دندان
دندانپزشکان تاکید دارند که مصرف برخی از خوراکی ها خاص نیز برای سلامت دهان و دندان ها مفید هستند.

کدام غذاها برای سلامت دهان و دندان مفید است

مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهان شویه را راهی برای سالم ماندن دندان ها دانست اما در کنار همه این ها خوردن برخی غذاها به سلامت دهان ودندان کمک می کند . در این مقاله شما را با موادغذایی مفید برای سلامت دهان ودندان آشنا می کنیم.

آشنایی با موادغذایی مفید برای سلامت دهان و دندان

این نکته ثابت شده است که پلاک های دندان منجر به آسیب به مینای دندان و همچنین خطر ابتلا به بیماری های پریودنتال و تشکیل حفره های دندانی می شوند .با این حال تحقیقات مختلف روی یافتن مواد غذایی خاص که برای حفظ سلامت دهان و دندان مفیدند، متمرکز شده است. در این میان و بنا به تاکید محققان دانشگاه ایلینوی در شیکاگو 8 گزینه موثر دندان پسند از شامل موارد زیر است :

غذاهای ترد : غذاهایی که جویدن آنها طول می کشد، مثل هویج، سیب و خیار یک مکانیسم پاکسازی پلاک های دندانی مزاحم دارند. در واقع فرایند جویدن منجر به متلاشی شدن پلاک های دندانی می شود .

سلامت دهان و دندان

هویج یکی از مواد غذایی مفید برای سلامت دهان و دندان

غذاهای غنی از ویتامین و مواد معدنی : غذاهای غنی از کلسیم مانند پنیر، بادام و سبزیجات برگ دار و غذاهای غنی از فسفر مانند گوشت، تخم مرغ و ماهی می تواند مینای دندان را مستحکم و سالم نگه دارد. در عوض غذاها و نوشابه های اسیدی ممکن است باعث ایجاد خوردگی های کوچک مینای دندان شوند. کلسیم و فسفر به رسوب مجدد مواد معدنی در این خوردگی ها و ترمیم آنها کمک می کند .

چای : ترکیبات موجود در چای سیاه و سبز به نام پلی فنول منجر به کند کردن رشد باکتری های مرتبط با حفره های دندانی و بیماری لثه می شود. محققان آمریکایی دریافته اند که افرادی که دهان خود را 10 بار در روز به مدت یک دقیقه با چای سیاه یا سفید شستشو می دهند، تجمع پلاک کمتری را در دهان خود نسبت به کسانی که دندانهایشان را با آب شستشو می دهند، تجربه می کنند. به گفته محققان بخصوص چای سیاه منجر به رفع بوی بد دهان از طریق سرکوب باکتری ها نیز می شود .

پنیر : پژوهش های منتشر شده در مجله دندان پزشکی آمریکا نشان می دهد افراد 12 تا 15 ساله ای که از پنیر چدار به طور مرتب استفاده می کنند، کمتر دچار اسید در دهان نسبت به کسانی می شوند که ماست بدون قند یا یک لیوان شیر می خورند . پنیر حتی منجر به خنثی کردن اسید و در نهایت جلوگیری از تشکیل پلاک می شود و آنهم با افزایش تولید بزاق .

کشمش : کشمش یک منبع غنی از فیتوکمیکال ها یا مواد شیمیایی گیاهی است که منجر به از بین بردن باکتری های مسئول حفره های دندانی می شود. برخی دیگر از ترکیبات کشمش نیز از رشد باکتری های مرتبط با بیماری های لثه پیشگیری می کنند .


سلامت دهان و دندان

کشمش یکی از مواد غذایی مفید برای سلامت دهان و دندان

آدامس بدون قند : پس از غذا خوردن یک آدامس بدون قند بجوید. جویدن آدامس باعث تحریک ترشح بزاق می شود، و برخی از باکتری ها را می زداید. بدون قند بودن آدامس هم مهم است، باکتری ها برای تولید پلاک به سوکروز یا قند معمولی نیاز دارند .

شیر : یک بررسی توسط محققان آمریکایی نشان داد که نوشیدن یک لیوان شیر پس از خوردن آب نبات های شیرین میزان اسید در دهان را بیش از نوشیدن آب یا آب سیب کاهش می دهد. به گفته پژوهشگران شیر برخی از اسیدهای تولید شده در پلاک باکتریایی را خنثی می کند. اما اضافه کردن شیر به غلات آماده ممکن است همین سودمندی را نداشته باشد. شیر در این صورت حالتی شربت مانند و شیرین پیدا می کند که برای دندان خوب نیست .

سه ماده مفید دیگر برای سلامت دهان ودندان

پیاز :
این سبزی، دارای ترکیب ضد باکتری قوی، بنام سولفور( گوگرد) است. طبق نظر محققان، بیشترین خاصیت پیاز ، زمانی است که به صورت خام و پوست کنده استفاده شود، البته ممکن است خوشمزه نباشد ولی ضامن سلامتی دندان های شما خواهد بود .

دانه کنجد :
دندان های سالم نتیجه مصرف نان سفید و دانه کنجد مخصوصا برای کودکان است دانه کنجد مانع از تشکیل پلاک های دندانی شده و به ساخت عاج دندان کمک می کند. دانه کنجد همچین به دلیل اینکه سرشار از کلسیم است به حفظ تراکم استخوان و دندان هم کمک شایانی می کند .

سبزیجات :
کدو حلوایی ، هویج، سیب زمینی و بروکلی مملو از ویتامین A هستند و برای تشکیل مینای دندان وجود این ویتامین بسیار ضروری است علاوه بر این، سبزیجات ترد، لثه ها را تمیز کرده، باعث تحریک آن ها نیز می شوند.

فواید پیاز و دانه کنجد برای سلامت دهان و دندان

516
این مطلب مفید بود ؟160
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از سیمرغ / آوای سلامت / ف
وبگردی