سرطان مری
سرطان مری در لوله غذایی که مری نام دارد ایجاد میشود و بین گلو و معده قرار میگیرد, در این مطلب میخواهیم عمر افراد مبتلا به سرطان مری را پیش بینی کنیم.

همه چیز درباره سرطان مری (Esophageal cancer) از علائم تا راههای درمان و پیشگیری

می خواهیم همه چیز را در باره سرطان مری بدانیم پس ابتدا باید به سوالات رایج این زمینه پاسخ داده شود ، سوالاتی شامل:

  1. سرطان مری چیست و چه نشانه و علائمی دارد ؟
  2. سرطان مری یا سرطان ازوفاژ چه افرادی را بیشتر درگیر می کند؟
  3. روش های تشخیص سرطان مری توسط پزشک کدام اند؟
  4. آیا سرطان مری قابل درمان است؟ از چه روشی؟
  5. افراد مبتلا به سرطان مری چقدر عمر می کنند؟
  6. راههای پیشگیری از سرطان مری چیست؟

سرطان مری

تمامی نکات مهم برای سرطان مری

سرطان مری چیست ؟

سرطان مری یا سرطان "ازوفاژ" ، بیماری است که در قسمتی از دستگاه گوارش اتفاق می افتد که حلق را به معده متصلمی سازد . این قسمت که مری نام دارد به شکل یک لوله است .سرطان مری زمانی رخ می دهد که سلول های سرطانی در مری منتشر شوند. غذاها از طریق مری از دهان به معده منتقل می شوند. این سرطان از بخش درونی مری آغاز می شود و می تواند تا سطح بیرونی مری و سایر نقاط بدن منتشر شود.

سرطان مری(Esophageal cancer) با چه علائم و نشانه هایی آغاز می شود؟

سرطان مری نوعی سرطان است که در مری رخ می دهد - داخل یک لوله بلند و توخالی که از گلوی به معده کشیده می شود. مری به حرکت دادن غذا کمک می کند که از پشت گلو به شکم می رود تا هضم شود. سرطان مری معمولا در سلول هایی که درون مری را تشکیل می دهند آغاز می شود. سرطان مری می تواند در هر نقطه ای از مری رخ دهد. مردان بیشتر نسبت به زنان مبتلا به سرطان مری می شوند. گفتنی است سرطان مری ششمین علت شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان است. نرخ شیوع بیماری در مناطق مختلف جغرافیایی متفاوت است. در برخی مناطق، نرخ بالای ابتلا به سرطان مری ممکن است به مصرف دخانیات ، الکل یا عادت های غذایی خاص و چاقی نسبت داده شود.

علائم سرطان مری :

  • درد قفسه سینه
  • فشار یا سوزش
  • کاهش وزن بدون تلاش
  • به سختی قورت دادن ، تپش خرخر - سرفه ، قلب یا سو هاضمه
  • سرطان زودرس به طور معمول هیچ نشانه ی ندارد .
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید ؟
اگر علایم و نشانه هایی دارید که شما را نگران می کند، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید.
اگر مبتلا به بیماری مری هستید، ریسک ابتلا به سرطان با برگشت اسید مزمن افزایش میابد ز پزشک خود بپرسید که چه علائم و نشانه هایی برای مشاهده این که وضعیت شما در حال بدتر شدن است.
غربالگری برای سرطان مری به طور معمول انجام نمی شود ، به جز بیماران مبتلا به مری بارت به دلیل نشناختن گروه های پرخطر . اگر مری بارت دارید ، مزایا و معایب غربالگری را با پزشک بررسی کنید.

علل ابتلا به سرطان مری:

سرطان مری زمانی اتفاق می افتد که سلول ها در مری اشتباهات ( جهش های ) را در دی ان ای خود ایجاد می کنند. این خطاها ، سلول ها را می سازند و از کنترل خارج می شوند. تجمع سلول های غیر عادی ، یک تومور را در مری تشکیل می دهند ، می تواند رشد کند تا به سازه های مجاور حمله و به قسمت های دیگر بدن سرایت کند.

انواع سرطان مری :

سرطان مری با توجه به نوع سلول هایی که درگیر هستند ، طبقه بندی می شود. نوع سرطان مری کمک می کند گزینه های درمان خود را مشخص کنید. انواع سرطان مری شامل موارد زیر است:
 
آدنو کارسینوم :
از سلول های غدد ترشح مخاط در مری آغاز می شود. بیشتر در قسمت پایینی مری رخ می دهد. آدنو کارسینوم رایج ترین شکل سرطان مری در آمریکا است و عمدتا بر مردان سفید تاثیر می گذارد.
 
