اختلال دوقطبی
کسانی که دچار اختلال دوقطبی هستند نباید داروهای خود را کنار بگذارند یا کم کنند زیرا ممکن است بیماری شان بدتر شود.

اختلال دوقطبی چیست و چه علل و علائمی دارد؟

اختلال دوقطبی که قبلاً افسردگی شدید نامیده می شد،یک مشکل سلامت روانی است که باعث نوسانات روحی شدید می شود که شامل احساسات شدید (شیدایی یا هیپومیا) و افسردگی است.

چنانچه پیش از این هم در بخش سلامت نمناک گفته شد زمانی که دچار افسردگی شدید می شوید، ممکن است احساس ناراحتی یا ناامیدی بکنید. زمانی که حالت روحی شما به شیدایی یا هیپومیا (کم تر از جنون) تغییر می کند، ممکن است احساس خوشحالی، پرانرژی بودن و یا ناراحتی غیر معمول داشته باشید.

این نوسانات روحی می توانند بر خواب، انرژی، فعالیت، قضاوت، رفتار و توانایی فکر کردن به روشنی تاثیر بگذارند و گاهی اوقات ممکن است به ندرت و یا چند بار در سال رخ دهد.

اگر چه اختلال دو قطبی یک شرط مادام العمر است، اما می توانید نوسانات روحی و علایم دیگر را با دنبال کردن یک برنامه درمانی کنترل کنید.در بیشتر موارد، اختلال دوقطبی با تجویز دارو و روانشناسی (روان درمانی) درمان می شود.

بیماری دوقطبی

همه چیز درباره بیماری اختلال دوقطبی 

علایم انواع اختلال دوقطبی :

انواع مختلفی از اختلالات دو قطبی و مرتبط با آن وجود دارد. آن ها ممکن است شامل شیدایی یا هیپومیا و افسردگی باشند. نشانه ها می توانند موجب تغییرات غیرقابل پیش بینی در رفتار شوند که منجر به پریشانی و دشواری در زندگی می شوند. 

اختلال دوقطبی 1. شما حداقل یک مرتبه جنون داشته اید که ممکن است قبل و یا پس از دیوانگی خفیف و یا قسمتهای اصلی افسرده شده شوید.در برخی موارد، جنون ممکن است موجب جدایی از واقعیت شود (جنون). 

اختلال دوقطبی 2 . شامل حداقل یک دوره افسردگی بزرگ و حداقل یک قسمت دیوانگی خفیف است، اما هرگز یک بخش جنون وجود ندارد.

جنون و دیوانگی

اختلال دوقطبی چه نشانه ای دارد؟

اختلال سیسلوتیمیک. شامل حداقل دو یا یک سال در کودکان و نوجوانان ابتلا به علائم افسردگی شدید (هرچند کم تر از افسردگی شدید) است.

اختلال دوقطبی چند نوع دارد؟

 انواع دیگر، که این موارد عبارتند از:به عنوان مثال، اختلالات دو قطبی و مرتبط با مواد مخدر یا الکل یا به دلیل مشکلات پزشکی مانند بیماری کوشینگ، اسکلروز چندگانه یا سکته.

 اختلال دوقطبی 2 یک نوع ملایم تر از اختلال دوقطبی نیست، بلکه نوع منفاوتی است.در حالی که قسمتهای جنون اختلال دوقطبی ممکن است جدی و خطرناک باشد، افراد مبتلا به اختلال دوقطبی 2 می توانند برای دوره های طولانی تری دچار افسردگی شوند، که می تواند موجب اختلال قابل توجه شود.

هر چند اختلال دوقطبی ممکن است در هر سنی رخ دهد، معمولاً در سنین نوجوانی یا اوایل دهه 20 تشخیص داده می شود. نشانه ها می توانند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند و ممکن است در طول زمان تغییر کند.

