سرفه نوزاد
سرفه نوزاد یکی از نشانه های عفونت یا سرما خوردگی ویروسی است ،شما می توانید با کمک گیاهان دارویی و طب سنتی دیگر نگران سرفه نوزاد خود نباشید.

درمان سرفه نوزاد در خانه با روش های طب سنتی و بدون دارو

تغییرات آب و هوا ممکن است باعث ایجاد سرفه در کودک تازه متولد شده شما شود ، نوزادی که به دلیل وضعیت جسمی او نمیتوان هر دارو و یا نسخه گیاهی را برایش استفاده کرد اما این دلیل بر عکس العمل کند نیست چرا که همیشه روش های طبیعی به دمنوش ها خلاصه نمی شوند و می توان با مالیدن برخی از آنها حتی به پوست سینه و گلوی نوزاد سرفه را تسکین داد ؛ حالا چه کاری می توان برای سرفه یک کودک انجام داد؟ آیا می خواهید داروهای درمان خانگی برای سرماخوردگی و سرفه نوزادان را بدانید؟
 
درمان خانگی سرفه نوزاد

تسکین سرفه نوزادان با دارو های گیاهی

درمان سرفه نوزادان درخانه بدون دارو

یکی از مادران می گوید : قبل از به دنیا آمدن پسرم، هرگز به فکر این نبودم که در مورد درمانهای خانگی کاوش کنم ، من از یک جعبه ی بزرگ داروهای مختلف استفاده میکردم و توجهی به عوارض جانبی آن در بلند مدت نمی کردم اما وقتی به خودم آمدم، تصمیم گرفتم که زندگی بدون دارو، داشته باشم من می خواستم که کودکم سیستم ایمنی قوی داشته باشد و به دارو کمتر وابسته شود بنابراین سفر من برای کاوش به درمان های خانگی آغاز شد.
 
درمان سرفه نوزادان

چگونه سرفه نوزادان رادرمان کنیم

در سن های ابتدایی بچه ها مستعد ابتلا به سرماخوردگی و سرفه هستند به طور معمول سرماخوردگی بین 7 تا 10 روز زمان می برد تا رفع شود ،در طول این دوره کودک آشفته می شود و الگوی خوابش نیز مختل می شود.

علائم معمول سرماخوردگی و سرفه در نوزاد و کودکان

علائم سرفه نوزادان

علائم سرفه در نوزادان چیست

اما در صورت بروز این علائم در کودکان زیر 3 ماه حتما با پزشک خود مشورت کنید.
 
 سرفه در نوزادان

سرفه در نوزادان چه علائمی دارد

درمان خانگی برای کودکان 3 تا 6ماه

1.گیاه بنگ دانه :

این ماده خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد خشک شده و کبابی این ماده را روی یک پارچه نخی بریزید و سپس آنرا روی قفسه سینه کودک، کف پا ، کف دست یا پشتش قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که خیلی داغ نباشد و ابتدا روی مچ دست خود امتحاتش کنید.

درمان سرفه

درمان سرفه کودک با گیاه بنگ دانه

احتیاط:آنرا روی سینه عریان و بدون لباس کودک خود قرار ندهید.

همچنین شما می توانید این ماده را بخور بدهید و در اطراف بینی کودکتان نگهدارید که به شدت برای رفع سرفه مفید است.

2.قطره سالین یا آب شور :

این قطره برای درمان فوری و یا حتی جلوگیری از گرفتگی بینی کودک می باشد و کاملا هم بی خطر هستند پایه قطره سالین, در واقع آب نمک است و می توانید آنرا در سوراخ بینی کودک خود استفاده کنید زیرا کمک میکند که کاملا شستشو دهد و پاک شود. اگر کودک شما دچار گرفتگی بینی شود، میتوانید اسپری های آب نمک را حتی از داروخانه ها تهیه کنید.

