مسمومیت غذایی
مسمومیت غذایی بیماری است که در نتیجه ی خوردن غذای آلوده، فاسد یا سمی اتفاق می افتد ، با علائم شایع “مسمومیت غذایی” آشنا شوید.

شایع ترین و اصلی ترین علائم مسمومیت غذایی

مسمومیت غذایی عبارت است از واژه ای که به طور رایج برای توصیف اختلالات ناشی از غذایی که در 48 ساعت گذشته خورده شده است به کار می رودو این بیماری به دلیل از مصرف مواد غذایی یا نوشیدنی های حاوی باکتری ها، ویروس ها یا انگل های مضر بروز می کند.

در مجموع بسیاری از مواد غذایی به طور بالقوه حاوی موجودات مضر هستند، اما به طور طبیعی هنگام پخت و پز آنها از بین می روند و نابود می شوند اما در صورتی که بهداشت رعایت نشود و مواد غذایی به روش درست ذخیره و نگهداری نشوند، باید بدانید که حتی غذاهای پخته نیز می توانند آلوده بوده و موجب بیماری شوند ، بیماری که اصلی ترین آن مسمومیت غذایی است و علائمی دارد شامل:

علائم مسمومیت غذایی

اصلی ترین علائم مسمومیت غذایی را بشناسید

10 نشانه و علامت از مسمومیت غذایی

1. گرفتگی و درد شکمی:

درد شکمی در اطراف تنه(وسط) بدن، و یا منطقه زیر دنده ها تا بالای لگن، احساس می شود. در موارد مسمومیت غذایی، موجوداتی مضر می توانند سموم تولید کنند، که باعث تخریب پوشش معده و روده می شود ؛ این ،می تواند التهاب دردناکی را در معده شما ایجاد کند، که ممکن است باعث درد در ناحیه شکم شود.افرادی که مبتلا به مسمومیت غذایی هستند ،ممکن است در معرض گرفتگی عضلات نیز باشند، به این ترتیب که ماهیچه های شکمی برای رهایی هرچه سریع تر از موجودات سمی و مضر، به حرکات طبیعی روده بسیار سرعت می دهد.با این وجود، درد شکمی و گرفتگی های عضلانی بسیار شایع هستند و می تواند به دلایل مختلفی پدیدار شوند به همین دلیل، این علائم به تنهایی ممکن نیست نشانه ای از مسمومیت غذایی باشند.علاوه بر این، همه نشانه های مسمومیت غذایی مربوط به درد و گرفتگی شکمی نیستند.

مسمومیت غذایی

درد شکمی یکی از علائم مسمومیت غذایی

2. اسهال :

اسهال ،مدفوعی آبکی و شل است و سه یا بیشتر از این نوع حرکت روده در یک دوره 24 ساعته تعریف می شود ، این یک علامت معمولی از مسمومیت غذایی است. هنگامی اتفاق می افتد که التهاب، اجازه ندهد که روده به جذب آب و سایر مایعاتی که در طول هضم ترشح می شود، عمل کند. اسهال، ممکن است با علائم دیگری نیز همراه باشد، مانند زمانی که خیلی فوری نیاز خواهید پیدا کرد که به دستشویی بروید، یا نفخ و یا گرفتگی شکمی چون در این هنگام آب بسیار بیشتری به نسبت معمول از دست می دهید، و در معرض خطر کم آبی قرار خواهید گرفت بنابراین مهم است که مایعات زیادی بنوشید، تا هیدراته و مرطوب بمانید.علاوه بر آب، خوردن غذاهای مایع، مثل آبگوشت و سوپ ها، می تواند به مبارزه با کم آبی کمک کنند و اگر نمی توانید که غذای جامد را تحمل نکنید، این غذاهای آبکی می توانند کمی به شما انرژی دهند.

