جینسینگ
اغلب افراد گیاه و چای جینسینگ را با خواص عالی آن می شناسند، در صورتی که استفاده از گیاه جینسینگ عوارض جانبی را هم برای بدن به همراه دارد.

عوارض و مضررات جنسینگ

جینسینگ گیاهی است که در شمال شرقی چین و دور از شرق سیبری و کشور کره رشد می کند. بیشتر افراد با خاصیت این گیاه و فواید دارویی آن بیشتر آشنا هستند تا عوارض جانبی آن. هرچند این گیاه انواع مختلفی دارد که باید به آن توجه کرد. علی رغم همه ی فواید گیاه جنسینگ ، عوارضی هم دارد که چندان ساده نیست. در این بخش از نمناک بطور کامل به عوارض گیاه جنسینگ می پردازیم.

عوارض مصرف گیاه و چای جینسینگ

نوسان فشار خون و ضربان قلب:

اگرچه گیاه جینسینگ نسخه ای برای درمان فشارخون است اما مصرف طولانی و زیاد آن موجب نوسان فشار خون ، ضربان قلب نامنظم و تند می شود. افرادی که داروی فشار خون مصرف می کنند باید از خوردن این گیاه و چای آن بپرهیزند.

عوارض جینسینگ

تاثیرات هورمونی :

گیاه و چای جینسینگ کره ای اثرات استروژن در بدن را تحریک می کند. این اثرات هورمونی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب بروز ناهنجاری های مادرزادی می شود. دربرخی موارد باعث خونریزی واژینال، اختلالات قاعدگی و التهاب پستان در زنان و در نهایت منجربه مرگ می شود.

لخته شدن خون:

پلاکت های خون، خونریزی زیاد را متوقف می کنند. همچنین پلاکت ها ، خون را هنگام آسیب داخلی یا خارجی لخته می کنند. مصرف جینسینگ می تواند با عملکرد پلاکت های خون و کارایی آن ها تداخل داشته باشد و باعث افزایش لخته های خونی شود. لخته های خونی ممکن است به تومورها و یا سرطان تبدیل شوند و اگر به موقع درمان نشود می توانند مهلک باشد.

سرطان پستان، سرطان رحم، سرطان تخمدان، اندومتریوز و فیبروئید رحم :

جینسینگ حاوی ماده شیمیایی به نام جینسینوزید است که مانند استروژن عمل می کند. افزایش سطح این هورمون در بدن می تواند باعث تشدید علائم بیماران مبتلا به سرطان سینه، رحم، تخمدان، آندومتریوزیس و فیبروئید رحم شود.

مضرات جینسینگ

هیپوگلیسمی:

اگرچه گفته می شود جینسینگ برای درمان دیابت نوع 2 خوب است، اما می تواند منجر به افت غیر عادی قند خون در بسیاری از افراد شود. افت قند خون سطح انرژی بدن را کاهش می دهد و فرد احساس افسردگی و بی حالی می کند. تداخل داروهای دیابت و این گیاه ممکن است باعث کاهش غیر عادی قند خون شود که می تواند خطرناک باشد.

ناراحتی معده و روده :

مشکلات معده و روده مانند اسهال ،حالت تهوع در میان افرادی که برای اولین بار چای جینسینگ را می نوشند متداول است در اغلب افراد، این نشانه ها به تدریج ناپدید می شوند و بدن به مقدار استاندارد این گیاه عادت می کند.

بی خوابی :

جینسینگ حاوی ترکیبات فعال ویژه ای است که سطح انرژی را در بدن ما افزایش می دهد. بنابراین اگر چای را در زمان خواب بنوشید ممکن است باعث مشکلاتی در خواب و بی خوابی شود پس چند ساعت قبل از خوابیدن از این گیاه یا چای آن مصرف کنید.

