رشد نوزاد 7 ماهه
نوزاد با پشت سر گذاشتن مراحل رشد در 7 ماهگی قادر به انجام کارهای منحصر به فردی می شود و توانایی های مهارتی و ارتباطی نوزاد، پیشرفت چشمگیری می کند.

نوزاد 7 ماهه و مراحل مهم رشدی او

نوزاد شما حالا دیگر می تواند بنشیند و صداهای بیشتری از خود تولید کند و هوش او نسبت به ماه های قبل تغییرات قابل توجهی داشته است؛ در ادامه بخش رشد ماه به ماه نوزاد در نمناک در این بخش به مراحل و تغییرات رشد نوزاد 7 ماهه خواهیم پرداخت.

مراحل مهم تکاملی نوزاد در سه بخش شناختی، فیزیکی، اجتماعی و احساسی سنجیده می شوند. دستاورد های به خصوص در هر بخش، تکامل کلی در این هفت ماه را شکل می دهند.

روند رشد و تکامل نوزاد 7ماهه

روند رشد و تکامل نوزاد هفت‌ماهه چگونه است

مراحل تکامل شناختی رشد نوزاد 7 ماهه

این مراحل همگی در مورد رشد مغزی، عملکرد های شناختی و فرایند تفکر در یک نوزاد 7 ماهه هستند.

اشیائی که کمی مخفی شده اند را پیدا می کند:

یک اسباب بازی را در حالی که قسمتی از آن معلوم است، زیر پتو قرار دهید. یک نوزاد هفت‌ماهه در کسری از ثانیه آن را پیدا می کند. نوزادان در این سن می فهمند که چیزی که تا حدودی معلوم است، با حرکت دادن وسیله ای که روی آن قرار دارد و آن را می پوشاند، قابل دسترس است.

اشیاء را به وسیله دست ها و دهان وارسی می کند:

هر شیء جدیدی را به دقت، با دست ها بازرسی می کنند و سپس مستقیما داخل دهان می رود. این شیوه آشنایی یک نوزاد 7 ماهه با هر چیز جدید و نا آشنا است.

مراحل رشد نوزاد 7 ماهه

مراحل رشد کودک هفت‌ماهه و روش های تقویت رشد نوزاد در این ماه

تصاویر در آینه را می شناسد:

نگاه کردن در آینه یک سرگرمی مورد علاقه برای گذراندن وقت برای نوزاد در این سن است. این به این دلیل است که در حال حاضر، نوزاد انعکاس ها را درک می کند و می‌داند تصویر در آینه خودش است.

لحن صدا را تشخیص می دهد:

پدر و مادر متوجه می شوند که نوزادشان نسبت به دستورها مسئولیت پذیر شده است. این می تواند به دلیل قدرت تشخیص او بین چند لحن صدا باشد. یک جمله یا دستور با لحن های متفاوت می تواند منجر به پاسخ های متفاوتی از جانب نوزاد باشد. برای مثال؛ وقتی نوزاد گریه می کند با عصبانیت از او بپرسید "چه چیزی می خواهد؟" خواهید دید که او بلندتر گریه خواهد کرد، به همین ترتیب، گفتن این جمله با ملایمت نوزاد را آرام می کند.

نوزاد در 7ماهگی

نوزادم در هفت ماهگی باید چه کارهایی انجام دهد

مهارت پایداری شیء قوی:

روزهایی هستند که نوزاد فکر می کند که چیزی که پنهان شده، برای همیشه از دست رفته است. او اکنون مهارت پایداری شی قویتری دارد. این، به این معنی است که وقتی چیزی از دید خارج شد، ناپدید نشده است، بلکه فقط از جلوی دید دور شده است. بنابراین اگر پدر و مادر به اتاق دیگری بروند، نوزاد به در چشم می دوزد و او می‌داند که آنها از همان در باز می گردند و برای همیشه نرفته اند.

حافظه بهتر در مورد علت ها و اثرات:

یک نوزاد 7 ماهه، اثرات بعدی و نتیجه یک عمل را به یاد می آورد. او می‌داند که اگر یک اسباب بازی را پرت کند، پدر و مادر آن را بر می دارند و این که پرت کردن اشیاء متفاوت، صداهای متفاوتی به وجود می آورد. نوزاد با این اثرات، تجربه کسب می کند و تعداد زیادی از آنها را به خاطر می سپارد، تا در آینده دوباره امتحان کند.

نوزاد7 ماهه

توانایی ها، رشد و تغذیه نوزاد در هفت ماهگی

مراحل تکاملی فیزیکی رشد نوزاد 7 ماهه

این ها، دستاورد های رشد فیزیکی و قابلیت های گوناگون ماهیچه های بدن هستند.

تحمل وزن بدن روی پاها:

نوزاد را روی پاهایش قرار دهید و برخلاف گذشته که پاهایش خم می شد، اکنون می تواند وزن بدنش را بر روی پاهایش تحمل کند؛ با این حال، او نمی تواند بایستد و شما باید از بازوهایش او را نگه دارید. با این وجود پاها و باسنش رشد زیادی داشته است و اکنون توانایی تحمل وزن بدن را دارد.