شایعترین علائم مسمومیت غذایی

اسهال شایعترین علائم مسمومیت غذایی

سردرد یکی از اصلی ترین علائم مسمومیت غذایی

3. سردرد :

سردرد، بسیار شایع است ، افراد می توانند به دلایل مختلفی از جمله استرس، نوشیدن بیش از حد الکل، کم آبی و خستگی، سردرد را تجربه کنندبه دلیل اینکه مسمومیت غذایی ممکن است موجب خستگی و کم آبی شود، می تواند منجر به سردرد نیز شود.در حالی که علت دقیق آن کاملا درک نشده است، اما این را می دانیم کم آبی به طور مستقیم بر مغز شما تأثیر می گذارد، باعث می شود که مغز مایع خود را از دست بدهد و به طور موقت کوچک شود.ممکن است در هنگامی که به استفراغ و اسهال مبتلا شده اید، دچار سردرد شوید، زیرا هر دوی این اتفاقات، کم آبی بدن را افزایش می دهند.

نشانه های مسمومیت غذایی

سردرد یکی از نشانه های مسمومیت غذایی 

شایع ترین علائم مسمومیت غذایی

4. استفراغ :

در افراد مبتلا به مسمومیت غذایی، استفراغ بسیار شایع است این اتفاق می افتد زمانی که ماهیچه های شکمی و دیافراگم شما به شدت به هم متصل می شوند و شما را مجبور می کنند تا محتوای معده خود را از دهانتان بیرون آورید.این یک مکانیسم محافظتی است که وقتی بدن شما تلاش می کند از شر موجودات خطرناک یا سمی خلاص شود، این اتفاق می افتددر واقع، مسمومیت غذایی اغلب منجر به تهوع و استفراغ می شود. برای بعضی افراد اسفراغ اتفاق نمی افتد، در حالی که برای بقیه به طور متناوب استفراغ صورت می گیرد اگر بطور مداوم استفراغ می کنید و نمی توانید مایعات را در معده خود نگه دارید، باید از یک پزشک یا داروساز برای جلوگیری از کم آبی بدنتان کمک بگیرید.

علائم شایع مسمومیت غذایی

استفراغ یکی از علائم شایع مسمومیت غذایی

5. احساس بیماری:

کسانی که مسمومیت غذایی دارند، اغلب اشتها ندارند و دارای علائم های بیماری مانند خستگی هستند این اتفاق زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن، برای مبارزه با عفونت ها پاسخ نشان دهد.به عنوان بخشی از این پاسخ ها، بدن شما پیام های شیمیایی را به نام سیتوکین ها ترشح می کنند ، سیتوکین ها نقش های مختلفی دارند، اما یکی از مهمترین آنها پاسخ ایمنی بدن به عفونت است. آنها این کار را با دستور دادن به سلول های ایمنی بدن که به کجا بروند و چگونه رفتار کنند، انجام می دهند. علاوه بر کمک به بدن ،شما برای مقابله با عفونت هایی مانند مسمومیت غذایی، سیتوکین ها سیگنال هایی را به مغز ارسال می کنند، که باعث می شود بسیاری از علائم ما که با بیماری ها مرتبط است، از جمله کاهش اشتها، خستگی و درد، ایجاد شوند.

این مجموعه علائم ،می تواند در مواردی که گاهی اوقات "رفتار مریضانه" نامیده می شود، منجر شود مانند:تعاملات اجتماعی بیرون کشیده می شوید و استراحت می کنید و غذا نمی خورید.رفتار مریضانه نشانه ای است که بدن شما توجه خود را از فرایندهای معمول، مانند هضم به سمت مبارزه با عفونت برداشته و اولویتش را تغییر داده.

علائم مهم مسمومیت غذایی را بشناسید

6. تب:

اگر درجه حرارت بدن شما بالاتر از محدوده طبیعی خود، 97.6 تا 99.6 درجه فارنهایت یا 36 درجه سانتیگراد برود، تب نامیده می شود.تب ها در بسیاری از بیماری ها شایع هستند و به عنوان بخشی از محافظت طبیعی بدن شما در مقابل عفونت رخ می دهند ؛ عوامل تولید تب مانندها ،موجب افزایش دمای بدن می شوند. همچنین آنها توسط سیستم ایمنی بدن یا باکتری های عفونی که به بدن شما وارد شده اند تولید می شوند. آنها با فرستادن پیام هایی مغز شما را فریب می دهند ،تا فکر کند که بدن شما سردتر از حالت معمول است، و باعث تب می شوند این افزایش گرما، باعث افزایش سرعت کار سلول های سفید می شود، که به مبارزه به عفونت کمک می شود.