نوجوان دوقطبی

اختلال دوقطبی در سنین نوجوانی 

بیمغاری های شبیه به اختلال دوقطبی 

دیوانگی و هیپومیا (جنون خفیف):

دیوانگی و هیپومیا دو نوع مجزا هستند، اما علایم مشابهی دارند.دیوانگی جدی تر از هیپومیا است و باعث مشکلات قابل توجه در کار، مدرسه و فعالیت های اجتماعی و نیز مشکلات ارتباط می شود. همچنین ممکن است دیوانگی نیاز به بستری شدن داشته باشند و هر دوی اینها شامل دو یا سه علائم می شوند:

  • شادمانی غیر عادی بین موارد عصبی
  • افزایش فعالیت، انرژی و یا هیجان
  • حس اعتماد به نفس و خوشحالی شدید
  • نیاز کم به خواب
  • حرف های غیر معمول
  • افکار سریع
  • حواس پرتی
  • تصمیم گیری ضعیف
  • دوره افسردگی اصلی
  • کاهش قابل ملاحظه علاقه و یا احساس هیچ لذتی در تمام فعالیت ها
  • کاهش وزن در زمانی که رژیم گرفته نشده، افزایش وزن، یا کاهش اشتها (در کودکان، عدم موفقیت در کسب وزن طبق انتظار می تواند نشانه افسردگی باشد)
  • بی خوابی یا خواب بیش از حد
  • بی قراری و یا رفتار کند
  • خستگی و یا از دست دادن انرژی
  • احساس بی ارزشی یا گناه نابخشودنی
  • کاهش توانایی فکر کردن یا تمرکز کردن
  • فکر، برنامه ریزی و یا تلاش برای خودکشی

حس بی ارزشی

احساس بی ارزشی در بیماری اختلال دوقطبی

دیگر ویژگی های اختلال دوقطبی:

علائم و نشانه های اختلال دوقطبی 1 و 2 ممکن است شامل سایر ویژگی ها مانند:پریشانی و تنش، افسردگی، جنون یا غیره باشد. علاوه بر این، علایم دو قطبی ممکن است در طول دوران بارداری یا تغییر با فصول رخ دهد. 

نشانه های اختلال دوقطبی در کودکان و نوجوانان:

علایم اختلال دوقطبی را می توان در کودکان و نوجوانان تشخیص داد. اغلب به سختی می توان تشخیص داد که آیا اینها فراز و نشیب های نرمال هستند، یا نتایج استرس یا ضربه یا نشانه های یک مشکل سلامت روانی به غیر از اختلال دو قطبی.

کودکان و نوجوانان ممکن است در دوره های دارای اختلال افسردگی و یا جنون خفیف متمایز باشند، اما این الگو می تواند با اختلال دوقطبی متفاوت باشد و این حالات می توانند به سرعت در طول زمان تغییر کنند.

برخی از کودکان ممکن است بدون علایم احساسی بین دوره ها باشند.برجسته ترین علائم اختلال دوقطبی در کودکان و نوجوانان ممکن است شامل نوسانات روحی شدید باشد که با نوسانات روحی همیشگی آن ها متفاوت است.

کودک دوقطبی

علائم اختلال دوقطبی کودکان 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد:

با وجود تغییر خلق و خو، افرادی که اختلال دو قطبی دارند اغلب درک می کنند که چگونه ناپایداری عاطفی آن ها زندگیشان را به هم می زند و زندگی عزیزان خود را به هم می زند و درمانی که به آن نیاز دارند را نمی گیرند و اگر شما از افراد مبتلا به اختلال دو قطبی خوشتان بیاید، ممکن است از احساس خوشحالی و چرخه های تولیدی آنها بیشتر لذت ببرید.

با این حال، این خوشحالی همیشه با یک تصادف عاطفی دنبال می شود که می تواند شما را افسرده، ناامید - و شاید با مشکلات مالی، قانونی و یا رابطه ای رها کند.

اگر هرگونه از علائم افسردگی و یا جنون را دارید، به پزشک و یا متخصص سلامت روانی مراجعه کنید به این دلیل که اختلال دوقطبی، به تنهایی بهتر نمی شود و نیاز به درمان اصولی دارد و این درمان را تنها یک روانشناس متخصص می تواند انجام دهد. 