به هر دو طرف می چرخد:

نوزاد 3 ماهه می تواند به هر دو طرف بچرخد، از شکم به پشت و برعکس.

 رشد و مراقبت نوزاد 7 ماه

راهنمای رشد و مراقبت از نوزاد هفت ماه

نشستن بدون تکیه بر دست:

کودکان در 6 ماهگی می توانند بدون حمایت دست بنشینند، ولی هنوز برای تحمل وزنشان دست هایشان را بر روی زمین میگذارند؛ در پایان 7 ماهگی، کودک شما می تواند بدون حمایت دست هایش بنشیند. ماهیچه های پشت او به اندازه کافی قوی شده اند، تا بدون هیچ کمکی بتواند از بدن حمایت کند.

می تواند با دست غذا بخورد:

یک کاسه از غذای پخته شده جلوی او قرار دهید، نوزاد می تواند غذا را با دست بردارد و مستقیم داخل دهانش بگذارد. یک نوزاد 7 ماهه می تواند به راحتی خود را سیر کند.

 کودکان در هفت ماهگی

توانایی و مهارت های کودک در هفت ماهگی

از روش چنگ زدن برای گرفتن اشیاء استفاده می کند:

نوزاد از تمامی انگشت ها و شصت خود استفاده می کند تا اشیاء را از روی زمین یا هر سطح صاف دیگری بردارد. یک نوزاد 7 ماهه، به اندازه کافی مهارت و سرعت دارد تا این کارِ بزرگ را انجام دهد؛ این طرز نگه داشتن اشیاء، چنگ زدن برای گرفتن نامیده می شود.

توانایی دید رنگ ها کامل شده است:

تکامل قدرت دید رنگ ها کامل شده است و چشمان نوزاد در درک کردن طیف رنگ ها همانند چشم بزرگسالان ماهر است؛ یک نوزاد 7 ماهه، درک بهتری از عمق و فضا دارد. این به این معنی است که اشیاء در فاصله دور تر را بهتر از فاصله نزدیک می بیند.

مراحل تکاملی اجتماعی و احساسی رشد نوزاد 7 ماهه

آیا می‌دانستید که یک نوزاد 7 ماهه در مهارت های اجتماعی نیز پیشرفت می کند؟ این بخش درباره دستاورد های اجتماعی و نقطه عطف او در رفتار های احساسی است.

کودک در 7 ماهگی

توانایی های کودک در هفت ماهگی

از صدا برای بیان احساسات استفاده می کند:

صدا تبدیل به یک ویژگی مادرزادی در رفتار یک نوزاد 7 ماهه می شود؛ بنابراین اگر او از چیزی ناراضی باشد، نسبت به وقتی که خسته است، با لحن دیگری غر می زند. این موجود کوچک با استفاده از صدایش به صدای دیگران پاسخ می دهد. مانند این که سعی در صحبت کردن دارد.

نسبت به احساسات والدین واکنش نشان می دهد:

نوزاد هنگامی که خنده والدینش را می بیند، لبخند می زند و اگر والدین ترسیده به نظر برسند، گریه خواهد کرد. نوزاد 7 ماهه دقیقا حالات صورت افرادی که اطرافش هستند را حدس می زند، به خصوص پرستار های اولیه مانند پدر و مادرش را.

کلمه نه را متوجه می شود:

پدر و مادر از دیدن واکنش نوزاد به کلمه نه هنگامی که با عصبانیت بیان می شود، تعجب می کنند. هر وقت شما از این کلمه برای منع کردن او از انجام کاری استفاده می کنید، او با توقف کار به صورت نیمه کاره و نگاه کردن به پدر و مادر با حالت جدی، به آنها پاسخ می دهد.

رشد نوزاد 7 ماهه

بررسی رشد نوزاد هفت‌ماهه

نسبت به اسم خود واکنش نشان می دهد:

در 7 ماهگی، کودک اسمی را که به طور مکرر برای نامیدن آنها استفاده شده، می فهمد و در نهایت یاد می گیرد که به آن پاسخ دهد.

از بازی گروهی لذت می برد:

کودک از توجهی که به او می شود هنگامی که در میان دیگران نشسته است، لذت می برد؛ بازی های اجتماعی به یکی از فعالیت های مورد علاقه او تبدیل می شود. به همین دلیل، نوزاد 7 ماهه بیشتر از هر وقت دیگری از بازی کردن با خواهر و برادر و پدربزرگ و مادربزرگ لذت می برد.

چه زمانی باید نگران رشد غیرطبیعی نوزاد 7 ماهه شویم؟

هر کودکی متفاوت است و ممکن است نسبت به دیگران زمان بیشتری طول بکشد، تا این مراحل رشد را نشان دهد، اگرچه این طبیعی است. آیا می‌دانستید که خط قرمز هایی برای این روند تکاملی وجود دارد، که باید در مورد آنها دقت کنید؟

چه زمان نگران شوید؟

این ها لیستی از نشانه های تاخیر تکامل در نوزاد 7 ماهه هستند :

کودک 7 ماهه

چه زمانی باید نگران کودک هفت‌ماهه شویم

نمی نشیند:

کودکان در دوره 7 ماهگی می توانند به درستی بنشینند؛ اگر نوزاد قادر به نشستن نیست، می تواند نشانه تاخیر در تکامل فیزیکی باشد.

