سرطان مثانه
سیگار شایع ترین عامل ابتلا به سرطان مثانه است, احتمال ابتلا به سرطان مثانه در افراد سیگاری 4 برابر بیشتر است.

علائم و راه درمان سرطان مثانه

مثانه اندامی توخالی است که در بخش پایینی شکم قرار دارد. ظاهرش شبیه به یک بادکنک کوچک است و یک دیواره ماهیچه ای دارد که امکان منقبض شدن و منبسط شدن را برایش فراهم می کند. ادرار تا زمانی که از بدن خارج شود، در مثانه جمع می شود. ادرار، مایعی زائد (دفعی) است که توسط کلیه ها در هنگام پاک سازی خون تولید می شود. ادرار از طریق دو لوله به نام میزنای از کلیه ها به مثانه می ریزد. هنگامی که مثانه در حین ادرار کردن خالی می شود، ادرار از طریق لوله ای دیگر به نام پیشابراه از مثانه و در نهایت از بدن خارج می شود.

سرطان مثانه

راه تشخیص سرطان مثانه

رشد سلول های سرطانی در دیواره مثانه که در بیشتر موارد به شکل یک توده گل کلمی پایدار داخل مثانه است سرطان مثانه را ایجاد می کند و در صورت عدم درمان تومور ممکن است رشد کرده و به خارج از مثانه یا حتی اعضای دور راه پیدا کند.

شیوع سرطان مثانه در مردان 2.5 برابر زنان است، مهمترین عامل خطر برای سرطان مثانه میزان سیگار بوده که میزان خطر بستگی به مدت و مقدار مصرف سیگار دارد.

شایع ترین علائم سرطان مثانه ورود خون در ادرار است که ممکن است با چشم دیده شود و یا فقط در آزمایشگاه ادارار تشخیص داده شود همچنین وجود خون در اکثر موارد بدون احساس درد است اما در تعداد کمی از بیماران ممکن بوده همراه با تکرر ادرار، فوریت ادرار و سوزش ادرار همراه باشد.

وجود حتی یک نوبت خون در ادرار می تواند علامتی از یک بیماری خطرناک باشد، گاهی بیماران مربوط به سرطان مثانه با علائمی مربوط به بیماری پیشرفته مانند درد استخوان، درد پهلو، تهوع، استفراغ، ورم پاها و یا بی اشتهایی به پزشک مراجعه می کنند.

پس از تشخیص سرطان مثانه چه اقدامی باید انجام داد؟

تراش دادن تومور از طریق مجاری ادرار اولین کاری است که برای تمام سرطان ها مانند سرطان مثانه باید انجام شود همچنین تومور تراش داده شده و برای بررسی به آزمایشگاه آسیب شناسی فرستاده می شوند که پاسخ آزمایشگاه نوع سرطان و میزان پیشرفت آن را در جدار مثانه مشخص می کند.

افراد سیگاری 4 برابر احتمال ابتلا به سرطان مثانه در آنها بیشتر است و افرادی که در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان، صنعت چرم، صنایع آلومینیوم، آهن و استیل کار می کنند نیز در معرض ابتلا به این نوع سرطان هستند.

افرادی که درمان با سیکلوفوسفاماید انجام داده و یا مصرف آب و مواد غذایی آلوده به آرسنیک داشته باشند نیز در معرض این سرطان هستند همچنین استفاده طولانی مدت از سوندهای ادراری آسیب های ناشی از سنگ و عفونت های مکرر در افراد می تواند سرطان مثانه ایجاد کند.

سیگاری ها در خطر ابتلا به سرطان مثانه!

54
این مطلب مفید بود ؟40
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از فارس - ستاره -/ح
وبگردی