ریزش مو زنان
ریزش موی زنان و دختران به یک معضل جدی برای آن ها تبدیل شده است که می تواند دلایل مختلف هم داشته باشد، با استفاده از راه های طبیعی می توان برای پیشگیری و درمان ریزش مو زنان اقدام کرد.

علل و راه درمان ریزش مو زنان و دختران جوان

طبق نظریه آکادمی پوست، ریزش روزانه 50-100 تار مو طبیعی است اما هنگامی که این ریزش مو در دختران و زنان جوان غیرطبیعی و بیش از حد شود، باعث نگرانی خواهد شد زیرا معمولا ریزش مو در دوران جوانی دور از انتظار است، این نوع ریزش مو ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد.

تقریبا اکثر دلایل ریزش مو موقتی می باشند بنابراین نگران نباشید. در این بخش از سلامت پوست و موی نمناک سعی شده است تا برخی روش های طبیعی برای پیشگیری از ریزش مو در زنان و دختران جوان، دلایل احتمالی ریزش بیش از حد مو و گزینه های درمانی معرفی شود.

ریزش مو در خانم ها متفاوت از مردان است

موی آقایان در اثر ریزش موی ارثی (AGA) در قسمت جلوی سر به مرور نازک شده و پوشانندگی خود را از دست می دهد و خط موها در پیشانی عقب می رود اما در موهای قسمت پشت سر آقایان هیچ تغییری ایجاد نمی شود.

در خانم ها ریزش موی ژنتیکی سبب می شود تمام موهای سر نازک شوند و قسمت بانک موها (موهای قسمت پشت سر) تغییر کند و قسمت بانک موها برای کاشت از کیفیت مطلوب برخوردار نباشد.

ریزش موی زنانه 

علل احتمالی ریزش بیش از حد مو در زنان و دختران جوان:

1. آلوپسی آندروژنی در بزرگسالان:

این امر به دلیل مقادیر زیاد هورمون های آندروژن از جمله تستوسترون که توسط غدد آدرنال در زنان ایجاد می شود رخ می دهد. این بیماری ریشه ژنتیکی داشته و هنگام تولید آندروژن ها باعث بلوغ آن ها خواهد شد. افزایش سطح هورمون های رشد بر فولیکول های مو تاثیر می گذارند بنابراین در نهایت باعث ریزش مو خواهند شد.

2. عفونت :

برخی از عفونت های قارچی مانند تینه آ کاپیتیس یا عفونت قارچی پوست سر ممکن است باعث ریزش مو در کودکان و بزرگسالان شود. علایم این بیماری شامل ریزش مو در نقطه ای از پوست سر، لکه های طاسی و خارش پوست سر است.

ریزش موی زنان و درمان 

3. تریکوتیلومانیا:

این یک اختلال روانشناختی است که فرد میل برای کندن مو در خودش احساس می کند. اختلال موکنی در بزرگسالی و نوجوانی رخ می دهد.

4. آلوپسی کششی:

این مشکل زمانی رخ می دهد که زنان موهای خود را ببافند یا به صورت دم اسبی یا خرگوشی ببندند.

5. داروها:

ریزش مو همچنین می تواند یک اثر جانبی از داروهایی چون مسدود کننده های بتا، آمفتامین ها، هپارین ووارفارین باشد. دارو های مرتبط با سرطان نیز باعث ریزش بیش از حد مو خواهند شد.

 ریزش مو دختران

6. تغذیه نامناسب:

رژیم های غذایی ناسالم و اختلالاتی چون بولیمیا نروزا در دوران نوجوانی می تواند مسئول ریزش مو باشند که بر وزن فرد نیز تاثیر می گذارند.

7. کمبود آهن:

یکی از علل ریزش موی خانم ها فقر آهن است. فقر آهن با آزمایش خون قابل تشخیص است. افراد دچار فقر آهن بهتر است زیر نظر پزشک درمان شوند و خودسرانه از قرص های آهن مکمل استفاده نکنند زیرا آهن بیش از اندازه در بدن منجر به بروز بعضی مشکلات می شود.

8. شرایط پزشکی:

برخی از شرایط هورمونی مانند تیرویید، دیابت کنترل نشده و سندروم تخمدان پلی کیستیک ممکن است باعث ریزش مودر زنان ودختران جوان شود. در هر دو حالت کم کاری یا پرکاری غده تیروئید ریزش مو اتفاق می افتد.

 ریزش مو بانوان

9. کاهش مقدار استروژن:

یکی از علل ریزش مو در زنان کاهش ترشح استروژن در بدن است. برخی زنان در دوران یائسگی و بعد از آن به دلیل کاهش ترشح استروژن در بدن ریزش مو را تجربه می کنند.

10. تغییرات هورمونی بعد از حاملگی:

زنان پس از زایمان ممکن است تا 6 ماه دچار ریزش مو شوند، در این زمان مقدار استروژن در خون در حال برگشت به مقدار نورمال است.

11. بیماری های پوستی :

یکی دیگر از علل ریزش مو در بانوان ، ابتلا به بیماری های پوستی مانند لیکن پلان است که در کشور بسیار شایع می باشد .انجام چکاپ در رابطه با بیماری های زنان و کاهش مشکلات پوست و مو ناشی از آن بسیار حائز اهمیت است.

12. سایر علل:

استرس، توقف چرخه طبیعی رشد مو و استفاده از مواد شیمیایی در محصولات مرتبط با مو ممکن است باعث صدمه به مو و در نتیجه ریزش آن شود.

درحالی که برخی از این علل ممکن است با انجام اقدامات ذکر شده در فوق اصلاح شوند اما در برخی موارد نیاز به مراقبت و درمان پزشکی خواهند داشت.

