستانی، نفت و گاز، ارتباطات و نیرو. 

شرکت های پیمانکار معمولا در زمینه اجرای قراردادها و پروژه های عمرانی و ساخت فعالیت دارند و شرکت های مشاور در زمینه طراحی و نظارت بر پروژه های عمرانی و ساخت فعالیت می کنند و به نوعی واسطه بین کارفرما و پیمانکار هستند.

برای اخذ رتبه پیمانکار، موارد متعددی از جمله پروژه های تکمیل شده، توان مالی شرکت و نیروی انسانی متخصص مورد بررسی قرار می گیرد اما برای اخذ رتبه مشاور، امکانات فنی و مهندسی شرکت نیز علاوه بر نیروی فنی و مهندسی ارزیابی می گردد.

از مزایای رتبه بندی شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
  • شرکت های پیمانکاری برای اینکه بتوانند در مناقصات دولتی شرکت کنند باید گواهینامه صلاحیت پیمانکاری داشته باشند.
  • سرمایه گذاران برای تصمیم گیری بهتر درباره انجام پروژه های خود با آگاهی کامل از رتبه بندی شرکت و توان مالی و فنی آن اقدام می نمایند
  • در صنایع مختلف، رتبه بندی شرکت وضعیت کلی شرکت ها را نسبت به یکدیگر نشان می دهد و نقاط ضعف و قوت آن ها را آشکار می سازد.
  • هر شرکتی که بخواهد با سازمان ها و شرکت های دولتی قرارداد ببندد نیاز به رتبه بندی دارد. در صورت نداشتن رتبه بندی مجاز به عقد قرارداد نیست.

رتبه بندی شرکت

شرایط عمومی شرکت ها برای تعیین شایستگی و اخذ گواهی رتبه شرکت به شرح زیر می باشد:
  • اولین گام برای اخذ رتبه پیمانکار یا اخذ رتبه مشاور این است که شرکت به صورت قانونی به ثبت رسیده باشد.
  • شرکت متقاضی رتبه بندی باید دارای امتیازات و شرایط لازم طبق دستورالعمل ها و ضوابط مشخص شده جهت تعیین صلاحیت در رتبه مورد نظر باشد.
  • شرکت متقاضی نباید هیچگونه سوپیشینه حرفه ای داشته باشد.
  • مدیران شرکت نباید جزو کارکنان دولت باشند.
  • طبق جداول 1-7 آیین نامه، داشتن سابقه کار مفید و مرتبط برای اعضا هیئت مدیره و مدیرعامل الزامی است.
  • امتیاز مدرک تحصیلی هیئت مدیره و کارکنان امتیازآور، تنها در یک شرکت مشاور یا پیمانکار محاسبه شود.
تمام مراحل اخذ رتبه پیمانکار و اخذ رتبه مشاور و همچنین تمدید و ارتقا آن ها به صورت الکترونیکی و در سامانه ساجات که متعلق به معاونت راهبردی ریاست جمهوری است انجام می شود. متقاضیان رتبه بندی باید پیگیری های لازم در خصوص پرونده خود را از طریق این سامانه انجام دهند و نیازی به حضور فیزیکی آن ها در محل تشخیص صلاحیت نیست. البته در مواردی که نیاز به حضور یکی از اعضای شرکت باشد، از آن ها دعوت به عمل می آید.
 
برای ثبت نام در سامانه ساجات مدارک زیر مورد نیاز است:
مدارک مربوط به رتبه بندی های اخذ شده گذشته، فرم 100، اساسنامه شرکت، برای شرکت های سهامی خاص ارائه اظهارنامه و برای شرکت های با مسئولیت محدود و تعاونی ها ارائه شرکت نامه و تقاضانامه، آگهی تاسیس شرکت، آگهی تغییرات شرکت همراه با صورتجلسات مربوط به آن ها، صورت جلسات مربوط به تغییرات سهام، فرم 200، تصویر مدارک هویتی و تحصیلی و همچنین کارت پایان خدمت رئیس هیئت مدیره، مدیرعامل، نایب رئیس هیئت مدیره، اعضای هیئت مدیره و سهامداران، سوابق بیمه ای و کاری هر کدام از اعضای هیئت مدیره، قراردادهای منعقد شده و انجام شده از طرف شرکت، تصویر آخرین اظهارنامه مالیاتی شرکت که شامل مشخصات شرکت، حساب سود و زیان، ترازنامه و جداول مربوط به آن است. این اظهارنامه باید توسط اداره دارایی شهری که شرکت در آن اقامت دارد برابر اصل گردد.

رتبه بندی شرکت ها

51
این مطلب مفید بود ؟10
برچسب : کسب و کار
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی