زندگی
وجود اختلاف نظرها در زندگی زناشویی یک امر طبیعی است اما اصرار و پافشاری روی حرف در زندگی میتواند باعث تخریب رابطه و از بین رفتن احترام متقابل افراد باشد.

عدالت و احترام در زندگی حرف اول را میزند

زندگی زناشویی دنیایی از فراز و نشیب ها است که زن و شوهر باید در کنار هم برای رفع آنها تلاش کنند . رعایت احترام و عدالت در زندگی بسیار مهم است تا جایی که کلمه همسر بیانگر این موضوع در زندگی است که زن و شوهر باید در یک سطح باشند و به یکدیگر احترام متقابل بگذارند.

لجبازی و پافشاری روی حرف یکی دیگر از معضلات در زندگی زناشویی است که میتواند یک زندگی را تا مرز نابودی بکشاند . در همین خصوص یک مشاور خانواده به سوالی در این مورد پاسخ میدهد.

حل اختلاف نظرها در زندگی زناشویی

جوانی 26 ساله ، متأهل و دارای یک فرزند هستم. وضع مالی ام در سطح پایین، یعنی کارگری و بخور و نمیر است. عاشق زن و بچه ام هستم. در خانواده ای با تقوا بزرگ شده ام. همسرم گاهی برای یک حرف، بی دلیل با من دهن به دهن می شود و مدام روی حرفم، حرف می آورد تا جایی که کارمان به دعوا کشیده می شود. به او می گویم من بزرگ تر از تو هستم و باید کمی احترام من را نگه داری که می گوید من همین طوری هستم و حرف زور سرم نمی شود. هر 2 یا 3 روز سر این موضوع دعوا می کنیم. دیگر طاقت ندارم.
زندگی مشترک رابطه ای دو طرفه است که بر پایه عشق، محبت، وفاداری، عدالت و احترام متقابل بنا شده است. یک عامل مهم در حفظ این رابطه، شناخت طرف مقابل و اهمیت دادن به نیازهای یکدیگر است. عدالت در رابطه زناشویی به معنای تعیین موقعیت کوچک تر و بزرگ تری نیست بلکه همان طور که از کلمه «هم سر» فهمیده می شود، طرفین باید در یک سطح باشند و به یکدیگر احترام بگذارند. موارد زیر می تواند برای حل این مشکل به شما کمک کند.

زندگی زناشویی

اختلاف نظر در زندگی یک اتفاق طبیعی است که باید مدیریت شود

1- اگر به تازگی رفتار همسرتان تغییر کرده، ببینید چه اتفاقی افتاده که این گونه با شما برخورد می کند. آیا موضوعی باعث ناراحتی اش شده یا از ابتدای ازدواج به همین سبک با شما برخورد کرده است؟ در این صورت باید بدانید رفتار شما در نحوه برخورد دیگران با شما موثر است. در واقع شما به دیگران، از جمله همسرتان یاد می دهید چگونه دوست دارید با شما رفتار شود. تاکید می کنم در این رابطه و تعیین چهارچوب های رابطه از جمله احترام متقابل با همسرتان گفت و گو کنید.

2- خطوط قرمز رابطه را حفظ کنید. برای مثال هنگامی که بی احترامی صورت می گیرد، به جای رفتار متقابل سعی کنید یادآوری کنید که نباید این کار را انجام دهد و اگر مشکلی هست می توان درباره آن با گفت و گو به نتیجه رسید. حتی می توانید برای فردی که قانون خانواده را زیرپا می گذارد، تنبیهی در نظر بگیرید. منظور از تنبیه، کتک زدن نیست بلکه می تواند نوعی محرومیت یا انجام کاری باشد که به آن علاقه ندارد؛ برای مثال، برای مردی که ظرف شستن را دوست ندارد یک تنبیه مناسب برای فحاشی کردن می تواند این باشد که تمام ظرف ها را به تنهایی بشوید و برای یک زن واکس زدن کفش های همسرش!

3- برای رفع سوء تفاهم ها، به دنبال توافق باشید. طبیعی است که در هر رابطه زن و شوهری به دلیل تفاوت هایی که وجود دارد از جمله تفاوت در فرهنگ، سطح تحصیلات، جنسیت، تجربه های گذشته و ... افراد ممکن است درباره برخی مسائل، سلیقه های متفاوتی داشته باشند و این امر لزوما، نبود تفاهم نیست. حتی در صورتی که درباره موضوعی تفاهم ندارید یعنی نظر و عقیده متفاوتی با همسرتان دارید، ابتدا درباره آن مسئله، در فضایی آرام و با رعایت احترام متقابل، با یکدیگر گفت و گو کنید تا به «توافق» برسید. در صورتی که به چنین توافقی نرسیدید با مشاوری که تخصص کافی داشته و مورد اعتماد هر دوی شماست، مشکلتان را مطرح کنید و اجازه دهید مشکل حل شود.

4- مهارت حل مسئله را هنگام مواجه شدن با مشکلات تان به کار ببرید یعنی وقتی درباره موضوعی اتفاق نظر ندارید، به آن مشکل به دید یک مسئله نگاه کنید و ببینید چطور می توانید آن را حل کنید. بیشتر اوقات به دلیل این که می خواهیم بر سر مواضع خود بمانیم یا می خواهیم حتما حرف، حرف خودمان باشد، مشکلاتمان حل نشده باقی می ماند و بی دلیل به آن دامن زده می شود. گاهی روش نادرست در حل مشکلات باعث می شود تا از کاه، کوه ساخته شود.

وقتی در زندگی میخواهید حرف حرف خودتان باشد!

51
این مطلب مفید بود ؟10
برگرفته از روزنامه خراسان / م.ف
وبگردی