سردردهای ماه رمضان
برای پیشگیری از سردردهای ماه رمضان مدیریت صحیح مصرف انواع مواد غذایی ضروری است.

پیشگیری از سردردهای ماه رمضان با تغذیه صحیح

سردردهای ماه رمضان بسیار شایع هستند .در ماه رمضان به دلیل روزه داری بیشتر افراد حتی کسانی که سابقه سردرد ندارند دچار این عارضه میشوند که بعلت گرسنه و تشنه بودن در طول روز است.
برای اینکه بتوانید با این نوع سردردها که عمدتا در نتیجه گرسنگی یا تشنگی پدید می آیند مقابله کنید، باید کمی الگوی خورد و خوراک تان را تغییر دهید. در ماه رمضان شیوع سردرد اغلب افزایش می یابد. سردردهایی که هنگام روزه داری ایجاد می شود معمولا به علت افت قند خون، قطع مصرف کافئین، تغییرات الگوی خواب و استرس گرسنگی است.
 

 سردردهای ماه رمضان

با رعایت الگوی صحیح مصرف مواد غذایی از سردردهای ماه رمضان جلوگیری کنید

یک متخصص تغذیه با اشاره به ضرورت مدیریت صحیح مصرف انواع مواد غذایی در فصول مختلف به ویژه در ماه مبارک رمضان، تاکید کرد:روزه داری در فصول گرم سال، مستلزم رعایت شرایط ویژه در مصرف موادغذایی است.

وی در این رابطه مصرف سحری را از جمله ضروریات روزه داری دانست و بیان کرد:استفاده از موادغذایی پروتئینی مانند گوشت، تخم مرغ و حبوبات، نقش مهمی در به تعویق انداختن حس گرسنگی در فرد روزه دار ایفا می کند.

ایشان با بیان این که اندوخته مواد غذایی برای تحمل گرسنگی از ویژگی های مصرف مواد پروتئینی در وعده سحری است، عنوان کرد:روزه داران می توانند به منظور مدیریت مصرف مواد غذایی در ایام ماه رمضان، نسبت به مصرف انواع غذاهای حاضری و مواد غذایی دارای پروتئین به صورت گردشی در وعده های سحری و شام اقدام کنند.

این متخصص تغذیه در همین ارتباط تاکید کرد:روزه داران باید از خوردن غذای اصلی بلافاصله پس از افطار خودداری کنند و روزه خود را با آب جوش، شیر گرم، خرما، عسل و مواد غذایی مشابه، افطار و حداقل نیم ساعت بعد از آن، غذای اصلی را میل کنند.

وی با تاکید بر اینکه در وعده افطار غذاهایی که سریع هضم می شوند، مصرف شوند، خاطرنشان کرد:سردردهای بعد از افطار، نتیجه مصرف مواد غذایی حجیم نظیر برنج، گوشت، مرغ، نان و سیب زمینی بلافاصله بعد از افطار است.

در مورد راه های جلوگیری از تشنگی نیز اظهار کرد:روزه داران می توانند با مصرف میوه و سبزیجاتی از قبیل کاهو، کلم و هویج و غیره که حاوی مقادیر قابل توجهی آب هستند، در هنگام صرف وعده های سحر و افطار، آب مورد نیاز بدن را در طول مدت روزه داری تأمین کنند.

سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد در پایان نیز تصریح کرد:مدیریت صحیح مصرف لبنیات، کربوهیدرات ها و سبزیجات در ماه رمضان می تواند موجب تعویق گرسنگی، تشنگی و هضم مناسب مواد غذایی شود.

دوری از سردردهای ماه رمضان با مصرف صحیح مواد غذایی

55
این مطلب مفید بود ؟50
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
وبگردی