سر و صدا نمی کند:

نوزاد از صدا، به عنوان یک ابزار و رسانه برای بیان احساساتش استفاده می کند؛ اگر او قادر به انجام این کار نیست، حتما دلیلی برای نگرانی وجود دارد.

به صدا ها پاسخ نمی دهد:

یک نوزاد 7 ماهه نسبت به قبل شنونده بهتری است؛ عدم واکنش به صداهای اطراف می تواند نشانه ای از مشکلات شنوایی باشد.

هنگامی که به اطراف نگاه می کند، سر در گم به نظر می رسد:

او نمی تواند اسباب بازی یا غذایی که در مقابلش است را تشخیص دهد، به لبخند پدر و مادر پاسخ نمی دهد و به نظر می رسد در تمرکز کردن بر روی اشیاء مشکل دارد.

تقویت رشد نوزاد 7 ماهه

والدین چگونه باید رشد نوزاد هفت‌ماهه را تقویت کنند

دستش را داخل دهانش نمی کند:

این، حرکتی است که برای غذا خوردن باید انجام دهد؛ عدم توانایی در بردن دست به دهان، مستقیما بر توانایی کودک در تغذیه تاثیر می گذارد.

بدنِ سفت یا شل دارد:

هنگامی که کودک را بر روی شکم یا پشت قرار می دهید، دست و پاهایش به طرز عجیبی سفت به نظر می رسند. وقتی کودک را بلند می کنید، سر و تنه اش خیلی شل به عقب برمی گردد.

با یک پزشک متخصص کودکان مشورت کنید تا یک برآورد کلی و تشخیص نهایی نسبت به تاخیر تکاملی انجام شود.

نقش و فعالیت های مربوط به والدین برای تقویت رشد نوزاد 7 ماهه

والدین چگونه می توانند به بهبود تکامل یک نوزاد 7 ماهه کمک کنند؟ والدین همیشه نقش حمایتی مهمی در سلامتی رشد کودک ایفا می کنند.

کودک به میزان کافی روی شکم قرار بگیرد:

این یک فعالیت خیلی مهم است که رشد ماهیچه های بچه را تقویت می کند. نوزاد را مجبور کنید که زمان زیادی را بر روی شکم بماند. این کار باید حداقل 3 بار در روز و هر بار به مدت 5 دقیقه انجام شود. اگر کودک خودش برای بازی روی شکم قرار بگیرد، نشانه خوبی است.

روند رشد کودک 7 ماهه

روند رشد کودک هفت‌ماهه چگونه باید باشد

با نوزاد بازی دراز نشست انجام دهید:

کودک را در حالت عمودی نگه دارید و به او کمک کنید که بنشیند و بلند شود این کار، نه تنها ماهیچه های پای او را قوی می کند، بلکه باعث تقویت ماهیچه های ستون فقرات او نیز می شود. این روش خوبی برای بهبود عملکرد مفاصل زانو و باسن نیز است.

او را تشویق کنید تا خودش غذا بخورد:

ظرف غذایش را در مقابلش بگذارید و در حالی که او را تماشا می کنید، اجازه دهید خودش غذایش را بخورد. غذا خوردن به دست خودش یک مهارت ضروری است که با تمرین مداوم قابل دستیابی می باشد، این توانایی به کودک کمک می کند که همانند بزرگسالان به اندازه نیازش غذا بخورد.

کودکان 7 ماهه

طریقه بازی والدین با کودکان هفت‌ماهه

وقت خود را در بازی های گروهی سپری کنید:

بازی در گروه های دوستانه یا فامیلی یک راه عالی برای رشد توانایی های اجتماعی کودک و از بین بردن سطح اضطراب اجتماعی او است.

اسباب بازی هایی انتخاب کنید که باعث رشد توانایی های او می شود:

یک نوزاد 7 ماهه توانایی های زیادی دارد. به طور مثال می تواند با چنگ زدن اشیاء را بگیرد. اسباب بازی را انتخاب کند که این مهارت ها را شبیه سازی می کند و به تکامل آنها کمک می کند؛ نوزاد خود را تشویق کنید و کمک کنید در مسیر درست تکامل خود باقی ماند. یک نوزاد می تواند از زمان خود برای فهمیدن چیز های دیگر استفاده کند، بنابراین به او چیزی را تحمیل نکنید. اگر حس می کنید که زمانش رسیده به یکی از مراحل مهم زندگی اش دست پیدا کرده باشد ولی به نظر می رسد که عقب مانده است، بدون هیچ معطلی با پزشک مشورت کنید. مراقبت و عشق زیاد باعث می شود کودک شما رشد سالمی داشته باشد و قوی شود.

مراحل رشد نوزاد 7 ماهه و روش های تقویت رشد نوزاد

4.8452
این مطلب مفید بود ؟43319
منبع : بخش سبک زندگی نمناک / ن / ف
برچسب : نوزاد
وبگردی