زندگی شخصی سحر ذکریا

زندگی شخصی سحر ذکریا بازیگر سریال های مهران مدیری

تاریخ انتشار : 7 اردیبهشت 1394کد مطلب : 14168زمان مطالعه : 5 دقیقه
سحر ذکریا که یکی از شخصیت های تقریبا ثابت کارهای مهران مدیری از پاورچین تا سریال در حاشیه می باشد در گفت و گویی از زندگی شخصی و کاری اش سخن گفت.

سحر ذکریا بازیگر سریالهای طنز مهران مدیری که به تازگی در سریال در حاشیه به خوبی ایفای نقش کرد بار ها در مصاحبه هایش عنوان کرده که بازیگر طنز و کمدی نیست اما تجربه های موفقی با مدیری در این ژانر داشته است.

 او از جمله اولین نسل بازیگران زن طنز تلویزیون در اواخر دهه هفتاد است که مخاطبان حضور او را در مجموعه های طنزی مثل «پاورچین» و «قهوه تلخ» فراموش نخواهند کرد. بازی جدی ذکریا در مقابل بازهای های کمدی بازیگران نقش های مقابلش لحظات طنز و موقعیت های جذابی را به وجود آورد. ذکریا با حضور در مجموعه «درحاشیه» به کارگردانی مهران مدیری، خاطرات گذشته اش در کارهای طنز را برای مخاطبان زنده کرد. با ذکریا درباره حضورش در این مجموعه و ویژگی های همکاری با مهران مدیری گفت و گویی انجام داده ایم:
 
شما در سریال قبلی مهران مدیری یعنی «شوخی کردم» هم بازی داشتید. حضور در کارهای طنز آیتمی با سایر آثار طنز چه تفاوت هایی دارد؟
حضور در مجموعه «شوخی کردم» اولین تجربه بازیم در کارهای آیتمی بود. حضور در این نوع از کار ها همیشه برایم تجربه ای جدید محسوب می شد. بازی در کارهای آیتمی تابع شرایط خاص خودش است. از طرفی جنس کمدی سریال «شوخی کردم» کمدی سیاه و یا تلخ بود. مدیری با زبانی هنرمندانه برخی از مسائل اجتماعی را به نقد و چالش می کشید و مشکلات موجود در قالبی هنرمندانه نشان می داد و این برایم تجربه خوب و دلنشین بود. به نظرم بازی در کارهای آیتمی سخت تر است. در سریال ها در پروسه ای چند ماهه به تدریج شخصیت شکل می گیرد و چون فرصت زیادی وجود دارد، بازیگر نقش را کامل می کند. در کارهای آیتمی متن در فرصت کمی به بازیگر داده می شود و خیلی زود باید بازیش را جلوی دوربین انجام بدهد. بنابراین بازیگر کار سختی برای ایفای نقش پیش رو دارد. البته با توجه به شرایط زمانه دیگر طنز آیتمی جوابگو نخواهد بود و نمی شود آن را ادامه داد. در واقع سریال هایی که یک داستان واحد دارد، مردم را ترغیب می کند که هرشب کار را دنبال کنند.
 
سحر ذکریا 
بازگشت مهران مدیری را به تلویزیون با مجموعه «در حاشیه» چطور ارزیابی می کنید؟
تجربه خوبی است. زیرا همیشه آثار مدیری درجه یک است و خوشحالم که دوباره مدیری به خانه اصلیش بازگشت و با مخاطبان بیشتری روبه رو شده و همه مردم نتیجه کار این کارگردان را می بینند. مردم هم از کار استقبال کرده اند.
 
چقدر در بازی اجازه بداهه گویی داشتید؟
شیوه کاری مهران مدیری به نحوی است که دست بازیگران را باز می گذارد و از تمام ظرفیت های بازی یک بازیگر استفاده می کند، به پیشنهادات بازیگران با دقت گوش می دهد و قبل از فیلمبرداری هر بخش به بازیگران می گوید چه چیزی را مد نظر دارد.
 