چه زمانی باید کمک های اضطراری دریافت کنید:

اگر فکر آسیب زدن به خودتان هستید، به اورژانس زنگ بزنید، یا به یکی از بستگان قابل اعتماد و یا دوست خود اعتماد کنید.

خطر دوقطبی

زمان اعلان کمک بیماران اختلال دوقطبی 

علل اختلال دوقطبی :

علت دقیق اختلال دوقطبی نامعلوم است، اما چندین عامل ممکن است وجود داشته باشد که شامل موارد زیر است:

تفاوت های بیولوژیکی:

به نظر می رسد که افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، تغییرات فیزیکی در مغز خود دارند. اهمیت این تغییرات هنوز نامعلوم است، اما ممکن است در نهایت به علل دقیق آن ها کمک کند.

 ژنتیک:

اختلال دوقطبی در افرادی رایج تر است که یک خویشاوند درجه اول، مانند خواهر یا برادر، این شرط را دارند.

علت بیماری

آیا اختلال دوقطبی ارثیست؟ 

عوامل خطر اختلال دوقطبی:

عواملی که ممکن است خطر ایجاد اختلال دو قطبی را افزایش دهند یا به عنوان ماشه برای این مورد عمل کنند، عبارتند از:

  • داشتن بستگان درجه اول, مانند والدین یا برادر و خواهر با اختلال دو قطبی
  • دوره های استرسی بالا, مانند مرگ یک فرد یا یک رویداد ناگوار دیگر
  • مصرف مواد مخدر یا الکل 

مشکلات و عوارض ایجاد شده براثر اختلال دوقطبی:

اختلال دوقطبی درمان نشده, می تواند منجر به مشکلاتی جدی در زندگی شما شود, مانند:

  • مشکلات مربوط به مصرف مواد مخدر و الکل
  • خودکشی
  • مشکلات مالی یا قانونی
  • روابط آسیب دیده
  • کار یا عملکرد تحصیلی ضعیف

خود کشی

فکر به خودکشی در بیماری اختلال دوقطبی  

اختلال دوقطبی و شرایط مشترک:

اگر اختلال دو قطبی دارید, ممکن است مشکلات سلامتی دیگری نیز داشته باشید که باید با اختلال دو قطبی درمان شود. برخی شرایط می تواند علایم اختلال دوقطبی را بدتر کند یا درمان را کم تر موثر کند.

مثال:

  • اختلالات اضطرابی
  • اختلال های تغذیه ای
  • اختلال کاستی توجه / بیش فعالی
  • الکل یا مشکلات مواد مخدر
  • مشکلات جسمی مانند بیماری های قلبی, مشکلات تیروئیدی, سردرد یا چاقی

اختلال اضطراب

اضطراب در بیماری اختلال دوقطبی 

پیش گیری از اختلال دوقطبی:

هیچ راهی برای جلوگیری از اختلال دو قطبی وجود ندارد. با این حال, درمان اولین نشانه اختلال در سلامت روانی می تواند به پیش گیری از اختلال دو قطبی یا سایر بیماری های روانی از بدتر شدن آن کمک کند.در صورتی که دچار اختلال دو قطبی شده باشید, برخی از استراتژی ها می تواند به جلوگیری از بروز علایم جزئی شیدایی یا افسردگی کمک کند:

به علائم هشدار دهنده توجه کنید. پرداختن به علائم اولیه می تواند از بدتر شدن آن جلوگیری کند.

به پزشک خود زنگ بزنید.

اعضای خانواده یا دوستان را در مراقبت از علائم هشدار درگیر کنید. 

از مواد مخدر و الکل اجتناب کنید:استفاده از الکل یا مواد مخدر می تواند علائم شما را بدتر کند و احتمال بازگشت آن ها را بیشتر کند. 

داروها را دقیق مصرف کنید:ممکن است وسوسه شوید که درمان را متوقف کنید، اما این کار را نکنید.توقف درمان و یا کاهش دوز، خود به خودی ممکن است باعث کاهش عوارض و یا بازگشت شما شود.