سنگ فرشی :
سلول های سنگ فرشی مسطح هستند سلول هایی که سطح مری را تشکیل می دهند . سلول سنگ فرشی اغلب در قسمت بالایی ، میانی مری رخ می دهد. سلول سرطانی یکی از شایع ترین سرطان ها در سراسر جهان است.
انواع نادر سرطان مری را small cell carcinoma, sarcoma, lymphoma, melanoma and choriocarcinoma.می توان گفت
 
فاکتورهای خطرناک :
تصور می شود خارش شدید مری به تغییراتی که باعث سرطان مری می شود کمک کند. عواملی که موجب عصبانیت در سلول های مری می شوند و ریسک ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهند عبارتند از :بیماری رفلکس
  • سیگار کشیدن
  • تغییراتی در سلولها
  • چاقی
  • نوشیدن الکل
  • رفلکس کیسه صفرا
  • بلع دشوار به دلیل اسفنکتر مری
  • عادت به نوشیدن مایعات داغ
  • نخوردن میوه و سبزیجات
  • تشعشاتی که برای درمان سینه یا شکم استفاده می شود

مشکلات و عوارض فرد مبتلا به سرطان مری :

با پیشرفت سرطان مشکلاتی نظیر :
مسدود شدن مری : سرطان ممکن است عبور غذا ومایعات را از مری مشکل و یا غیر ممکن کند.
درد: سرطان مری پیشرفت میکند و موجب درد می شود.
خون ریزی مری: سرطان مری می تواند باعث خونریزی شود. اگرچه خونریزی معمولا تدریجی است اما گاهی اوقات می تواند ناگهانی و شدید باشد.
پیشگیری از سرطان مری
چجوری از سرطان مری پیشگیری کنیم ؟

راه های پیشگیری از سرطان مری :

می توانید برای کاهش ریسک ابتلا به سرطان مری ، اقدام های لازم را انجام دهید. به عنوان مثال:
 
اگر سیگار می کشید، با پزشک خود درباره استراتژی های ترک سیگار صحبت کنید. داروها و مشاوره برای کمک به ترک در دسترس هستند. اگر از تنباکو استفاده نکنید، شروع نکنید.
مصرف الکل را قطع کنید زیرا نه تنها موجب سرطان مری می شود بلکه عوارض زیادی دارد
در رژیم غذایی تان میوه و سبزیجات متنوع قرار دهید
حفظ وزن سالم :
اگر دچار اضافه وزن ، چاقی هستید با پزشک در رابطه با استراتژی های لاغری صحبت کنید
سرطان مری چگونه درمان می شود ؟
درمان سرطان مری اغلب توسط جراحی و رادیوتراپی صورت می پذیرد . در مواردی شیمی درمانی نیز جزو مراحل درمان قرار می گیرد . انتخاب نحوه درمان وابسته است به اندازه سرطان ، محل آن در مری و میزان انتشار آن به قسمت های مجاور . گاهی مواقع درمان های غیر جراحی نیز مورد استفاده قرار می گیرند . این روش ها عبارتند از روش برای گشاد کردن قطر داخلی مری به صورتی که امکان بلع راحت تر برای بیمار فراهم شود . (به این روش بوژیناژ گفته می شود ) رادیو تراپی نیز ممکن است برای کوچکتر نمودن اندازه سرطان مورد استفاده قرار گیرد .

چه روشها و اقداماتی به کنترل بیماری و درمان آن کمک می کند ؟

- روش های زیر ممکن است به تخفیف و کنترل علایم شما کمک نمایند .

- وعده های غذایی کم حجم اما مکرر داشته باشید.

- توصیه های پزشک مشاور تغذیه خود را رعایت نمایید تا غذاهایی میل کنید که قدرت شما را حفظ می نمایند و بعد از درمان درمان به شما مواد غذایی اضافی را که برای کمک به ترمیم و بهبود شما لازم هستند ، می رسانند .

- استراحت و خواب کافی داشته باشید .

- اگر پزشک برای شما داروی ضد درد تجویز کرده است آن را مصرف نمایید .

- در طی درمان و دوره بعد از آن، نگاه مثبت و امیدوار خود را به آینده حفظ نمایید .

