شخصیت شناسی

شخصیت شناسی از روی رنگ و نوع ماشین

کد مطلب : 23063زمان مطالعه : 9 دقیقه
انسان ها همواره تلاش کرده اند در مورد چگونگی رفتار و اخلاق اطرافیانشان حدس های فراوانی بزنند.شخصیت شناسی صاحبان اتومبیل ها را برحسب نوع و رنگ مورد علاقه می توان انجام داد.

شخصیت شناسی با رنگ و نوع ماشین انتخابی

به نظر روانشناسان از روی نوع و رنگ اتومبیل ها می توان به شخصیت ، حالات روحی وخصوصیات اخلاقی افراد به راحتی پی برد. البته به شرط این که انتخاب اتومبیل محدود به میزان پول فرد نباشد زیرا در بسیاری مواقع افراد بر اساس جیب خود اتومبیلی را خریداری می کنند و باید گفت کم خرج و ارزان بودن اتومبیل یکی از دلایل انتخاب برای افراد می باشد.

شاید شما هم گمان می کنید انتخاب های افراد در زمینه های مختلف از جمله انتخاب نوع، مدل و رنگ اتومبیل تا حد زیادی به سلیقه آنها بستگی دارد اما مطالعات اخیر نشان داده بسیاری از خصوصیات شخصیتی افراد را می توان تاحدودی از روی نوع اتومبیل شان و حساسیت هایی که در زمینه اتومبیل دارند و همچنین رفتارهایی که حین رانندگی از خود نشان می دهند، شناخت.

البته ممکن است این موضوع در مورد همه افراد صدق نکند اما در بعضی موارد در کنار سایر فاکتورها لایه های پنهان شخصیتی را نشان می دهد . دکتر سیدآرش تقوی، روانشناس سلامت در این باره به نکات ریز و جالبی اشاره می کند. اگر شما هم دوست دارید از روی نوع اتومبیل مورد علاقه افراد به ویژگی های شخصیتی آنها پی ببرید، خواندن این مطلب را از دست ندهید.

شخصیت شناسی افراد از روی ماشین هایشان


سر و جانم فدای ماشین

دسته ای از افراد بیش از اندازه و در حد افراطی به اتومبیل شان رسیدگی می کنند؛ مثلا هزینه و وقت زیادی را صرف تمیز کردن و رسیدگی به ظاهر اتومبیل شان می کنند. درواقع این افراد چون در سایر ابعاد زندگی فرصتی برای ابراز وجود ندارند یا سوژه یا شخص مهمی برای مراقبت و تعلق خاطر اطراف شان نیست، گاهی اوقات این کمبود را با مراقبت و رسیدگی بیش از حد از اتومبیل خود جبران می کنند.

زندگی ماشین و دیگر هیچ

افرادی که به اتومبیل شان شخصیت می دهند مثلا برایش اسم انتخاب می کنند مثل خوش رکاب، سمندون، رخش و. . . افرادی هستند که علاقه زیادی به اتومبیل شان دارند. این خصوصیت در افرادی که از طریق اتومبیل شان درآمدزایی و امرار معاش می کنند، بیشتر دیده می شود. از آنجا که اتومبیل در زندگی این افراد نقش پررنگ و مهمی دارد و خودشان معتقدند که با آن زندگی می کنند، احترام خاصی برای آن قائل می شوند و به آن شخصیت می دهند.

این افراد معمولا نسبت به اشیای مرتبط با خود، احساس قدردانی، سپاسگزاری و دین زیادی داشته و آن را به صورت رسیدگی و مراقبت افراطی نشان می دهند. عده ای از این افراد، نوع و قدر ارزشی که به اتومبیل شان می دهند، چیزی شبیه به آدم های مهم زندگی شان است. این دسته از افراد معمولا به اشیا، حیوانات و گیاهان هم تعلق خاطر زیادی دارند. گاهی هم دیده می شود که افرادی از این دست اتومبیل شان را نسل به نسل منتقل می کنند. حتی اگر اتومبیل شان از نظر سواری، کارآمد نباشد اما جزء هویت خانوادگی آنها محسوب می شود.

