نودل

افزایش سکته قلبی و سرطان با مصرف نودل

کد مطلب : 20566زمان مطالعه : 3 دقیقه
رشته فرنگی یا همان نودل بدلیل داشتن طعم خوبی و راحتی تهیه آن تبدیل به غذایی شده که اغلب مصرف می شود و به عبارتی جایگزین غذاهای سالم شده است، اما مصرف بی رویه آن موجب افزایش بروز تغییرات متابولیک و بیماری های قلبی و سکته شود.

نودل و میزان خطر مصرف آن

شاید نودل یک غذای راحت و خوشمزه به نظر بیاید که می تواند در زمانی که فرصتی برای پخت و پز ندارید ،راحت ترین غذا پختن آن باشداما جایگزین کردن آن با غذاهای سالم درست نبوده و برای بدن مضر است.

مردم کره جنوبی، یکی از اصلی ترین مصرف کنندگان نودل فوری در جهان هستند. مطالعه جدید نشان می دهد که این مردم صرف نظر از سایر غذاهای مصرفی و میزان تحرک بدنی، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به «سندروم متابولیک» قرار دارند.

مصرف نودل

افرادی که مبتلا به سندروم متابولیک هستند ممکن است دچار فشار خون یا افزایش سطح قند خون شده و با خطر بیماری قلبی، سکته و دیابت روبرو شوند. شاید اصلی ترین دلیل این مسئله در میزان بالای سدیم، چربی اشباع و نیز افزایش قند ناشی از این خوراکی باشد.

گروهی از دانشمندان دانشگاه بایلر و هاروارد به بررسی سلامت و تغذیه 11 هزار فرد 19 تا 63 ساله در کره جنوبی پرداختند. از این افراد خواسته شد توضیحاتی در مورد غذای مصرفی خود ارائه کنند. دانشمندان این غذاها را در قالب دو دسته «غذای سنتی» و «فست فود» قرار دادند. همچنین تعداد دفعات مصرف نودل فوری در هفته نیز از این افراد پرسیده شد.

تحلیل این داده ها مشخص ساخت زنانی که دو یا چند بار در هفته نودل مصرف می کردند، به میزان بیشتری با خطر سندروم متابولیک روبرو بودند و این مسئله ربطی به سبک تغذیه ای فرد اعم از «غذای سنتی» یا «فست فود» نداشت و حتی زنانی که بیشتر غذای سنتی مصرف می کردند و تنها چند بار در هفته نودل می خوردند، تفاوت آنچنانی با زنان گروه «فست فود» نداشتند.

با این حال، این موارد در مردان چندان مشهود نبود. دانشمندان بر این باورند که تفاوت هورمون های جنسی و متابولیسم عامل اصلی این تفاوت میان زنان و مردان است.

مصرف نودل به ویژه برای کودک در حال رشد مضر است. نودل هرگز نمی تواند جای غذاهای مغذی را بگیرد اما اگر کودک اصرار دارد که نودل بخورد، باید آن را با سبزیجات فراوان تهیه کنید.

خطرات دیگر مصرف نودل

سرطان:بسته بندی های نودل حاوی ماده ای به نام «استیروفوم» است که در ایجاد سرطان نقش دارد.

سقط جنین: نتایج بررسی ها نشان می دهد، زنان بارداری که به مقدار زیاد از نودل های فوری استفاده کردند دچار سقط جنین شدند زیرا نودل تاثیر مخربی روی رشد جنین دارد.

پروپیلین گلیکول: این ماده نوعی ضد یخ است که در نودل موجود است. این ماده با حفظ رطوبت مانع از خشک شدن نودل می شود و به آسانی در بدن جذب می شود و در قلب، ریه و کلیه رسوب پیدا می کند.

سوء هاضمه: نودل در فرآیند هضم و جذب سیستم گوارشی تداخل ایجاد می کند و مصرف مداوم آن، باعث ایجاد نفخ، یبوست یا حرکت نامنظم روده ها می شود.

چاقی مفرط: مصرف نودل، یکی از علل عمده چاقی مفرط است. این ماده غذایی حاوی چربی و میزان بالای سدیم است که باعث احتباس آب در بدن می شود.

 

گلوتامین مونوکسید: ماده ای شیمیایی است که به بعضی غذاها به ویژه گوشت اضافه می شود تا مزه آن را حفظ کند. گفته می شود حدود یک تا 2 درصد مردم به این ماده حساسیت دارند.

 با این حال نتیجه این آزمایش تنها برای مردمان این کشور نیست. به طور کلی پزشکان توصیه می کنند که در گام اول حتی المقدور نودل فوری مصرف نکنید یا اینکه میزان مصرف آن را تا حد ممکن کاهش دهید.

افزایش سکته قلبی و سرطان با مصرف نودل

4.730
این مطلب مفید بود ؟282
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از مهر-/ف
برچسب : سکته قلبی
وبگردی