پیشگیری از ریزش مو 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

زمانی که راهکارهای طبیعی برای پیشگیری از ریزش مو موثر واقع نشوند بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی ریزش بیش از حد مو را شناسایی کند و بر اساس تشخیص پزشکی درمان هایی را توصیه کند.

راه های طبیعی برای پیشگیری از ریزش مو در زنان و دختران جوان:

1. داشتن رژیم غذایی سالم و بهداشت مو می توانند در داشتن مویی سالم موثر باشند. اقدامات ذیل نیز ممکن است به پیشگیری از ریزش بیش از حد مو کمک کنند :غذاهای سرشار از ویتامین، مواد معدنی، آهن و پروتیین به تقویت مو کمک خواهند کرد.

2. هنگام شانه زدن و شستن موها ملایمانه عمل کنید. از شامپو و نرم کننده های ملایم استفاده کنید زیرا محصولات مراقبتی خشن باعث ایجاد موخوره و شکستگی مو می شوند.

3. موهایتان را با روغن های مغذی مانند روغن نارگیل که در تقویت مو موثر هستند، ماساژ دهید.

4. برای جلوگیری از صدمات طولانی مدت به مو از استفاده از اتومو و وسایل فرکننده مو خودداری کنید.

5. موهایتان را پس از حمام به طور طبیعی خشک کنید و از استفاده از سشوار با گرمای زیاد خودداری کنید زیرا سبب آسیب دیدگی و ریزش مو خواهد شد.

6. هنگام بستن مو بصورت دم اسبی، خرگوشی و یا بافت موهایتان را محکم نکشید زیرا سبب کشیده شدن ریشه های مو شده و بنابراین باعث ریزش آن خواهد شد.

7. استرس و اضطراب خود را مدیریت کنید زیرا از ریزش بیش از حد مو پیشگیری می کند.

 علت ریزش مو زن

درمان هایی برای ریزش مو در زنان و دختران جوان:

1. دارو:

مطابق با انتشارات بهداشت، داروی مینوکسیدیل به رشد موهای جدید کمک می کند اما با این حال ممکن است برای همه زنان و دختران موثر نباشد. در صورت توصیه پزشک لازم است در یک دوره معین و بطور مداوم از این دارو استفاده کنید. پزشک همچنین ممکن است داروهای ضد آندروژن را برای درمان آلوپسی آندروژنی و سندروم تخمدان پلی کیستیک برای دختران و زنان جوانی که بدن آن ها آندروژن های بیشتری تولید می کند، تجویز نماید. استفاده از داروهای سیپروترون استات، متفورمین( کاهنده قند خون) و اسپیرونولاکتون موجب کاهش ریزش موی ارثی در بانوان و دختران جوان می شود.

داروی ماینوکسیدل یا روگان :

این دارو به صورت موضعی مصرف می شود یعنی این دارو را روی پوست سر بمالید تا با اتساع رگ های خونی پوست سر، خون رسانی به پوست سر راافزایش دهد. استفاده موضعی از دارو سبب افزایش خون رسانی به پوست سر و دریافت مو مواد مغذی و اکسیژن بیشتر فولیکول ها ی مو شده، سپس فولیکول های مو شروع به بزرگتر شدن می کند و بعد از مدتی موها پر پشت تر می شود. زنان حامله و شیرده نباید از این دارو استفاده کنند.

داروی فناستراید یا پروپسیا :

این دارو به صورت قرص به فروش می رسد و برای درمان ریزش مو در مردان تجویز می شود اما مانع ریزش مو در زنان نیز می شود. این دارو مانع تبدیل تستسترون به دهیدروتستسترون یا DHT می شود (دهیدروتستسترون هورمونی است که به تدریج باعث کم شدن فولیکول های مو و درنتیجه کم شدن چرخه رشد مو می شود). زنان حامله یا زنانی که قصد حامله شدن دارند نباید از این دارو استفاده کنند. مصرف این دارو درمورد تمام زنان کارساز نیست.

ریزش مو زنان 

2. مکمل های آهن:

اگر ریزش مو به دلیل کمبود آهن در بدن شناسایی شود پزشک ممکن است مکمل های آهن را تجویز کند.

3. ضد قارچ درمانی:

اگر ریزش مو به دلیل عفونت های قارچی باشد پزشک ممکن است شامپو و داروهای ضد قارچ را تجویز کند.

بارداری :

بارداری یکی از عوامل موثر در کاهش ریزش موی بانوان است. متاسفانه سن ازدواج در ایران بالا رفته و خانم ها خیلی زود به کیست تخمدان مبتلا می شوند، با یک بار بارداری بسیاری از مشکلات بانوان در زمینه مشکلات زنان حل می شود.

 ریزش مو زنان

4. کاشت مو:

معمولا ریزش مو با مصرف دارو قابل درمان است اما در مواردی که شدید باشد پزشک ممکن است کاشت مو را توصیه کند که طی عمل جراحی انجام شده و روشی تهاجمی است. این گزینه به عنوان آخرین مرحله به فرد پیشنهاد می شود. از آن جایی که مزایای این راهکار از مشکلات ناشی از ریزش مو بیشتر است، ممکن است لازم باشد سال ها منتظر بمانید تا نتیجه کاشت مو مشخص شود.

ریزش مو در دوران جوانی طبیعی است و معمولا با تغییر در سبک زندگی و تغذیه ای سالم می توان از آن پیشگیری کرد اما اگر ریزش مو به دلایل وضعیت پزشکی یا ارثی باشد و یا شاهد نازک شدن بیش از حد موها یا لکه های طاسی شدید بودید، نیاز به درمان بیماری های زمینه ای خود خواهید داشت.

ریزش موی زنان و دختران جوان چگونه درمان می شود؟

3.3235
این مطلب مفید بود ؟15778
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
وبگردی