ماشینم ویترینی از نظراتم

عده ای از افراد هستند که خلاصه نظرات شان را روی اتومبیل شان می نویسند. مثلا افراد عاشق پیشه، تصاویر و اشعاری عاشقانه روی اتومبیل شان رسم کرده یا می نویسند. عده ای هم حسرت ها یا حسادت های شان را در قالب جملاتی روی اتومبیل شان درج می کنند. معمولا کسانی دست به این کار می زنند که هیجانات و خواسته های شان در زمینه خاصی سرکوب شده باشد و چون ویترین خاصی برای ابراز این نظرات و حسرت ها ندارند، از اتومبیل شان برای این کار استفاده می کنند.

بی خیال ماشینم

افرادی که اصلا به ماشین شان رسیدگی نمی کنند، مثلا اگر تصادف کنند، بدنه ماشین شان را تعمیر نمی کنند یا اگر ماشین شان از لحاظ فنی دچار مشکلی شود، تا مجبور نشوند آن را به تعمیرگاه نمی برند، افراد بی نظمی هستند و معمولا به سایر جنبه های زندگی شان هم اهمیت چندانی نمی دهند. این افراد تمایل زیادی به مصرف گرایی دارند. یعنی دوست ندارند بابت سرویسی که می گیرند، سرویس و هزینه زیادی را بدهند.

شخصیت شناسی افراد از روی ماشین هایشان


وقتی اتومبیل هویت فرد می شود

در سطح اقتصادی- اجتماعی متوسط رو به بالای جامعه مارک، نوع و مدل اتومبیل به حدی برای شخص، جنبه حیثیتی و هویتی دارد که ترجیح می دهد از سایر جنبه های رفاهی زندگی مانند مسکن، هزینه ها و مخارج زندگی روزمره، به منظور ارتقای اتومبیل شان دریغ کند.

درواقع این افراد اعتمادبه نفس اجتماعی پایینی دارند. یعنی دوست دارند از نظر موقعیت اقتصادی و شأن و اعتبار اجتماعی خود را بالاتر از آنچه که هستند، نشان دهند. این افراد به جای اینکه با همت، جسارت، قابلیت و شجاعت سعی در رشد و پیشرفت برای رسیدن به جایگاه ایده آل شان داشته باشند، با ارتقای مدل اتومبیلی که سوار می شوند، تلاش می کنند درجه و اعتبار اقتصادی و شأن اجتماعی بالاتری کسب کرده و خودشان را به طبقات مرفه و دارای رتبه و مقام اجتماعی بالا منسوب کنند.

درواقع این افراد از اتومبیل به عنوان ابزاری برای حرکت در مسیر شأن اجتماعی استفاده می کنند؛ غافل از اینکه برای رشد و حرکت در این مسیر به ابزارهای مهم تر و جدی تر مانند تحصیلات، ارتباطات اجتماعی وسیع تر، لیاقت ها و عرضه های اجرایی و. . . نیاز است. این مورد بیشتر در کشورهای در حال توسعه که خرید اتومبیل های لوکس و گران نشان دهنده ثروت است و تنها از عهده قشر مرفه جامعه برمی آید، دیده می شود.

ویترین متحرکی از ثروت

یکی از دلایلی که این افراد بیشتر و گاهی تمام دارایی شان را صرف خرید اتومبیل می کنند، این است که ماشین یک وسیله متحرک است. به عنوان مثال اگر این افراد هزینه زیادی را صرف خرید مسکن کنند، این خانه و به چشم عده کمتری می آید. عده ای هم این خانه مجلل را از بیرون می بینند و نمی فهمند صاحب آن چه کسی است اما اتومبیل متحرک است و صاحب آن هم همراه آن دیده می شود.

درواقع وقتی ثروت تبدیل به اتومبیل می شود به جای اینکه آدم ها از کنار آن ثروت رد شوند، ثروت است که از جلوی چشم دیگران رد می شود و دارایی فرد تبدیل می شود به یک ویترین متحرک. معمولا افرادی که شخصیت های نمایشی دارند و به توجه دیگران نیاز دارند، این نمایشگری، حس بسیار مطلوبی در آنها ایجاد می کند و به همین دلیل در خرید اتومبیل بیشتر از این الگو پیروی می کنند.

به سفارش خودم

بعضی از افرادی که در سطح اقتصادی بالایی قرار دارند و ثروتمند محسوب می شوند، برای اینکه خاص، منحصربه فرد و بی نظیر بودن خود را به نمایش بگذارند، اتومبیل شان را به میل و سلیقه شان به برندهای مطرح سفارش می دهند. این افراد گاهی اتومبیل شان را با سایر وسایل شان جور می کنند.