داروی دوقطبی

راه های جلوگیری از بیماری اختلال دوقطبی 

تشخیص اختلال دوقطبی:

برای تعیین اینکه آیا اختلال دو قطبی دارید یا خیر , ارزیابی شما ممکن است شامل موارد زیر باشد: 

تست فیزیکی:

پزشک ممکن است در معاینه فیزیکی و تست های آزمایشگاهی برای تشخیص هر گونه مشکلات پزشکی که می تواند علائم شما را ایجاد کند, انجام دهد. 

ارزیابی روان پزشکی:

پزشک ممکن است شما را به روان پزشک ارجاع دهد که با شما در مورد افکار, احساسات و الگوهای رفتاریتان صحبت خواهد کرد. همچنین ممکن است یک ارزیابی روان شناختی یا پرسشنامه را پر کنید. 

ترسیم خلق و خو:

ممکن است از شما خواسته شود که ثبت روزانه حالات, الگوهای خواب و یا عوامل دیگری که می توانند به تشخیص و پیدا کردن درمان مناسب کمک کنند, داشته باشید.

روان کاو

چگونگی تشخیص بیماری اختلال دوقطبی 

معیارهای اختلال دو قطبی:

روان پزشک ممکن است علائم شما را با معیارهای اختلالات دو قطبی و اختلالات مربوط به مسائل روانی, که توسط انجمن روان پزشکی آمریکا منتشر شده است, مقایسه کند. 

تشخیص اختلال دوقطبی در کودکان:

اگر چه تشخیص کودکان و نوجوانان با اختلال دو قطبی شامل معیارهایی است که برای بزرگسالان مورد استفاده قرار می گیرند, اما علایم در کودکان و نوجوانان اغلب الگوهای متفاوتی دارند و ممکن است به خوبی در دسته های تشخیصی نباشند.

همچنین کودکانی که اختلال دوقطبی دارند غالباً با سایر بیماری های روانی نظیر اختلال کاستی توجه / بیش فعالی یا مشکلات رفتاری تشخیص داده می شوند که می تواند تشخیص را پیچیده تر کند.مراجعه به روان پزشک کودک با تجربه در اختلال دو قطبی توصیه می شود.

بیماری کودک

اختلال دوقطبی در کودکان 

درمان اختلال دوقطبی:

شما ممکن است یک تیم درمان داشته باشید که شامل یک روانشناس, مددکار اجتماعی و پرستار روانی باشد.اختلال دو قطبی یک شرط مادام العمر است. درمان در مدیریت علایم است. بسته به نیازهای شما, درمان شامل موارد زیر است:

داروها:

اغلب، شما باید شروع به استفاده از دارو برای متعادل کردن حالت روحی خود کنید. 

ادامه درمان:

اختلال دوقطبی نیازمند درمان مادام العمر با دارو و حتی در طول دوره های زمانی است که احساس بهتری داشته باشید. افرادی که از عملیات نگهداری اجتناب می کنند در معرض خطر بالای بیماری قرار دارند.

قرص اختلال دوقطبی

داروهای مناسب اختلال دوقطبی 

راه و روش درمان اختلال دوقطبی

برنامه های درمانی روزانه:

پزشک ممکن است یک برنامه درمان روزانه را توصیه کند. این برنامه ها حمایت و مشاوره را که به هنگام دریافت علائم تحت کنترل نیاز دارید را فراهم می کنند.

 سواستفاده از مواد مخدر:

اگر معتاد به الکل و یا مواد مخدر هستید، نیاز به درمان اعتیاد نیز خواهید داشت. 

بستری شدن:

پزشک ممکن است توصیه کند اگر رفتاری خطرناک دارید، احساس خودکشی می کنید و یا از واقعیت جدا شده اید، این درمان را داشته باشید. درمان روانی در یک بیمارستان می تواند به شما کمک کند آرامش خود را حفظ کنید و وضعیتتان را ثابت نگه دارید.

درمان های اولیه برای اختلال دوقطبی عبارتند از دارو و مشاوره روانشناسی (روان درمانی) برای کنترل علایم و همچنین می تواند شامل آموزش و پشتیبانی از گروه ها باشد.

