رنگ غذا
اگر برای صرفه جویی در هزینه و یا زیباتر شدن رخ غذایتان به سراغ رنگ غذا می روید سخت در اشتباه هستید چرا که پشت پرده ناسالم این دسته از مواد تهدیدی بزرگ برای سلامتی هستند.

رنگهای غذایی مضر هستند

 
اگر فردی هستید که از خوردن غذای بیرون منزل لذت میبرید ، شانس خوردن رنگ غذا را در برنامه غذایی خود بالا برده اید .
رنگ غذا ها موادی هستند که در طول آمادگی به غذا اضافه می کنیم و باعث می شود غذاها زیباتر و چشم نواز تر به نظر بیاید.
 
این روزها با توجه به غذاهای متنوع و تغییر ذائقه مردم که بیشتر به ظاهر غذا توجه می کنند تا سلامت آن ، گرایش آنها به سمت غذاهای غیر طبیعی و فست فودی زیاد شده است.
 
و همینطور که می دانید رنگ های غذا شیمایی هستند و به همین دلیل همیشه جای سوال است رنگهای غذا سالم هستند یا نه ؟
 
رنگ غذا

هشدار در مورد استفاده از رنگهای غذا

 
حدود 1800 رنگ غذا وجود دارد که با قطران زغال سنگ آماده می شود حالا تصور کنید چه مقدار می تواند مضر باشد.
رنگهای مصنوعی عمدتاً از نفت و مشتقات پتروشیمی و قطران زغال سنگ (آبگونه ی غلیظ و سیاه که از تقطیر زغالسنگ به دست می آید) تهیه می شوند. این مواد شیمیایی به راحتی توسط بدن انسان و یا دیگر حیوانات هضم نمی شوند.
در بحث تقلب ها این موضوع صحت دارد که گاهی از رنگ های غیرخوراکی مثل رنگ های مورد استفاده در صنعت فرش، قالی، الیاف یا حتی رنگ های ساختمانی به جای رنگ های خوراکی استفاده می شود.
حتی گاهی برای اینکه برخی محصولات مثلا خیار شور یا هندوانه رنگ خوبی داشته باشد، از رنگ های صنعتی در تولید استفاده می شود. البته حتما این را باید گفت که این موارد بسیار کم است و در واحدهایی وجود دارد که جواز تولید ندارند و به صورت غیرقانونی و بی نام و نشان فعالیت دارند.
 

خطرات و عوارض مرگبار رنگ غذا

اخیرا تلاش بر این است که مواد شیمایی رنگ غذاها را کاهش دهند چراکه رنگ غذاهای قرمز ، زرد، آّبی باقی می ماند و مواد شیمایی در غذاها باعث بیش فعالی ، آلرژی های پوستی و دل درد ، زخم معده و حتی سرطان و تاثیرات منفی روی جوانان و خانم های باردار می شود.
بهتر است با کسب اگاهی که در این رابطه پیدا کردید از خوردن این نوع غذاها و رنگ های غیر طبیعی اجتناب کنید و اگر تمایل دارید غذاها را با رنگ های متنوع میل کنید سعی کنید در منزل آنها را به صورت طبیعی درست کنید و استفاده کنید
 
مثلا برای رنگ زرد از زعفران و برای رنگ قرمز از لبو و برای رنگ سبز از اسفناج استفاده کنید.

رنگ غذا , ترکیبات و عوارض رنگ غذای صنعتی

59
این مطلب مفید بود ؟90
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ ف.ن
وبگردی