مثلا یک رنگ خاص را برای اتومبیل، ساعت، کفش و کلاه شان انتخاب می کنند. گاهی سراغ برندها و قیمت هایی می روند که نشان دهنده توان اقتصادی بالاست مثل پورشه و مازراتی. بعضی از این افراد سراغ اتومبیل هایی می روند که تعداد تولیدشان در جهان اندک و کم است. این دسته افراد معمولا شخصیت های نمایشی دارند و برای به نمایش گذاشتن ثروت و شخصیت شان دست به این کار می زنند و به این طریق نیاز هیجانی شان به توجه طلبی را تامین می کنند.

شخصیت شناسی افراد از روی ماشین هایشان


رنگ مشکی؛ نماد قدرت

افراد قدرت طلب، قدرتمند و قدرت نما معمولا ماشین هایی با رنگ تیره، به ویژه مشکی، را انتخاب می کنند. رنگ های تیره نمادی از ابهام، تاریکی، ایجاد ترس و ابهت است؛ به همین دلیل بسیاری از سیاستمدارها، تجار و سرمایه گذاران بزرگ، کت و شلوار مشکی را به عنوان لباس رسمی خود انتخاب می کنند.

رنگ های شاد؛ نمادی از لذت

افراد شاد، نمایشی و لذت طلب تر معمولا اتومبیل با رنگ های شادتر و متنوع تر را می پسندند.

ماشین شاسی بلند؛ انتخاب قدرت طلب ها

افراد قدرت طلب و قدرتمند ماشین های شاسی بلند را نسبت به ماشین های سواری بیشتر می پسندند.

رنگ سفید؛ نمادی از سادگی

درواقع رنگ سفید نشان دهنده یک سطح تفکر متوسط است. افراد ساده و کسانی که از نظر شخصیتی پیچیدگی خاصی ندارند، معمولا اتومبیل با رنگ های روشن به ویژه سفید را انتخاب می کنند. این افراد دوست دارند نه خیلی قدرتمند به نظر برسند، نه خیلی ساده.

شخصیت شناسی افراد از روی ماشین هایشان


ماشین صندوقدار، مورد پسند منطقی ها

هر چه تفکر افراد منطقی تر، انعطاف ناپذیرتر، ریشه ای تر و در عین حال محتاطانه تر و سختگیرانه تر باشد، ماشین های مکعب مستطیل (صندوقدار) را ترجیح می دهند.

هیجان طلبی در ماشین های کروی شکل

افرادی که انعطاف پذیرترند، تفکر روبه رشدتری دارند، خواهان تنوع و هیجان طلبی بیشتری هستند و نسبت به مسائل زندگی سهل گیرترند، ماشین های کروی شکل (آیرودینامیک) را بیشتر می پسندند.

قدرت طلبی و شیشه های دودی

خودشیفتگی و قدرت طلبی از بارزترین ویژگی های شخصیتی افرادی است که شیشه های ماشین شان را دودی می کنند. معمولا این افراد با این کار دوست دارند به دیگران نشان دهند من فرد مهمی هستم که رازهایی دارم که باید در تیرگی و خفا نگه داشته شود و دیگران نمی توانند به راحتی از درون من و متعلقاتم سردربیاورند.

شخصیت شناسی افراد از روی ماشین هایشان


رهایی در ماشین های کوپه

ریسک پذیری یکی از ویژگی های افرادی است که همیشه ماشین کوپه انتخاب می کنند. افرادی که دوست دارند احساس رهایی را تجربه کنند، به خرید ماشین های با سقف متحرک تمایل زیادی دارند.

خودشیفته ها نادرترین را انتخاب می کنند

شخصیت های خودشیفته هنگام خرید اتومبیل سعی می کنند ماشینی را انتخاب کنند که علاوه بر به روز و مدرن بودن خیلی کمیاب و منحصربه فرد باشد. افراد خودشیفته دارای احساسات افراطی هستند و دوست دارند به دیگران نشان دهند که آدم خیلی مهم و متفاوتی هستند؛ از این رو ماشین هایی با مدل های نایاب و رنگ های خیلی خاص و نادر را انتخاب می کنند.