کنترل سرطان مری با درمان های موجود اندکی مشکل است. بنابر این بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که بیماران در آزمایش های بالینی برای پیدا کردن روش های بهتر درمانی شرکت کنند. شرکت در این آزمایش ها اقدام مهمی برای تمامی بیماران مبتلا به این سرطان می باشد.
ممکن است تیمی متشکل از چندین متخصص در درمان بیمار شرکت کنند. پزشک ممکن است بیمار را به متخصص دیگری ارجاع دهد. فرد ممکن است بخواهد توسط یک متخصص سیستم گوارشی معاینه شود. متخصص دیگری که در درمان مبتلایان به سرطان مری نقش دارند عبارتند از:جراح قفسه ی سینه، جراح انکولوژیست، متخصص رادیوتراپی-انکولوژی، پرستار انکولوژی یا متخصص تغذیه نیز ممکن است در کادر درمانی بیمار باشند. اگر مسیر هوایی فرد توسط سرطان مسدود شود فرد به متخصص سیستم تنفسی ارجاع داده می شود.

درمان سرطان مری با جراحی

چند نوع عمل جراحی برای سرطان مری وجود داردکه انتخاب آنها به محل واقع شدن تومور به مری بستگی دارد. جراح ممکن است تمام مری و یا فقط بخشی از آن را که حاوی تومور است خارج کند. معمولا جراح بخشی از مری را به همراه غدد لنفاوی و بافت های اطراف آن خارج می کند. بخشی از معده و یا حتی تمامی آن نیز ممکن است خارج شود. فرد می تواند در مورد این جراحی با پزک خود مشورت کند. پزش برشی را در فقسه ی سینه و یا شکم فرد برای خارج کردن تومور می زند. در اغلب موارد پزشک معده را بالا می کشد و آن را به باقی مانده ی مری متصل می کند و یا از قسمتی از روده ها برای اتصال مری به معده استفاده می کند. در صورت خارج کردن معده، جراح از قسمتی از روده ی فرد برای اتصال باقی مانده ی مری به روده ی کوچک فرد استفاده می کند. حین جراحی پزشک ممکن است لوله ای را جهت غذا رساندن به بدن فرد به روده ی وی وصل کند. این لوله کمک می کند تا مواد غذایی مورد نیاز فرد برای بهبودی کامل به بدن وی برسد.
فرد ممکن است تا چندین روز پس از جراحی احساس درد داشته باشد. اما از مسکن ها برای کاهش درد استفاده می شود. قبل از انجام جراحی فرد باید با کادر درمانی خود درباره ی روش های تسکین این درد مشورت کند. این روش ها پس از جراحی برای تسکین درد فرد استفاده خواهند شد.
کادر درمانی محل های برش و جراحی را از لحاظ نشت کردن مواد غذایی بررسی خواهد کرد. آنها همچنین پنومنی و سایر عفونت ها، مشکلات تنفسی، خون ریزی و مشکلات دیگر را نیز بررسی می کنند و در صورت نیاز درمان های اضافی را تجویز می کنند.
بسته به نوع جراحی مدت زمان بهبودی فرد پس از جراحی می تواند برای هر فرد متفاوت باشد ولی بیمار معمولا حداقل یک هقته در بیمارستان بستری می ماند.

درمان سرطان مری با طب سنتی

به منظور درمان سرطان مری با طب سنتی روشهای زیر را زیر نظر پزشک متخصص و با تجربه طب سنتی پیگیری کنید.

صبح ها میخک (قرنفل) میل کنید.

شب قبل از خواب برگ سداب بخورید.

مصرف سبزی های دارای برگ سبز تیره، سیب، گیلاس، انگور، خربزه، پیاز، نخودفرنگی، انواع لوبیا، آلو و کدو حلوایی

داروهای شافیه، سنای مکی، طریفل، ثفا (داروی ترکیبی) نیز برای درمان مورد استفاده قرار می گیرند که باید زیر نظر پزشک متخصص با تجربه طب سنتی تجویز و مصرف شوند

پیش بینی عمر افراد مبتلا به سرطان مری

اگر سرطان، در اولین مراحل خود تشخیص داده شود، شانس بیمار برای زندگی، بدون سرطان تا 5 سال بعد از درمان ، به خوبی ثابت شده است. متاسفانه بیشتر حالتهای سرطان مری ، فقط وقتی تشخیص داده میشوند که بیمار برای مشکل بلع خود، به نزد پزشک می رود. در این حالت هیچ درمانی نمیتواند ازگسترش آن جلوگیری کند ؛ چون هم مراحل آخر سرطان است و هم مری بسیار ضعیف است .
 سرطان مری

سرطان مری ، درمان سرطان مری با طب سنتی و انواع آن

4.182
این مطلب مفید بود ؟6814
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت سلامت نمناک / ن / ک.ک
برچسب : مشکلات مری
وبگردی