آسیب به خود

راه های بهبود حال بیماران اختلال دوقطبی 

اختلال دوقطبی را چگونه درمان می کنند؟

داروها و بارداری:

تعدادی از داروها برای اختلال دو قطبی می توانند با نقص های مادرزادی مرتبط باشند و می توانند از شیر پستان به نوزاد شما منتقل شوند. هم چنین، داروهای ضد بارداری ممکن است هنگامی که همراه با داروهای اختلال دوقطبی خاص استفاده می شوند، اثر خود را از دست بدهند.

 روان درمانی:

روان درمانی بخشی حیاتی از درمان اختلال دوقطبی است و می تواند در محیط های فردی، خانوادگی یا گروهی فراهم شود. ممکن است چندین نوع درمان مفید باشد. این موارد عبارتند از:

درمان بین فردی و ریتم اجتماعی (IPSRT). IPSRT بر ثبات ریتم های روزمره مانند خوابیدن، بیداری و غذا خوردن تمرکز دارد. یک روتین سازگار، اجازه مدیریت بهتر را می دهد. افرادی که اختلال دو قطبی دارند می توانند از ایجاد یک روتین روزانه برای خواب، رژیم غذایی و ورزش بهره مند شوند.

 درمان رفتاری شناختی (CBT). تمرکز بر روی شناسایی عقاید و رفتارهای ناسالم، منفی و جایگزینی آن ها با موارد سالم و مثبت است.

درمان دوقطبی

روان درمانی برای بیماری اختلال دوقطبی

آموزش های لازم در اختلال دوقطبی

 آموزش روانی:

یادگیری در مورد اختلال دوقطبی (آموزش روانی) می تواند به شما و عزیزانتان کمک کند که شرایط را درک کنند. دانستن این که چه چیزی می تواند به شما کمک کند بهترین حمایت است.

 درمان متمرکز بر خانواده:

حمایت خانواده و ارتباطات می تواند به شما کمک کند با برنامه درمان خود هماهنگ شوید و به شما و عزیزان تان کمک کنید و علائم هشدار نوسان روحی را تشخیص دهید و مدیریت کنید.

 گزینه های دیگر درمان:

بسته به نیازها، درمان های دیگر ممکن است به درمان افسردگی شما اضافه شوند.در طول درمان شوک الکتریکی (ECT)، جریان های الکتریکی از درون مغز عبور می کنند و عمداً یک حمله ناگهانی را آغاز می کنند. به نظر می رسد ECT تغییراتی در شیمی مغز را بوجود می آورد که می تواند علائم بیماری های خاص روانی را از بین ببرد.

شوک الکتریکی

درمان اختلال دوقطبی با شوک الکتریکی

 

درمان اختلال دوقطبی در کودکان و نوجوانان:

روش های درمانی برای کودکان و نوجوانان به طور کلی بسته به نشانه ها، عوارض جانبی دارو و عوامل دیگر در مورد مشکلشان مورد بحث قرار می گیرند. به طور کلی، درمان شامل موارد زیر است:

دارو:

کودکان و نوجوانان دارای اختلال دو قطبی اغلب همان نوع داروهایی را که در بزرگسالان استفاده می شوند، می گیرند. 

روان درمانی:

درمان اولیه و بلند مدت می تواند به حفظ علایم از بازگشت کمک کند. روان درمانی می تواند به کودکان و نوجوانان کمک کند روتین خود را مدیریت کنند.درمان مشکلات سو استفاده ای که در کودکان و نوجوانان است، یک مشکل شایع است. 

آموزش روانی:

آموزش روانی می تواند شامل یادگیری علایم اختلال دوقطبی و نحوه تفاوت آن ها از رفتار مربوط به سن رشد کودک، موقعیت و رفتار فرهنگی مناسب باشد. درک اختلال دو قطبی می تواند به شما کمک کند که از کودکتان حمایت کنید.

 پشتیبانی:

کار کردن با معلمان و مشاوران مدرسه و تشویق حمایت از خانواده و دوستان می تواند به شناسایی خدمات و موفقیت کمک کند.