شخصیت های نمایشی به لوازم جانبی بیشتر اهمیت می دهند

شخصیت های نمایشی از آنجا که دوست دارند ماشینی که سوار می شوند، خیلی به چشم بیاید، به لوازم جانبی اتومبیل بیشتر از اتومبیل اهمیت می دهند. شخصیت های نمایشی در حد افراط برای اتومبیل شان لوازم جانبی تهیه می کنند؛ مثلا سیستم های صوتی خیلی کامل و ویژه ای روی ماشین نصب می کنند یا شیشه های ماشین شان را دودی می کنند.

ایده آل گراها کامل ترین را انتخاب می کنند

افراد ایده آل گرا بیشتر از اینکه به رنگ و ظاهر ماشین توجه کنند، روی مشخصات فنی ماشین حساس اند. هنگام انتخاب اتومبیل به تعداد سیلندرها، نوع ترمز، نوع فرمان، نوع و تعداد دنده ها و. . . اهمیت زیادی می دهند و سعی می کنند ماشینی را انتخاب کنند که از نظر فنی در حد خودش کامل ترین باشد. شکل و ظاهر داخل ماشین بیشتر از بیرون آن برای شان اهمیت دارد. به ندرت ماشین کارکرده می خرند. به محض اینکه ماشین از نظر فنی دچار مشکل شود، آن را تعویض می کنند چون دوست ندارند ماشین آنها ابزاری شود برای رنج شان.

شخصیت شناسی افراد از روی ماشین هایشان


ریسک پذیرها جدیدترین ها را می خرند

افرادی که ریسک پذیرند روی برند و مدل ماشین خیلی مانور می دهند. دوست دارند اتومبیل هایی با مارک های خاص یا جدیدترین مدل ها را بخرند. درواقع نوگرایی برای شان خیلی مهم است؛ بنابراین از برندهای جدید اتومبیل خیلی استقبال می کنند. افراد ریسک پذیر دوست دارند هر اتومبیلی را که وارد بازار شده قبل از دیگران تجربه کنند. این افراد معمولا رفتارهای رانندگی پرخطری دارند؛ بنابراین ماشین هایی را می خرند که این امکان را برای شان فراهم کند؛ مانند سرعت و قدرت بالا.

وابسته ها ماشین شان را عوض نمی کنند

افراد وابسته خیلی خوب از ماشین شان نگهداری می کنند و حواس شان هست که ماشین شان خراب نشود. این افراد خیلی از ماشین شان استفاده نمی کنند مبادا ماشین شان خراب شود و مجبور باشند ماشین شان را بفروشند و اتومبیل تازه ای بخرند. شروع مجدد برای این افراد بسیار اضطراب آور است؛ بنابراین به طور ناخودآگاه طوری از ماشین استفاده می کنند که مجبور نباشند آن را بفروشند و اتومبیل جدیدی بخرند.

کلکسیونی از اتومبیل

عده نادری هم هستند که کلکسیونی از اتومبیل تهیه می کنند و چون این کار به فضای زیادی نیاز دارد، معمولا کلکسیونرهای اتومبیل هزینه زیادی را صرف فضا و شرایط نگهداری از اتومبیل های شان می کنند. دقت نظر یکی از ویژگی های شخصیتی بارز کلکسیونرهاست. در بعضی موارد این دقت نظر حالت افراطی پیدا کرده و به سمت وسواس پیش می رود.

شخصیت شناسی افراد از روی ماشین هایشان


افرادی که به اتومبیل شان شخصیت می دهند مثلا برایش اسم انتخاب می کنند مثل خوش رکاب، سمندون، رخش و. . . افرادی هستند که علاقه زیادی به اتومبیل شان دارند. این خصوصیت در افرادی که از طریق اتومبیل شان درآمدزایی و امرار معاش می کنند، بیشتر دیده می شود. از آنجا که اتومبیل در زندگی این افراد نقش پررنگ و مهمی دارد و خودشان معتقدند که با آن زندگی می کنند، احترام خاصی برای آن قائل می شوند و به آن شخصیت می دهند. این افراد معمولا نسبت به اشیای مرتبط با خود، احساس قدردانی و سپاسگزاری و دین زیادی داشته و آن را به صورت رسیدگی و مراقبت افراطی نشان می دهند.

شخصیت شناسی از روی رنگ و نوع ماشین

3.455
این مطلب مفید بود ؟3718
برگرفته از آموزش برتر-/ف
برچسب : شخصیت شناسی
وبگردی