مضرات ترشی
با شروع فصل پاییز و زمستان افراد زیادی شروع به تهیه ترشیجات کرده تا همراه غذا میل کنند اما نمی دانند که خوردن بیش از حد ترشی برای سلامت بدن مضراتی دارد.

مضرات ترشی که نمیدانید

ترشی نوعی چاشنی رایج است که از زمان تا به حال طرفداران فراوانی داشته است . برای جلوگیری از گندیدگی و فساد میوه ها و سبزیجات در قدیم که وسایل سرمایشی وجود نداشته ، این مواد را درون سرکه نگه می داشتند تا در فصل های دیگر بتوانند از آن ها استفاده کنند زیرا سرکه ماندگاری را بالا می برد و از خراب شدن خوراکی ها جلوگیری می کند.

امروزه نیز بسیاری از خانم ها در فصل پاییز ترشی تهیه می کنند تا بتوانند در فصل زمستان از این چاشنی پرطرفدار استفاده کنید . اگر عاشق خوردن ترشیجات با غذایتان هستید باید بدانید زیاده روی در خوردن ترشیجات مضرات فراوانی دارد که در این بخش از سلامت نمناک شما را با این مضرات آشنا خواهیم نمود.

مضرات خوردن بیش از حد ترشیجات برای سلامت بدن

ابتلا به سرطان

مصرف زیاد و بی رویه ترشی احتمال ابتلا به سرطان معده و مری را افزایش می دهد .

بروز مشکلات گوارشی

مصرف زیاد ترشی برای کسانی که زخم معده یا اثنی عشر ، ریفلاکس معده یا احساس ترش کردن دارند، مضر است زیرا ترشی اسید معده را زیاد و زخم را شدید تر می کند.

افراد دارای روده تحریک پذیر و دارای سوءهاضمه نباید زیاد ترشی بخورند .

مضرات ترشی

خراب شدن دندان ها

مصرف ترشیجات به علت غلظت های اسیدی بالا به مینای دندان آسیب می رساند و موجب تخریب و فساد دندان و آسیب به لثه ها می شوند.ترشی ها و خوراکی های اسیدی با PH پایین دندان ها را سست می کنند . به کودکان خود ترشی ندهید زیرا مینای دندان کودکان در مقابل مواد شیمیایی و اسیدی آسیب پذیرتر هستند.

ابتلا به چاقی و اضافه وزن

مصرف ترشی سبب افزایش اشتها و روی آوردن به پرخوری می شود زیرا ترشیجات ، ترشح آنزیم های گوارشی را بیشتر و غذا را بسرعت هضم می کنند و موجب افزایش تمایل افراد به مصرف مجدد مواد خوراکی و اضافه وزن می شوند.

ابتلا به آلزایمر

ترشی به این علت که طبع سرد و خشکی دارد ، باعث سردی مغز می شود و از عوامل مهم حواس پرتی ، کندی حافظه و آلزایمر به شمار می رود.

ابتلا به فشار خون و بیماری کلیوی

در فرآیند تهیه ترشیجات از نمک نیز استفاده می شود . نمک چاشنی کم کالری و سرشار از سدیم است. افراد دارای فشار خون بالا به علت وجود نمک در ترشی ( یک فنجان ترشی حاوی 1251 میلی گرم سدیم است) نباید از ترشیجات استفاده کنند.

نمک فاکتور کلیدی در تخمیر بوده و سبب جلوگیری از رشد باکتری های مضرمی شود بنابراین نمی توان نمک را حذف کرد. شور و ترشی حاوی مقدار زیادی نمک هستند و برای مبتلایان به نارسایی کلیوی، بیماران قلبی ـ عروقی و افراد با فشار خون بالا ضرر دارند.

فشار خون بالا

به پوکی استخوان و آرتروز

زیاده روی در مصرف ترشیجات باعث می شود خون اسیدی شود و بدن برای حذف اسید اضافی املاح قلیایی مانند کلسیم را از استخوان ها خارج کند بنابراین مصرف زیاد ترشی کلسیم را از بدن دفع می کند پس مصرف ترشی برای زنان یائسه و کسانی که مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند یا کلیه سنگ ساز دارند، مضر است و مصرف آن در سالمندان ، سیستم تنفسی و اعصاب را ضعیف و سرفه را شدید می کند. استفاده زیاد از ترشی می تواند باعث رسوب مایعات بین مفصلی و آرتروز شود.