درمان سرفه کودک

درمان سرفه کودک با قطره سالین

3.کودک را با شیر خود تغذیه کنید :

تغذیه با شیر مادر مهم ترین و اولین راه حل درمان خانگی برای سرفه و سرماخوردگی کودک است ، در شش ماه اول ، شیر مادر تنها جیزی است که در مقابل بیماری ها و ویروس ها مقابله می کند همچنین ایمنی کودک را برای مبارزه با ویروس ها ، باکتری ها و میکروبها بهبود می بخشد ، حتی شما میتوانید در سوراخ های بینی کودکتان چند قطره بسیار کم، شیر مادر بریزید که به سرفه و روند بهبود سرماخوردگی بسیار کمک می کند.

تاثیر سیر و روغن خردل در تسکین سرفه نوزادان

4.حبه های سیر و روغن خردل :

تعدادی سیر را با روغن خردل بجوشانید و سپس وو آنرا بصورت موضعی، روی قفسه سینه، گردن، کف پا و کف دست کودک خود قرار دهید این ماده به سرفه کودک شما کمک میکند ، توجه داشته باشید ، که روغن باید گرم شود ، نه خیلی داغ. روغن داغ به بدن گرما می بخشد و سیر بدلیل خواص ضد باکتریایی که دارد، سبب نابودی سرماخوردگی می شود.

درمان سرفه

درمان سرفه کودک با روغن خردل

5.روغن خردل و نمک :

یک قاشق چای خوری نمک را با خردل مخلوط کنید و سپس گرم کنید و بعد به آرامی روی سینه و پشت و کف پاها و دستهای کودک ماساژ دهید و سپس با یک ملافه نخی یا پتو بپوشانید این مخلوط بدن کودک را کمی گرم میکند.

6.ویکس :

هنگامی که کودک شما سرفه می کند و با گرفتگی سینه مواجه میشود، در الگوهای خواب هم به مشکل میخورد برای اینکه کودکتان به آرامی در طول شب بخوابد، این راه حل سریع را امتحان کنید. برای انجام این کار شما فقط نیاز به یک ویکس مخصوص کودکان دارید، تا به کف پاهای کودک بمالید و سپس جوراب پشمی یا نخی پایش کنید( که انتخاب نوع جوراب به دمای هوا بستگی دارد)

 درمان های خانگی سرفه

درمان سرفه کودک با ویکس

این درمان برای کودکان بالای 6 ماه تجویز می شود

ویکس را برای داخل بینی و یا اطراف چشم کودک استفاده نکنید حتما از این درمان مفید استفاده کنید و اجازه دهید که کودکتان در طول شب آسوده و راحت بخوابد.

7.ماساژ روغن نارگیل و برگ تولسی :

برگ تولسی که بخشی از گیاهی به نام آدایتوژن است دارای خواص ضد ویروسی، ضد باکتریایی و آنتی بیوتیک است که به درمان بیماری هایی مثل سرماخوردگی، تب، عفونت های گلو، احتقان و آنفولانزا کمک می کند و در کل یکی از مواد قابل استفاده در بسیاری از درمان های خانگی می باشد برای کودکانتان می توانید آنرا با روغن های گیاهی مخلوط کنید و بر روی بدن کودکتان ماساژ دهید به این روش که :

2الی 3 قاشق چای خوری از روغن نارگیل که ترجیحا ارگانیک باشد و با کیفیت خوب را گرم کنید و با 5الی 6 برگ گیاه تولسی مخلوط کنید ، به یاد داشته باشید که روغن نباید خیلی داغ باشد. سپس مخلوط را روی سینه، پشت ، کف پاهای کودک در حالی که خواب است ماساژ دهید این کار به روند بهبود سرماخوردگی و سرفه کمک می کند.

درمان های خانگی سرفه

درمان سرفه کودک با روغن نارگیل

8.بالا بردن سر کودک :

خواب نوزاد شما ممکن است ناشی از مسدود شدن و گرفتگی بینی باشد و ممکن است در هنگام خواب دچار مشکل تنفسی شود ، برای راحتی خواب نوزاد بهتر است که با استفاده از بالش سر او را بالا بیاورید این به کودک شما کمک می کند ، تا به راحتی در هنگام احتقان نفس بکشد.

