سرماخوردگی و آسم
رعایت بهداشت می تواند گسترش عفونت ها از جمله سرماخوردگی را کاهش دهد. با اطمینان حاصل کردن از اینکه خود و تمامی اعضای خانواده تان به صورت منظم و مداوم دست های خود را می شویید از سرماخوردگی پیشگیری کنید.

خطرات سرماخوردگی برای بیماران مبتلا به آسم

آسم یکی از بیماری های مزمن ریه است که میلیون ها نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. سرماخوردگی باعث بدتر شدن علائم آسم و مشکل شدن تنفس می شود.

اگر آسم دارید، سرماخوردگی ممکن است علائم بیماری شما را تشدید کند. بسیار مهم است که شناخت کاملی از علائم آسم و سرماخوردگی داشته باشید و بدانید کدام داروهای آسم برای پیشگیری از حملات آسمی برای شما مورد نیاز است.
آسم با التهاب راه های هوایی پایینی در داخل ریه های شما که لوله های برونش نامیده می شود همراه است. سرماخوردگی در نتیجه عفونت با ویروس ایجاد می شود. ویروس های سرماخوردگی عموما بر روی بینی و گلو تاثیر می گذارند که راه های هوایی فوقانی هستند.
هوا معمولا از طریق بینی و نای داخل لوله های برونش (که خود به شاخه های کوچکتری تقسیم می گردد) و سپس وارد بدن شما می شود. در پایان این لوله ها کیسه های کوچکی وجود دارند که آلوئول نام دارند و هنگام تنفس وظیفه اکسیژن رسانی و خارج کردن دیوکسید کربن از طریق خون را بر عهده دارند.
هنگام تنفس عادی، نوارهای عضلات که راه های هوایی را احاطه کرده اند آرامش دارند و هوا آزادانه حرکت می کند. اما هنگام حملات آسمی، 3 تغییر اصلی اتفاق می افتد که از حرکت ساده هوا در راه های هوایی جلوگیری می نماید:
نوارهای عضلانی که راه های هوایی را احاطه کرده اند فشرده تر می شوند. این عمل سبب باریک شدن راه های هوایی شده که آن را برونکواسپاسم می نامند.
مسیر این راه های هوایی متورم و ملتهب می شوند.
سلول هایی که محل عبور خطوط راه های هوایی هستند مواد مخاطی بیشتری تولید کرده که ضخیمتر از حالت طبیعی است.
تمامی این عوامل – برونکواسپاسم، تورم و تولید مخاط – باعث بروز علائم آسم مانند دشواری تنفس، خس خس، سرفه، تنگی نفس و سختی در انجام فعالیت ها می شود.
اما سرماخوردگی عفونت دستگاه تنفسی است که به واسطه ویروس ایجاد می گردد. چند صد نوع ویروس متفاوت می توانند موجب ابتلا به این بیماری شوند. همچنین این ویروس ها می توانند بر راه های هوایی، سینوس ها، گلو، دستگاه صدا و لوله های برونش اثر گذارند.

علائم آسم چیست؟

تمامی اشخاصی که آسم دارند از علائم مشابهی برخوردار نیستند. این علائم می توانند از شخصی به شخص دیگر متفاوت باشند. ممکن است در یک مورد خفیف و در مورد دیگر شدید باشد.

سرما خوردگی و آسم

آسم و سرماخوردگی

باید بدانید آسم باعث تب، لرز، درد عضلانی یا گلودرد نمی شود و متداول ترین علائم آن عبارتند از:

سرفه مداوم
تنگی نفس
خس خس کردن
گرفتگی قفسه سینه

علائم سرماخوردگی چیست؟

علائم سرماخوردگی عموما با ناراحتی گلو یا گلودرد آغاز می شود. این ناراحتی با آبریزش بینی، عطسه، کوفتگی و برخی اوقات اندکی تب همراه است. آبریزش از عقب بینی و سینوس ها می تواند منجر به سرفه شود.
برای اولین روزهای سرماخوردگی، بینی شما سرشار از ترشحات آبکی است. این ترشحات ممکن است به مرور تیره تر و ضخیمتر شود. ضمنا بد نیست بدانید مخاط تیره الزاما به معنای عفونت باکتریایی نمی باشد.

چه علائمی نشاندهنده امکان عفونت جدی تر است؟

در صورتی که هر کدام از موارد زیر را مشاهده کردید با پزشک خود تماس بگیرید:
تب با دمای بیش از 38 درجه یا لرز
کوفتگی یا ضعف
گلودرد شدید یا درد هنگام قورت دادن
سردرد سینوسی، درد دندان های بالا و درد در استخوانهای فوقانی گونه
سرفه با مقدار زیادی مخاط زرد یا سبز رنگ
دشواری قورت دادن بزاق دهان
همچنین اگر دارای هر کدام از علائم نگران کننده زیر هستند حتما با پزشکتان تماس بگیرید:
افزایش تنگی نفس، تنفس دشوار یا خس خس کردن
عدم بهبود و یا تشدید علائم پس از مدت 7 روز
عدم تغییر علائم یا بدتر شدن آن ها پس از 10 روز
چشم درد، ورم چشم و یا تغییرات دیداری
خشک شدن گردن یا حساسیت به نور
چگونه می توان با وجود آسم از سرماخوردگی پیشگیری کرد؟
رعایت بهداشت می تواند گسترش عفونت ها از جمله سرماخوردگی را کاهش دهد. با اطمینان حاصل کردن از اینکه خود و تمامی اعضای خانواده تان به صورت منظم و مداوم دست های خود را می شویید از سرماخوردگی پیشگیری کنید.
راه دیگر برای محافظت از خود، تزریق واکسن آنفلوانزا در هر سال است. زیرا همانند سرماخوردگی، آنفلوانزا هم به واسطه ویروس ایجاد شده و می تواند منجر به مشکلات آسمی شود.

هنگامی که علائم آسم به واسطه سرماخوردگی تشدید می شوند چکار باید کرد؟

حتما از پزشک خود بخواهید برنامه مدون خاصی برای آسم شما در این شرایط بنویسد. در این برنامه ممکن است دوز یا تعداد دفعات مصرف داروهایی که مصرف می کردید در هنگام تشدید آسم به دلیل سرماخوردگی بیشتر شوند. در این برنامه می بایست علائمی که نیاز به تماس فوری با پزشک دارند مشخص گردند. همچنین در هنگام سرماخوردگی باید از عوامل محیطی مانند سیگار کشیدن، حساسیت ها، هوای سرد و مواد شیمیایی که ممکن است به بدتر شدن آسم شما بیانجامند دوری کنید.

روش های پیشگیری از سرماخوردگی با وجود آسم

3.36
این مطلب مفید بود ؟42
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از بهداشت نیوز/ ر
وبگردی