عملکرد ریه ها
مطمئناً این سئوال که ” چگونه ریه های خود را پاک نگه داریم” کمتر به گوش شما خورده است. با وجود اینکه این مساله بسیار مهم است.

توصیه هایی برای بهره مندی از ریه های قوی و سالم

افزون بر قلب، مغز و کبد، سیستم تنفسی که ریه ها از قسمت های اصلی آن هستند نیز یکی از مهم ترین بخش های بدن انسان در نظر گرفته می شود. عملکرد نادرست ریه ها تنگی نفس و کاهش سطوح انرژی را به همراه دارد که می تواند انسان را در انجام فعالیت های ساده روزانه نیز ناتوان سازد.
عمل تنفس شامل ورود اکسیژن به بدن می شود که روندی کلیدی در جهت عملکرد درست اندام های حیاتی بدن است. فردی که به میزان کافی اکسیژن دریافت نمی کند می تواند از مشکلات سلامت مختلف، مانند بیماری های تنفسی جدی و بیماری قلبی رنج ببرد. بر همین اساس، آگاهی از راهبردهایی که به عملکرد درست ریه ها کمک می کنند، اهمیت دارد.

فعالیت جسمانی

به طور کلی افرادی که از نظر ژنتیکی یا به واسطه دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم اندام متناسب یا لاغری دارند، فشار کمتری را برای انجام فعالیت جسمانی احساس می کنند. اما این مساله می تواند مشکل آفرین باشد، زیرا فردی لاغر که یک رژیم غذایی سالم را دنبال می کند، اما به طور منظم ورزش نمی کند نیز از ظرفیت کامل عملکرد ریه ها برخوردار نخواهد شد. در شرایطی که ریه ها به واسطه فعالیت جسمانی شدید به چالش کشیده نمی شوند، این افراد ممکن است در مواجهه با موقعیتی که به افزایش فعالیت جسمانی نیاز است با یک مشکل سلامت جدی مواجه شوند.

عملکرد ریه ها

 روش های تصفیه ریه

اجتناب از آلاینده ها

در دنیای مدرن، پرهیز از مواجهه با آلاینده های زیست محیطی مانند دود سیگار، گرد و غبار یا گازهای خروجی از اگزوز خودروها که بر عملکرد ریه ها تاثیر منفی می گذارند، بسیار دشوار است. اما تلاش برای محدود کردن مواجهه با این آلاینده های خطرناک می تواند تاثیر قابل توجهی در کمک به حفظ عملکرد بهینه ریه ها داشته باشد.
به عنوان مثال، زمانی که غلظت آلاینده ها در یک منظقه زیاد است، پرهیز از حضور در آن بهترین گزینه محسوب می شود. همچنین، اگر یکی از اعضای خانواده یا دوستان شما سیگار می کشد، بهتر است از وی درخواست کنید تا این کار را در فضای آزاد انجام دهد.

رژیم غذایی سالم, مشکل تنفسی

تمرینات جسمانی شدید برای شکل گیری دستگاه تنفسی قوی و کارآمد ضروری هستند

مراقبت هنگام ورزش

پیاده روی گاه به گاه در مناطقی که از کیفیت هوای پایینی برخوردار هستند چندان مشکل آفرین نیست، زیرا هرچه میزان مواجهه با آلاینده محدودتر و کمتر باشد، احتمال ابتلا به مشکلات بلند مدت دستگاه تنفسی کاهش می یابد.
اما ورزش کردن در این شرایط مساله متفاوتی است. هنگام انجام فعالیت های جسمانی شدید، مانند دویدن، دوچرخه سواری یا بازی فوتبال و بسکتبال، ریه ها نسبت به زمانی که فرد در حال پیاده روی یا ایستاده است هرچه بیشتر فعال می شوند. بر همین اساس، هر گونه آلاینده ای در هوا اثر چشمگیرتری بر سلامت تنفسی شما خواهد داشت. از این رو، پرهیز از ورزش در مناطقی با غلظت بالای آلاینده های هوا عاقلانه است.

 عملکرد درست ریه ها
 راههایی برای پاکسازی ریه ها

تنفس از طریق دیافراگم

تکنیک های تنفس ساده، مانند تنفس از طریق دیافراگم، می توانند نقش چشمگیری در تقویت و افزایش توانایی دستگاه تنفسی ایفا کنند. افرادی که از فرصت انجام ورزش منظم برخوردار نیستند می توانند با کمک این تکنیک ها از پس یک وضعیت اضطراری که فشار ناخواسته ای را بر ریه ها وارد می کند، برآیند.

