دختران بالغ
عادت ماهیانه به عنوان مرحله ای مهم از بخش بلوغ دختران و در واقع آغاز یک دوران جدید برای بسیاری از آنها مشکلات روحی و جسمی به همراه دارد که با آگاهی باید با آنها روبرو شد.

عادات ماهانه و نحوه توضیح آن برای دختران

 

دختران اکثرا با بروز علائم اولیه عادت ماهیانه دچار یک حس نا خوشایند می شوند آنها فکر م یکنند که تنها این مشکل برای آنها اتفاق افتاده است و دختران دیگر به راحتی در این دوران قرار گرفته اند اما در حالی که اصلا اینطور نیست و برای هر کس به نحوی شرایط تغییر کرده است و آنها هم وارد این دوران شده اند البته با راه حل هایی مناسب برای کنار آمدن با این واقعیت.

برای آنکه فرزند شما با فرآیند این مسئله آشنا شده و هراسش از این اتفاق از بین برود و از طرفی بتواند در این دوره زندگی و فعالیت عادی داشته باشد، باید همه مسائل مربوط به این اتفاق ماهانه و دائمی را برای او توضیح بدهید.

1- از شنیده های او آغاز کنید

در دوران بلوغ، اغلب بچه ها درباره موضوع «عادت ماهانه» جسته و گریخته نکته هایی را می شنوند و درباره آن صحبت می کنند؛ بنابراین فرزند شما هم ممکن است درباره این مسئله نکته هایی را در مدرسه شنیده باشد. بنابراین اگر درباره این مسئله یا مسئله بارداری از شما سوال کرد، او را دعوا نکنید. صحبت کردن درباره این مسئله در مدرسه کاملا عادی است. به جای بازخواست او، از فرزندتان بپرسید چه حرف هایی درباره این موضوع شنیده است؟

تا کاملا مسئله را برای شما توضیح دهد، سپس در تصحیح شنیده های او صحبت کردن درباره عادت ماهانه را شروع کنید اما اگر چیزی نشنیده بود که بعید است چیزی نشنیده باشد، حتما با دیدن نخستین نشانه های بلوغ، به تدریج صحبت کردن درباره این مسئله را آغاز کنید.

 2- از دوران تولد شروع کنید

شفاف سازی این مسئله را از اینجا آغاز کنید که عادت ماهانه در ادامه روند بزرگ شدن و بالغ شدن اوست؛ بنابراین زمانی بزرگ شدن او کامل می شود که عادت ماهانه اتفاق بیفتد. این مسئله برای این است که او بتواند مادر شود. سپس توضیح دهید که در هر بار عادت ماهانه، جسم کوچکی که قرار است در آینده دور به فرزندی تبدیل شود، در حال حاضر چون هنوز خود او کوچک است، از بدن او خارج شده و از جای خارج شدن این جسم کوچک، مانند جای زخم، خونریزی ایجاد می شود. در سال های بعد زمانی که او بزرگ شد، یک یا چند عدد از این اجسام کوچک تبدیل به کودک شده و او مادر خواهد شد.

عادت ماهیانه 

توضیح صحیح عادات ماهانه 

 

3- بهتر است حواشی را بگویید

برای دختران تشریح کنید که عادت ماهانه هر ماه یک بار در هر بار در روز مشخصی اتفاق می افتد؛ برای مثال اگر او برای اولین بار در روز بیستم ماه عادت شود، ماه بعد نیز در همان تاریخ این مسئله تکرار خواهد شد.

به او بگویید پیش از شروع عادت ماهانه، تغییراتی مانند درد زیر شکم، کمردرد، درد در سینه ها، سرگیجه، حالت تهوع، سردرد، تب خفیف، حالت افسردگی که گاهی با گریه، بیقراری و عصبانیت همراه است، دیده می شود. از طرفی ممکن است اشتهای او نیز زیاد یا کم شود. این حالت ها طبیعی است.

 4- دلهره از شروع درد در مدرسه

پس از آگاهی از مسئله، یکی از دغدغه های دختران بروز عادت ماهانه در مدرسه است. برای رفع این نگرانی به او اینطور توضیح دهید. اول اینکه اولیای مدرسه محرم راز تو هستند. اگر چنین اتفاقی بروز کرد، حتما نزد ناظم یا مربی بهداشت مدرسه برود. او می تواند کمک های اولیه لازم را به فرزند شما ارائه کند. دوم اینکه از این زمان به بعد او باید همیشه چند عدد پد بهداشتی و یک عدد لباس زیر اضافی در زیپ مخفی کیفش همراه داشته باشد تا در صورت نیاز از آنها استفاده کند. سوم اینکه او می تواند با توضیح شرایطش به ناظم مدرسه، درخواست کند تا با مادر تماس بگیرند و مادر حتما برای کمک به او خواهد آمد.

 5- تو، طبیعی هستی

ممکن است فرزند شما احساس کند این مسئله فقط برای او اتفاق افتاده و بنابراین با دیگران تفاوت دارد. به او توضیح بدهید که این مسئله امری عادی برای همه دختران است و اگر برای دختری این مسئله اتفاق نیفتد، او وضعیت طبیعی ندارد. بنابراین نباید نگران باشد و خودش را فردی غیرعادی بداند.

 6- به او آموزش دهید

پیش از شروع عادت ماهانه باید نحوه صحیح استفاده از پد بهداشتی را به فرزندتان آموزش دهید. به این ترتیب هراس او نسبت به تجربه اولین عادت ماهانه کم خواهد شد. در ماه های نخست شروع عادت ماهیانه معمولا نظم دقیقی وجود ندارد؛ بنابراین آگاهی از این مسئله به فرزند شما آرامش می دهد چون می داند که می تواند همیشه در هر شرایطی به خودش کمک کند.

 7- برای تسکین درد به او دارو بدهید

برای کنترل عوارض پیش از عادت ماهانه گاهی نیاز به مصرف داروهای مسکن است؛ بنابراین چند مسکن سبک مانند استامینوفن را داخل کیف فرزندتان بگذارید. علاوه بر اینکه با مصرف لبنیات کمک کنید تا بدن او آرامش و توان لازم را کسب کند. بهترین نوع لبنیات، شیر و دوغ است.

 8- به او بگویید که رعایت نظافت چقدر اهمیت دارد

یکی از آموزش های مهم و اصلی این دوره رعایت نظافت شخصی است. به فرزندتان یاد بدهید که در این دوره باید هر روز حمام کند. هر دو ساعت یک بار، پد بهداشتی را تعویض کند و در صورت ایجاد کوچکترین آلودگی روی لباس زیر یا دیگر لباس ها، سریعا آن را تعویض کند. خونی که باقی بماند، بوی نامطلوبی دارد؛ بنابراین باید به نظافت شخصی در این دوره به طور خاص رسیدگی شود.

عادت ماهانه را چطور برای دختران توضیح دهیم؟

4.7317
این مطلب مفید بود ؟29720
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از همشهری تندرستی /ن
برچسب : عادت ماهانه
وبگردی