معمولا در کارهای طنز خانم ها جدی و غیرمنعطف به نظر می رسند و آقایان از خانم ها حرف شنوی دارند...
 بله، من هم موقعی که نقش های کمدی را بازی می کنم، متوجه این نکات می شوم. زنانی که در ظاهر دمکرات به نظر می رسند اما به محض این که چیزی برخلاف میلشان می شنوند، عصبانی و پرخاشجو می شوند. متاسفانه در کارهای کمدی و طنز برای بازیگران خانم جای کار کمتری وجود دارد و اصولا در حاشیه قرار می گیرند. به همین دلیل در اغلب آیتم های طنز به زن سالاری، خاله زنک بازی خانم ها و اقتدار زن در خانواده پرداخته می شود.
 
در سریال «درحاشیه» هم آقایان حضور پررنگ تری دارند و حضور خانم ها کم رنگ تر است.
 اصولا در کارهای کمدی آقایان در متن اصلی قرار و حضور جدی تری دارند و حضور خانم ها دارای محدویت است، اغلب شوخی های جذابی برای آقایان نوشته می شود و محدودیت ما خانم ها برای بازیگر آقا وجود ندارد. متاسفانه همچنان این مساله وجود دارد. از طرفی مردم و مخاطبان عام سینما و تلویزیون با این محدودیت ها آشنا نیستند و توقعشان بالاست و مدام در کوچه و خیابان از من می پرسند چرا کمتر در کارهای طنز بازی می کنم و چرا نقش های خانم ها در مجموعه های کمدی کم رنگ تر از آقایان است.
 سحر ذکریا و شبنم فرشادجو
به نظرتان پرداختن به حرفه پزشکی در یک سریال طنز تلویزیونی شهامت و جسارت زیادی نیاز داشت؟
بله. متاسفانه این مساله وجود دارد و ما نمی دانیم باید با چه قشری شوخی کنیم!
 
البته در سریال «درحاشیه» پزشک خوب و وظیفه شناسی هم وجود دارد.
بله، همینطور است و نکته مهم این است که این ها هیچ کدامشان پزشک واقعی نیستند و پروانه طبابت یکی شان باطل و دیگری مدرکش تایید نشده است. به هرحال درکار کمدی باید با قشری شوخی کرد و هر آدمی یک شغلی دارد.
 
مگر چقدر می توان با دزدان و قاچقچیان شوخی کرد!
 بله، درست است. الان اگر با بازاری ها شوخی کنید ناراحت می شوند، معلم ها ناراحت می شوند. از لهجه خاصی استفاده کنیم، عده دیگری ناراحت می شوند و واقعا جای سوال است چطور باید کار کمدی انجام داد که به کسی برنخورد. مطمئن هستم برای لهجه جواد رضویان هم حاشیه و حرف و حدیث ایجاد می کنند. الان برای ساختن کارکمدی، شرایط سخت است.
 
همکاری با مهران مدیری چه ویژگی هایی دارد؟
 بسیار لذت بخش است و همیشه درباره مهران مدیری گفته ام که آدم بسیار زیرکی است و بعد از سال ها تجربه سریال سازی تمایل پیدا کرد تا دوباره با جمع کردن بازیگران محبوب و درجه یک طنز، در کنار یک داستان جذاب حس و حال خوبی را برای مخاطب ایجاد کند.
 
به ویژه برای مردمی که انگار در این روزگار عبوس تر و غمگین تر از دهه های قبل شده اند؟
 بله، من هم قبول دارم مردم عبوس ترشده اند و این نیاز احساس می شد. جنس کمدی کارهای هم تغییر کرده و دیگر مردم با تو سر هم زدن بازیگران نمی خندند. حالا هنر این است که هنرمند حرفش را درباره مسائل اجتماعی به زبان مردم بگوید. مخاطبان این روز ها سخت می خندند و هنرمند باید در کارش توانایی این را داشته باشد که در خنداندن مردم موفق عمل کند.
 
آیا همچنان خودتان را بازیگر کمدی نمی دانید؟
نمی دانم جوابش سخت است و زیاد کار کمدی با روحیاتم سنخیت ندارد. احساس می کنم در نقش های درام و جدی بهتر بازی می کنم. یکی از معضلات کمدی کار کردن، درحاشیه قرار گرفتن خانم ها است. البته کمدی بازی کردن کار دشواری است و از عهده هرکسی برنمی آید و یک کمدین می تواند نقش جدی هم بازی کند.

زندگی شخصی سحر ذکریا بازیگر سریال های مهران مدیری

4.242
این مطلب مفید بود ؟357
برگرفته از روزنامه صبا - / ک
وبگردی