9.بخور سبک و معتدل :

بخار سبب از بین رفتن انسداد می شود و مخاط بینی را شستشو می دهد بخور یک راه طبیعی و خوب برای مقابله با گرفتگی بینی و قفسه سینه می باشد. بینی کودک شما را تمیز میکند و راههای گرفته شده را باز میکند و به استنشاق کودک شما کمک میکند، که باعش می شود راحتتر بخوابد.در هنگام بخار دادن کودک را روی پای خود نگهدارید و بخار را تقریبا نزدیک کنید به حدی که به مقدار کافی بخار دریافت کند این روند را 10 الی 15 دقیقه ادامه دهید و همچنین می توانید از حمام بعنوان اتاق بخار استفاده کنید. اگر شیر آب داغ را بازکنید و درب حمام را ببندید و کودک خود را 10 الی 15 دقیقه داخل حمام نگهدارید، همان بازخورد را دارد. اگر فرزند شما رطوبت را دوست ندارد، می توانید ، در مواقعی که خواب است، بخور را بالای سرش قرار دهید.

10.دستهای خود را اغلب بشویید :

دستهای خود را تمیز نگهدارید و مرتبا آنها را بشویید همانطور که کودک شما از سرماخوردگی و سرفه کردن رنج می برد، دست های کثیف می توانند میکروبها را به آنها انتقال دهند. قبل از تماس با کودکتان، دستهایتان را کاملا بشویید و همچنین دستهای کودک خود را هم همیشه تمیز نگهدارید ، برای پاک کردن دستهایش می توانید از دستمال مرطوب استفاده کنید.

تاثیر زعفران در درمان سینه کودکان

درمان سرفه با مواد گیاهی

درمان سرفه کودک با زعفران

11.زعفران :

زعفران، یک تونیک محرک است که به درمان سرماخوردگی، سرفه، گرفتگی و تب کمک میکند ، بزرگسالان میتوانند زعفران را با شیر بنوشند. اما در مورد کودکان باید آنرا موضعی بمالید به این صورت که آنرا با کمی آب مخلوط کنید و بر روی پیشانی ، سینه، گلو، کف پاها در هنگام شب بمالید این کار را هر روز تکرار کنید تا در روند بهبود کودو از سرما خوردگی تاثیرگذار باشد.

12.رطوبت ساز هوا  :

ممکن است متوجه شده باشید که اکثر سرفه های در هنگام خواب اوج میگیرد، که به دلیل خشکی دمای اتاق می باشد پس حتما به هوا، رطوبت اضافه کنید تا در کاهش سرفه تاثیرگذار باشد.

نکاتی درباره درمان خانگی سرفه نوزاد

به هیچ عنوان به کودکان زیر یک سال عسل ندهید، زیرا ممکن است باعث ایجاد بیماری نادری بنام بوتولیسم نوزاد شود.

کودکتان را در هنگام سرماخوردگی، متناسب با شرایط آب و هوایی پوشش دهید.

درمان کردن سرفه نوزاد

درمان سرفه نوزادان در طب سنتی

نگران سرماخوردگی و سرفه کودک خود نباشید، چرا که می تواند سیستم ایمنی بدنش را تقویت کند.

اگر کودک شما علائم دیگری هم داشت، از داروهای خانگی استفاده نکنیو د حتما به پزشک مراجعه کنید.(مخصوصا کودکان زیر 3ماه )

تا جایی که ممکن است از شیر مادر تغذیه کنند ،چون حاوی آنتی بادی هایی است که از عفونت و باکتری جلوگیری می کند.

درمان سرفه

درمان خانگی سرفه نوزادان

عشق و لمسی که شما بر روی کودک خود انجام می دهید ، بر روند بهبود او بسیار تاثیرگذار است.

در طول سرماخوردگی، کم شدن و یا از دست دادن اشتها، طبیعی است.

کودک خود را مجبور به خوردن بیش از حد نکنید.اجازه بدهید خودش تصمیم بگیرد که چه زمانی نیاز دارد.

اگر کودک شما علائمی مانند؛ تب بالا، خواب آلودگی، گریه های ثابت داشت، حتما به مزشک مراجعه کنید.

13 درمان سریع خانگی و گیاهی سرفه ی نوزاد 3 تا 6 ماهه

4.3684
این مطلب مفید بود ؟58698
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک / ن / ف
وبگردی