حمایت از خانواده

بیماری اختلال دوقطبی در خانواده 

تغییر در سبک زندگی و درمان های خانگی اختلال دوقطبی:

احتمالاً لازم است تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کنید تا چرخه های رفتاری را متوقف کنید که اختلال دو قطبی شما را تشدید می کند. در ادامه این بخش از سلامت نمناک چند مرحله برای انجام این کار وجود دارد:

یکی از بزرگ ترین نگرانی های اختلال دوقطبی، پیامدهای منفی رفتار ریسک پذیری و مصرف مواد مخدر یا الکل است پس این عادت مخرب را ترک کنید.

 روابط سالم را شکل دهید. خود را با افرادی مشغول کنید که تاثیر مثبتی دارند.

 یک روتین روزانه سالم ایجاد کنید.داشتن یک روتین منظم برای خوابیدن، خوردن و فعالیت بدنی می تواند به متعادل کردن حالات شما کمک کند. پیش از شروع هر برنامه ورزشی با پزشک خود مشورت کنید. رژیم غذایی سالم داشته باشید.

 قبل از مصرف داروهای دیگر، ابتدا بررسی کنید. قبل از اینکه داروهای تجویز شده توسط یک پزشک دیگر و یا هر نوع دارو تجویز شده را مصرف کنید، به پزشک اصلی خود مراجعه کنید.

 یک نمودار وضعیت تهیه کنید.نگهداری سوابق افسردگی، درمان ها، خواب، فعالیت ها و احساسات روزانه می تواند به شناسایی محرک ها، گزینه های موثر درمان و زمانی که درمان باید تنظیم شود، کمک کند.

تغییر سبک زندگی

اختلال دوقطبی چگونه درمان می شود؟ 

پزشکی جایگزین:

تحقیقات زیادی در زمینه پزشکی جایگزین یا مکمل وجود دارد. اکثر مطالعات بر روی افسردگی اصلی هستند، بنابراین روشن است که چگونه این رویکردهای غیرسنتی برای اختلال دوقطبی کار می کنند.اگر می خواهید از پزشکی جایگزین یا مکملی برای درمان توصیه شده توسط پزشک خود استفاده کنید، ابتدا اقدامات احتیاطی انجام دهید:

از مصرف داروهای تجویز نشده و یا جلسات درمان صرف نظر کنید. داروهای جایگزین یا مکمل برای مراقبت های پزشکی معمولی در هنگام درمان اختلال دو قطبی محسوب نمی شوند.

 با پزشکان و متخصصین سلامت روانی خود صادق باشید. به آن ها بگویید که کدام یک از درمان های جایگزین یا مکمل استفاده می کنید یا مایلید امتحانش کنید.

 از خطرات بالقوه آگاه باشید.محصولات مکمل و قرص ها، روش تجویز داروها را تنظیم می کنند. فقط به این خاطر که طبیعی هستند، به معنای بی خطر بودنشان نیست.

بیماری دوقطبی

روش های درمانی بیماری اختلال دوقطبی 

درمان های خانگی و طبیعی برای اختلال دوقطبی:

بنا به درخواست شما کاربران نمناکی توصیه های بدون دارویی اختلال دوقطبی را نیز در زیر اورده ایم که در بهبود وضعیت فرد مبتلا اثر مثبتی دارد.

روغن ماهی:

روغن ماهی که غنی از اسیده ای چرب امگا 3 است می تواند به درمان اختلال دوقطبی کمک کند. محتوای آن مرجع پشتیبانی DHA است و برای تولید هورمون و سلامت بافت عصبی ضروری هستند. روغن ماهی قابلیت مغز را بهبود می بخشد و به غلبه بر افسردگی کمک می کند.

روغن ماهی

تغذیه لازم برای درمان اختلال دوقطبی

 برهمی برای اختلال دوقطبی:

چند قاشق چای خوری عصاره استخراج شده از برگ های برهمی را روزانه به مدت چند هفته بخورید. گزینه دیگر این است که روغن روزانه را مصرف کنید.

هم چنین این گیاه را به شکل مکمل می توان مصرف کرد.برای تعیین مقدار مناسب، با پزشک خود مشورت کنید.ماساژ سر نیروبخش با روغن روزانه نیز مفید است.

