دگزامتازون
آمپول دگزامتازون از پرمصرف ترین داروها در کشور است و عوارض نامطلبوبی هم به دنبال دارد.از عوارض دگزامتازون می توان به پوکی استخوان اشاره کرد.

دگزامتازون چیست و مصرف آن چه عوارضی دارد

با شروع علائم سرماخوردگی و بیماری معمولا قبل از رفتن به سراغ درمان خانگی سرماخوردگی و بدون آگاهی از نتایج نامطلوب مصرف داروهای شیمیایی از پزشک خود سریعا درخواست داروهایی همچون قرص های سرماخوردگی، دگزامتازون و... می کنیم. این روزها مصرف دگزامتازون یکی از داروهای به ظاهر درمان کننده سرماخوردگی در کشور ما روبه افزایش است. این دارو که معمولا بصورت آمپول عرضه می شود اگرچه روند بهبودی بیماری را سرعت می بخشد اما عوارض جبران ناپذیری را به همراه دارد.

یک کارشناس کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو اظهار داشت:داروی دگزامتازون یا به نام مشهورتر «دگزا» از جمله داروهایی است که در شکل های مختلف مانند شربت، قرص، قطره، آمپول، پماد و محلول ها، یکی از پرکاربرد ترین و قوی ترین داروها به شمار می رود.

وی ادامه داد:این دارو شبیه انواع آنتی بیوتیک هاست که برای هموطنان ، داروی شناخته شده ای است.

وی اضافه کرد:تزریق آمپول دگزامتازون از طریق کاهش توان دفاعی بدن، موجب افزایش خطر بازگشت دوباره نشانه های بیماری های ویروسی از جمله سرماخوردگی و سایر بیماری های عفونی می شود.

 دگزامتازون

عوارض مصرف دگزامتازون

کارشناس کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو گفت:عوارض مصرف دگزامتازون شامل افزایش توده چربی در صورت و بدن، کاهش تراکم و استحکام استخوان ها و افزایش احتمال شکستگی است.

ایشان جوش های پوستی، اختلال در بهبود انواع زخم ها، ضعف و تحلیل عضلات، افزایش احتمال پارگی و آسیب تاندونها، افزایش فشار خون و قند خون، آب مروارید و افزایش فشار داخل چشم را از دیگر عوارض مصرف نابجای آمپول دگزامتازون بیان کرد.

گفته می شود که دگزامتازون و داروهای مشابه آن از دسته کورتون هایی هستند که در ایران چندین برابر کشورهای پیشرفته مورد استفاده مردم قرار می گیرند این دارو قوی ترین دارو و دارای طولانی ترین اثر از انواع کورتون است.

 

عوارض وحشتناک مصرف نابجای آمپول دگزامتازون

4.521
این مطلب مفید بود ؟192
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از سلامتی -/ ر
وبگردی