تنفس از طریق قسمت بالایی سینه

همان گونه که اشاره شد، تمرکز بر تنفس عمیق از طریق دیافراگم راهبردی ساده و مفید برای تقویت دستگاه تنفسی است. اما به منظور انجام تمرینی کامل تر برای ریه ها، تنفس عمیق از طریق قسمت بالایی سینه نیز باید مد نظر قرار بگیرد.
در این حالت، تنفس به گونه ای انجام می شود که فرد بر گسترش دنده ها به سمت بیرون تمرکز می کند. دنده های خود را هنگام عمل دم همانند بال هایی که باز می شوند در نظر بگیرید. زمانی که به گسترش حداکثری آنها رسیدید، بازدم را انجام داده و اجازه دهید دنده ها جمع شوند. سپس این فرایند را برای یک دقیقه ادامه دهید پیش از این که یک دقیقه استراحت کنید و سپس این روند را برای 10 دقیقه تکرار کنید.

کنترل طول تنفس

با نظارت بر مدت زمان عمل دم و بازدم طی شرایطی که در وضعیتی آرام قرار دارید، می توانید به بهبود کارایی دستگاه تنفسی خود کمک کنید. فردی با ریه های سالم باید قادر به پنج شمارش برای عمل دم و پنج شمارش برای عمل بازدم باشد. اگر در انجام این کار با دشواری مواجه هستید، مراجعه به پزشک و بررسی دقیق تر شرایط و سلامت دستگاه تنفسی ایده خوبی است.

عملکرد درست ریه ها

 اهمیت عملکرد درست ریه ها

چگونه ریه ها را پاکسازی کنیم

روشهای ساده ای برای پاک کردن ریه وجود دارد که می توان در خانه آنها را انجام داد. سیر و لیموترش دو خوراکی ساده و قابل دسترس در آشپزخانه هستند که هر روز،مصرف مقدار کمی از آنها توصیه می شود.البته بهتر است سم زدایی روده بزرگ ،قبل از سم زدایی ریه انجام شود. برای مثال استفاده از مواد گیاهی که سبب اسهال می شوند، برای تمیز کردن روده ها، سودمندند. استفاده از گیاهان دم کردنی که مصرف آنها معده را رقیق می کند، قبل از شروع برنامه تمیز کردن ریه توصیه می شود. مهم است که قبل از شروع برنامه پاک کردن ریه، از هرگونه انسدادی در بدن ، مانند یبوست ،خلاص شوید.
همانطور که گفته شد، می توان برای پاک کردن روده ها هم، از مواد خوراکی طبیعی ،استفاه کنید. یک برنامه غذایی که در آن فیبر زیادی وجود دارد، برای این منظور پیشنهاد می شود. خوراکی هایی مانند سیب، موز، انواع غلات، سبزیجات، خشکبار، میوه های خشک و دانه ها ،همگی حاوی مقادیر زیادی از فیبر هستند. مصرف روزانه حدود 40 گرم فیبر برای افراد بزرگسال کافی است. همچنین برای تصفیه روده ها، باید روزانه حداقل 2 لیتر مایعات ، مصرف شود.

مواد خوراکی که برای پاک کردن ریه مفید هستند شامل آب گریپ فروت ، آب هویج، مواد غذایی حاوی پتاسیم، زنجبیل ، نعنا و آب میوه کرن بری هستند. بسیاری از این میوه ها به هضم آسان غذاهای قلیایی کمک می کنند و همچنین عملکرد ریه را بهبود می بخشند.

عملکرد درست ریه ها

 تمیز کردن ریه به روش طبیعی 

در مرحله اول، زمانی که از خواب بیدار می شوید و معده شما خالی است، می توانید از آب لیموترش استفاده کنید. بعد نوشیدن آب گریپ فروت ،همراه صبحانه دراول وقت ،بسیار مناسب است. یک لیوان بزرگ آب هویج به همراه یک غذای مختصر برای نیم چاشت پیشنهاد می شود. آب هویج منبع سرشاری از بتا کاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.

این رژیم باعث تقویت سیستم تنفسی می گردد. برای نهار ، مصرف مقادیر مناسبی از پتاسیم پیشنهاد می گردد. پتاسیم یک منبع عالی برای سم زدایی بدن است. این منبع غذایی را می توان در برگ های سبزیجات و هویج پیدا کرد. غذای مناسب قبل از خواب ،یک لیوان آب میوه کرن بری است. این آب میوه، باعث تصفیه ادرار و تصفیه خون می شود و یک آنتی اکسیدان بسیار مناسب است. از این رژیم غذایی ، می توان برای پاک کردن ریه ها استفاده کرد.

راهبردهایی که به عملکرد درست ریه ها کمک می کنند

53
این مطلب مفید بود ؟30
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
وبگردی