ناراحتی های عصبی و صرع

بیماری های اعصاب و روان مانند افسردگی ناشی از غلبه سردی و خشکی بر مغز است. افرادی که به بیماری های اعصاب دچارند نباید ترشی مصرف کنند زیرا انواع ترشی به دلیل مزاج سرد و خشکی که دارند وضعیت این افراد را بدتر می کنند. مصرف ترشیجات برای افراد مبتلا به ضعف شدید، ناراحتی های عصبی و ضعف اعصاب یا صرع مضر است.

کاهش میل جنسی در مردان

خوردن بیش از حد ترشی سبب کاهش توان جنسی و ضعیف شدن اسپرم ها در مردان می شود و در زنان درد های ایام پریود را شدید تر و قاعدگی را نامنظم می کند.

آنمی و کم خونی

ترشی ها خون سازی را کم می کنند پس افراد کم خون باید از مصرف زیاد ترشی ها خودداری کنند.

ترشی برای کم خونی

دیگر عوارض ترشی

مصرف زیاد ترشیجات باعث تشنگی، خرابی دید، استئوپروز می شود.

مصرف بیش از حد ترشی ها موجب پیری زودرس می شوند.

در تهیه ترشی ارزش تغذیه ای برخی از مواد مغذی مانند ویتامین C و اسیدفولیک و... کاهش می یابد و یا از بین می رود . کاهش ارزش تغذیه ای این مواد به ماهیت ماده عمل آوری و مدت زمان نگهداری ترشی بستگی دارد.

مضرات مصرف ترشی در بارداری

در دوران بارداری از خوردن ترشی پرهیز کنید زیرا در این دوران معده حساس تر است و مصرف ترشی برایتان مضر می باشد.

 مضرات ترشی برای کودکان و نوجوانان

کودکان و نوجوانان که در سن رشد قرار دارند و از معده و سیستم گوارشی آسیب پذیرتری برخوردارند نباید بیش از اندازه ترشی بخورند و نباید با شکم خالی ترشی بخورند.

بهترین زمان مصرف ترشی

ترشی را با این مواد غذایی نخورید

در پاسخ به سوالات برخی از شما کاربران از بخش سلامت نمناک باید بگوییم که :

اگر معده حساسی دارید ، ترشیجات را به همراه ماست نخورید زیرا اسیدلاکتیک موجود در ماست به همراه اسید استیک موجود در ترشی معده شما را اذیت می کند و برایتان مضر است.

مصرف ترشی های همراه غذاهای گوشتی مضر است و قدرت جذب پروتئین گوشت را کاهش می دهد.

با غذاهای نفاخ از جمله خوراک لوبیا و دیزی آبگوشت ترشی کلم و گل کلم و هفت بیجار نخورید زیرا نفخ معده و روده را افزایش می دهد.

با غذاهای بطیءالهضم و دیرهضم مثل کباب جگر سیاه، ماهی، تخم مرغ نیمرو ترشی بادنجان (لیته) نخورید.

از خوردن هر نوع ترشی همراه با ماهی پرهیز شود زیرا موجب ضعف کبد و سوء مزاج کبدی شده و موجب ابتلا به بیماری های سیستم ایمنی مانند MS، ویتیلیگو (برص)، گیلن باره و... می گردد.

فصل و زمان مناسب برای مصرف ترشیجات

فصل مناسب برای مصرف ترشیجات، سه ماهه زمستان و ماه اول بهار است . بهتر است در کنار غذا های فصل زمستان که باید دارای طبع گرم باشند ترشی مصرف نمایید . در فصل تابستان و پاییز ترشیجات مصرف نکنید.

بهتر است در روز ترشی بخورید و از خوردن ترشیجات در شب پرهیز کنید زیرا مصرف ترشیجات در شب سبب دفع بیشتر کلسیم از بدن شده و موجب پوکی استخوان و ضعف اعصاب و سکته های مغزی و قلبی می شود.

در آخر نیز از مصرف ترشی مانده و کهنه پرهیز کنید زیرا قارچ هایی درون آن رشد می کند که ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

 

مضرات ترشی و شور برای همه ، از کودکان تا زنان باردار

4.540
این مطلب مفید بود ؟364
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی