علت و درمان ریزش مو در نوزادان
اغلب نوزادان در یک بازه زمانی بعد از تولد دچار ریزش مو میشوند و موهای اولیه خود را از دست می دهند که این امری کاملا طبیعی است و جای هیچ نگرانی برای والدین ندارد.

برای جلوگیری از ریزش مو در نوزادان چه کار می توان کرد

اغلب کودکان در شش ماه اول بعد از تولد موهایشان می ریزد که این نوع ریزش مو را اغلب تلوژن افلوویوم می نامند که کاملا طبیعی بوده و اصلا جای نگرانی ندارد. مو دارای دو مرحله است ، مرحله رشد و مرحله استراحت است که مرحله رشد چیزی حدود 3 سال به طول می انجامد و مرحله استراحت حدود سه ماه است . مو در طول مرحله استراحت در حد فولیکول باقی می ماند تا زمانی که رویش موی جدید آغاز شود.

درمان ریزش مو در نوزادان

آیا ریزش مو در نوزادان طبیعی است و نیاز به درمان ندارد؟

ریزش مو در نوزادان

در هر دوره ای حدود 5 تا 15 درصد از مو سر، در مرحله استراحت است اما استرس، تب و یا تغییرات هورمونی می توانند بر رشد موها تاثیر بگذارند و آن ها را به یک باره متوقف کنند. این ریزش هنگامی اتفاق می افتد که مرحله بعدی رشد حدود سه ماه بعد آغاز می شود. کارکرد هورمونی نوزادان بعد از تولد کاهش می یابد، وهمین علت باعث ریزش موی سر آن ها می شود . موی جدیدی روی سر نوزاد رنگ و بافت کاملا متفاوتی با آنچه در زمان تولد بوده دارد. اگر متوجه نقاط طاسی روی سر نوزادتان شدید نگران نباشید و به نحوه نشستن و خوابیدن او توجه کنید زیرا حالت خواب و نشستن یک طرفه به صورتی که کودک طوری روی صندلی بنشیند که سرش روی جای سر آن قرار داشته باشد، موی آن ناحیه از سر ریزش خواهد کرد. اگر کودک سرش را روی بالشی که روی آن می خوابد بمالد ، دچار کم پشتی مو خواهد شد.

تقویت موی نوزادان

علل ریزش مو در نوزادان و راه های درمان

علت ریزش مو در نوزادان

بیماری های دیگری هم وجود دارد که می تواند سبب ریزش موی نوزادان شود اما در کودکان زیر یک سال کم است. بیماری هایی مانند:

  • تکه های طاس همراه با پوسته های قرمز که نشانه ابتلا کودک به عفونت قارچی مسری به نام کچلی قارچی است.
  • آسیب فیزیکی مانند سفت بستن موی دم اسبی منجر به ریزش موی کششی میشود.
  • اگر با فشار زیاد موهایش را بپیچانید یا بکشید باعث ریزش تکه های غیرعادی از مو می شود که به آن کندن مو میگویند.
  • نقاط صاف، گرد روی سر نوزادان نشانه طاسی منطقه ای است که در آن سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله کرده و این مسئله باعث کاهش رشد مو می شود.
  • بیماری هایی مانند کم کاری تیروئید یا کم کاری غده هیپوفیز بر ریزش مو کودک تأثیر می گذارد.

تراشیدن موی سر نوزاد

برای ریزش موی نوزادان چه کاری می توان کرد؟

جلوگیری و درمان ریزش موی نوزادان

  • برای ریزش موی هورمونی نوزادان نمی توانید کاری به جز مراجعه به پزشک انجام دهید .
  • اگر نقطه طاس به علت قرار گرفتن نوزاد در یک وضعیت اتفاق افتاده باشد می توانید حالت خواب کودکتان را تغییر دهید اگر او را طوری در تختش می خوابانید که سرش در یک انتهای آن است، سعی کنید او را به شکلی قرار دهید که سرش در انتهای سمت دیگر قرار بگیرد و این کار را یک شب در میان انجام دهید.
  • کودک تان را گاهی اوقات روی شکم بخوابانید ، این نوع خوابیدن علاوه بر این که به پشتِ سر او کمی استراحت می دهد، برای رشد و تکامل کودک مفید است.
  • ریزش موی کودک را بعد از شش ماهگی، حتما به پزشک نشان دهید. احتمال پزشک او می تواند به شما اطمینان دهد که ریزش موی کودک طبیعی است و بیماری خاصی او را تهدید نمی کند و در صورت وجود مشکل ، با درمان مناسبی آن را حل می کند.
  • اگرکودک دچار کچلی قارچی باشد، پزشک داروی ضدقارچ تجویز می کند.
  • اگر کودک طاسی منطقه ای داشته باشد، پزشک برای سنجش بیشتر شما را به یک متخصص پوست معرفی می کند.
  • اگر علت ریزش موهای کودک شکنندگی مو باشد، باید به مراقبت از مو و پوست سر او بپردازید تا زمانی که رشد مو مجددا آغاز شود.
  • در اکثر موارد ریزش موی کودکان موقت است و ظرف یک سال، دوباره رشد مو شروع می شود و دیگر ریزشی در کار نخواهد بود.

جلوگیری از ریزش موی نوزاد

چه زمانی ریزش موی نوزاد را جدی بگیریم؟

آیا تراشیدن موی سر نوزاد باعث پرپشتی موهای او می شود؟

یک باور غلط در میان مردم وجود دارد که تراشیدن موها سبب پر پشتی مومی شود اما باید بدانید تراشیدن موها در هیچ سنی موجب تقویت و پرپشتی موها نمی شود.

دلیل ریزش موی نوزادان 

علت تراشیدن موی نوزاد 

تقویت و بهبود وضعیت موها در کودکان و نوزادان

  • بهترین راه تقویت موها رسیدگی به تغذیه کودک و مادر است که همواره توصیه می شود زنان قبل از بارداری به تغذیه خود اهمیت دهند و با مراجعه به پزشک وبا انجام آزمایشات خون وضعیت غده تیروئید و برخی املاح معدنی و ویتامین ها از قبیل آهن، کلسیم، روی، ویتامین D و B12 را بررسی نمایند که در تکامل و رشد جنین نقش مهمی دارند تا در صورت نیاز مکمل های غذایی استفاده کنند.
  • راه دیگر تقویت موهای نوزادان خوردن شیر مادر حداقل برای 6 ماه است زیرا هیچ نوع شیر خشک و یا مکمل غذایی جایگزین مناسبی برای شیر مادرنیست. شیر مادر حاوی آنتی بادی و هورمون های متعددی است که موجب تقویت سیستم ایمنی و رشد بهتر نوزاد می گردند.تغذیه دوران بارداری و سال های ابتدایی کودکان به اندازه ژنتیک در سلامت و ساختار بدنی آن ها نقش ایفا می کند.
  • مادران در دوران شیردهی نیز باید از تغذیه متنوع و مناسبی برخوردار باشند و از همه گروه های غذایی استفاده نمایند.

 علت ریزش مو در نوزادان

تقویت موهای نوزاد با تغذیه مناسب

ریزش مو در نوزادان ، علت ریزش مو در نوزادان و درمان آن

4.264
این مطلب مفید بود ؟5410
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از بخش بهداشت و سلامت /ح.ب/ک
وبگردی