بی قراری و عصبانیت:

برخی افراد که چای و گیاه جینسینگ را به طور منظم مصرف می کنند معمولا از عصبانیت، نداشتن تمرکز، بی قراری، و اضطراب شکایت دارند زیرا با مصرف این گیاه سلول های مغز تحریک می شوند و این علائم رخ می دهد و این نشانه ها زمانی تشدید می شوند که جینسینگ با قهوه و دیگر نوشیدنی های همراه شود.

عصبانیت 

مشکلات عصبی و ذهنی:

برخی افراد سردرد و سرگیجه را با مصرف جینسینگ تجربه می کنند چون ممکن است باعث تاثیرات عصبی شود.

علاوه براین گاهی منجر به افسردگی، گیجی و جنون می شود در نتیجه نباید حین استفاده از داروهای ضد افسردگی، از این گیاه و چای استفاده کنید.

بارداری و زایمان:

پزشکان توصیه می کنند که مادران در دوران بارداری و شیردهی از گیاه جینسینگ استفاده نکنند زیرا ممکن است اثرات مضری روی جنین و نوزادان مثل مشکلاتی در شکل گیری جنین و بروز ناهنجاری های مادرزادی داشته باشد.

التهاب رگ های خونی :

مصرف دوز بالای جینسینگ می تواند باعث التهاب رگ های خونی در مغز شود که درنتیجه منجر به سکته، تب، سردرد و غیره می شود.

اسکیزوفرنی :

مصرف بالای جینسینگ می تواند بر انتقال دهنده های عصبی در بدن تاثیر بگذارد. انتقال دهنده های عصبی مواد شیمیایی هستند که پیام ها را از سلول های عصبی به سلول های دیگر می برند. استفاده از این گیاه با داروهای ضد روان پریشی می تواند سطح انتقال دهنده های عصبی در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و یا دیگر اختلالات ذهنی را تغییر دهد.

عوارض جانبی جینسینگ

تغییرات قاعدگی در زنان :

یکی دیگر از عوارض مصرف بیش از اندازه جینسینگ تغییرات در چرخه قاعدگی زنان است به محض بروز تغییرات باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

واکنش های آلرژیک:

واکنش های آلرژیک واقعا با علائمی مثل ورم زبان، گلو و صورت، حساسیت خفیف پوست، دشواری در تنفس، تنگی نفس ظاهر می شوند و اگر جز افرادی بشمار می روید که مستعد واکنش های آلرژیک هستید بهتر از مصرف گیاه جینسینگ خود داری کنید.

سندرم استیونز–جانسون:

یکی از عارضه های نادر مصرف جینسینگ پاناکس سندرم استیونزاست. این بیماری جدی اگر برای فردی رخ دهد با علائم آنفولانزا مانند شروع خواهد شد و پس از آن خارش، تاول و درد شدیدی روی پوست ایجاد می شود که باید سریعا به پزشک مراجعه کنند.

نوزادان و کودکان:

مصرف گیاه جینسینگ به احتمال زیاد برای نوزادان و کودکان خطرناک است و می تواند منجر به مسمومیت و مرگ آن ها گردد. به همین دلیل مصرف جینسینگ برای نوزادان و کودکان توصیه نمی شود.

عوارض جینسینگ

آسیب کبد :

یکی دیگر از عوارض نادر مصرف جینسینگ پاناکس آسیب کبد است که با علائمی مانند زرد شدن چشم و درد ظاهر می شود و در چنین مواردی باید مراجعه به پزشک صورت گیرد.

تداخل دارویی:

جینسینگ با برخی دارو های ضد انعقادی خون مانند وارفارین، هپارین و آسپرین ممکن است که تداخل دارویی داشته باشد.

پیوند عضو:

مصرف گیاه جنسینگ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. به همین دلیل اثر بخشی دارو هایی که پس از پیوند عضو استفاده می شوند را کاهش می دهد.

بعد از خواص حالا عوارض جینسینگ را بشناسید

4.2223
این مطلب مفید بود ؟18736
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : mypanaxginseng / stylecraze / curetick / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
وبگردی