 مسمومیت غذایی

درباره علائم مسمومیت غذایی بیشتر بدانید

7. لرز (سرما):

لرزش و سرما ،می تواند به عنوان جرقه بدن برای بالا بردن درجه حرارت خودش باشد.این لرزیدن نتیجه انقباض سریع و آرامش خیلی سریع عضلات است، که باعث تولید گرما می شود.آنها اغلب با تب همراه هستند، مانند عوامل تولید تب، فریب می خورند که بدن سردش است و سعی در گرمایش بدن دارند.تب می تواند توسط بسیاری از بیماری های مختلف، از جمله مسمومیت غذایی، ایجاد شود و یکی از علائم معمول آن لرز است.

نشانه ها و علائم شایع مسمومیت غذایی

8. ضعف و خستگی:

ضعف و خستگی ،از علائم دیگر مسمومیت غذایی هستند ؛ این علائم ،ناشی از انتشار پیام های شیمیایی به نام سیتوکین ها هستند.علاوه بر این، خوردن کمتر غذا، به دلیل اشتها نداشتن، می تواند موجب خستگی شود.هر دوی ضعف و خستگی از علائم رفتاری مریضی هستند، که به بدن استراحت می دهد و باعث حال بهتر می شود.در واقع، آنها همچنین می توانند از علائم بسیاری از بیماری های دیگر نیز باشند بنابراین اگر احساس ضعف یا خستگی دارید، بهترین کار، گوش کردن به ندای بدنتان است.

درمان مسمومیت غذایی

علائم و درمان مسمومیت غذایی 

9. حالت تهوع :

تهوع، احساس ناخوشایندی است که زمانی که در معرض استفراغ هستید، دارید ، هرچند ممکن است استفراغ بکنید یا نه ؛ در حالی که حالت تهوع در مسمومیت غذایی شایع است، اما می تواند به دلایل بسیاری از جمله میگرن، بیماری ماشین و بیش از حد غذا خوردن نیز رخ دهد.حالت تهوع مسمومیت غذایی، معمولا بین یک تا هشت ساعت پس از غذای مسموم خوردن، اتفاق می افتد. این اتفاق تحت تاثیر یک سیگنال هشدار دهنده ،به شما اجازه می دهد تا به بدن هشدار دهد که یک ماده مضر وارد سیستم گوارش شده ؛ این اتفاق ،با کاهش حرکات روده همراه است ،تا بدن سم را از معده بیرون کند. اگر احساس تهوع دارید، ممکن است بخواهید بعضی از درمان های طبیعی را امتحان کنید، تا از علائم خود رهایی یابید.

درد عضلانی ناشی از مسمومیت غذایی

مسمومیت غذایی

ارتباط درد عضلانی و مسمومیت غذایی

10. درد عضلانی:

ماهیچه های شما دچار گرفتگی می شوند،اگر که دچار عفونت هایی مانند مسمومیت غذایی شده باشید این ،به این دلیل است که سیستم ایمنی بدن، به خاطر التهابات، فعال شده است.در طی این روند، بدن هیستامین آزاد می کند، این ماده شیمیایی به رگ های خونی اجازه می دهد تا بیشتر سلول های سفید خون را برای مبارزه با عفونت فراهم کنند.هیستامین، به افزایش جریان خون در مناطق آلوده بدن کمک می کند ؛ هیستامین ،همراه با سایر مواد درگیر در پاسخ ایمنی، مانند سیتوکین ها، می تواند ،به سایر قسمت های بدن وارد شود و باعث درد شود.این، می تواند بخش های خاصی از بدن را نسبت به درد حساس تر کند و باعث درد و گرفتگی ناخوش احوالی شود، که اغلب با احساس بیماری همراه است.

نشانه های مسمومیت غذایی و راه درمان آن در خانه

4.941
این مطلب مفید بود ؟401
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /ف
وبگردی