 ریشه سنبل الطیب :

ریشه سنبل الطیب یک آرامبخش قوی است که می تواند به آرامش سیستم عصبی کمک کند. اغلب به عنوان داروی جایگزین برای اضطراب، مشکلات خواب و اختلالات روحی استفاده می شود.سنبل الطیب احساس آرامش را زیاد و تنش عصبی و استرس را همراه با اضطراب، بی قراری و ملایم برای تغییر حال و هوای معتدل کاهش می دهد.

سنبل الطیب

اختلال دوقطبی را اینگونه درمان کنید 

تاثیرات گل ساعتی در اختلال دوقطبی:

یک قاشق چای خوری از این گیاه را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. بگذارید 10 تا 15 دقیقه بماند. این چای را چند بار در روز بنوشید.

 منیزیم:

مکمل های غذایی منیزیم را مصرف کنید.همچنین می توانید غذاهای سرشار از منیزیم را مصرف کنید، مانند اسفناج، دانه کدوتنبل، دانه آفتابگردان، بادام هندی، سویا، و لوبیای سیاه.

  ویتامین های B:

همانطور که ویتامین های B با هم کار می کنند، بهتر است که یک مکمل ویتامین B کمپلکس داشته باشید.همچنین می توانید غذاهای غنی از ویتامین B مانند شیر، تخم مرغ، غلات، سبزیجات پر برگ و محصولات سویا بخورید.

ویتامین ب

راه بهبود بیماران اختلال دوقطبی

 درمان اختلال دوقطبی با شیرین بیان:

یک قاشق چای خوری گیاه شیرین بیان خشک شده را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. بگذارید 10 دقیقه بماند و بنوشید.

 ماساژ درمانی:

به آرامی بدن را به طور منظم ماساژ دهید و از تکنیک های ماساژ سنتی استفاده کنید. بهتر است از ماساژور حرفه ای کمک بگیرید.

توجه:ماساژ درمانی برای بیماران اختلال دوقطبی که ناپایدار هستند، توصیه نمی شود.

ماساژ درمانی

درمان های خانگی موثر اختلال دوقطبی 

توصیه های دیگر برای اختلال دوقطبی:

داروهای خود را قطع نکنید چون ممکن است این بیماری دوباره عود کند. 

یک روتین منظم مانند خوردن و خوابیدن در یک زمان در هر روز داشته باشید.

 خوب بخوابید کمبود خواب یک محرک مهم برای جنون است.

 از نخوردن وعده های غذایی اجتناب کنید، چون ممکن است وضعیت شما را بدتر کند.

 به طور مرتب ورزش کنید، چون برای سلامت جسمانی و سلامت روان شما مفید است.

شما می توانید در فعالیت هایی مثل راه رفتن، باغبانی و شنا کردن برای آرام کردن ذهن درگیر شوید.

ورزش شنا

توصیه های لازم درمورد اختلال دوقطبی

کمک به بیماری اختلال دوقطبی

 مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفسی را امتحان کنید تا به شکستن الگوهای فکری منفی کمک کنید.

 از محرک هایی مثل الکل و کافئین استفاده نکنید.

 یک دفترچه وضعیت روانی داشته باشید تا به شناسایی علایم هشدار دهنده که به افسردگی و یا شیدایی اشاره می کنند، کمک کنید.

 اختلال دو قطبی می تواند برای اعضای خانواده بیمار، همسر، دوستان و دیگر مراقبان دشوار باشد. آن ها نیز باید از خودشان حمایت کنند و از خودشان مراقبت کنند تا استرس را کاهش دهند.

*** در انتها مثل همیشه باید بگوییم که این مطلب کاملا جهت اطلاع و آشنایی شما با یک بیماری است و هیچ کدام از روش های درمان بدون مشورت با پزشک معالجتان توصیه نمیشود ***

 

نشانه انواع اختلال دوقطبی در کودکان و بزرگسالان + تشخیص و درمان

4.6327
این مطلب مفید بود ؟30324
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : top10homeremedies / mayoclinic / بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ
وبگردی