مشکل پای نوزادان
مشکلات پا از شایع ترین نا هنجاری ها در نوزادان و کودکان است و 11 نوع مشکل شایع و رایج در پای نوزادان وجود دارد، البته درمان هایی برای مشکلات پا کودکان وجود دارد اما باید در زمان مناسب برای درمان اقدام کنید.

مشکلات و ناهنجاری های پا در نوزادان تازه متولد شده

یکی از شایع ترین نا هنجاری ها در نوزادان ، مشکلات پا است. بیشتر این مشکلات پا با روش های غیر جراحی درمان می ‎‎شوند و در بسیاری از موارد به سادگی قابل تشخیص اند اما با این وجود درک این ناهنجاری ها برای انجام درمان به موقع بسیار مهم است که در این قسمت از نمناک به آن ها اشاره خواهیم کرد.

11 نوع مشکل شایع و رایج در پای نوزادان و کودکان

1. کلاب فوت (clubfoot):

کلاب فوت در واقع مجموعه ای از ناهنجاری های پا است که باعث پیچ خوردگی پای کودک تازه متولد شده و کشیده شدن آن به سمت پایین و به سمت داخل می ‎شود. تقریبا نیمی از کودکانی که با مشکل کلاب فوت متولد می‎ شوند ، این مشکل را در هر دو پای خود دارند و تقریبا 1 بچه از هر سه بچه ای که دارای ناهنجاری های پا هستند، دارای مشکل کلاب فوت هستند و پسران تقریبا دو برابر بیشتر از دختران به این وضعیت دچار می ‎شوند.

در حالی که کف پا در این وضعیت دچار درد نخواهد شد اما ممکن است باعث ایجاد مشکلات طولانی مدت شود و بر توانایی راه رفتن تاثیر بگذارد. با این حال اگر به طور صحیح با تمرینات کششی و یا انجام جراحی درمان شود ، ناهنجاری کف پا اغلب در اوایل کودکی قابل تصحیح است.

کلاب فوت

کلاب فوت در نوزادان و کودکان

2. متاتاروس اداکتوس ( Metatarsus adductus):

این بیماری یک بیماری مادرزادی پا است که در بین حدود 1 تا 2 درصد از کل نوزادان مشاهده می ‎شود. معمولا وقتی انگشتان پای کودک به سمت داخل متمرکز شود، تشخیص آن دشوار خواهد بود و در این بیماری معمولا کف پای کودک شبیه به لوبیا می باشد.

این بیماری در حالت خفیف اغلب به خودی خود برطرف می ‎شود اما موارد وخیم تر ممکن است نیاز به قالب گیری و یا استفاده از کفش های مخصوص داشته باشد.

در این بیماری، به ندرت به جراحی نیاز پیدا می ‎شود.

3. تالوس عمودی مادر زادی:

تالوس عمودی مادرزادی یکی از علل غیر معمول وجود کف پای صاف در نوزادان است و اغلب با ناهنجاری های مادرزادی یا کروموزومی دیگر همراه است . پای کودک شما با تالوس عمودی مادرزادی ظاهری کاملا صاف خواهد داشت و درمان این بیماری با استفاده از تمرینات کششی و در صورت لزوم با انجام جراحی انجام می ‎شود.

4. پولیداکتیلی (Polydactyly):

پولیداکتیلی وضعیتی است که در آن کودک یک یا چند انگشت پای اضافی دارد. این وضعیت نسبتا زیاد اتفاق می ‎افتد:

در حدود 1 نفر از هر 1000 نوزاد، با این مشکل متولد می ‎شود و ممکن است ربطی به سابقه وجود این وضعیت در خانواده کودک نداشته باشد.

درمان این وضعیت در پای کودک بستگی به این دارد که انگشت و یا انگشتان اضافی در کدام قسمت قرار دارند و چگونه به انگشتان اصلی متصل شده اند. اگر هیچ استخوانی وجود نداشته باشد و پنجه پا ضعیف باشد، انگشتان اضافی به راحتی قابل جدا شدن هستند.

پولیداکتیلی

پولیداکتیلی یکی از مشکلات پای کودکان

5. انگشتان مجعد مادرزادی:

انگشتان مجعد پا به حالتی گفته می‎ شود که یکی از انگشتان پای کودک به طور غیر طبیعی چرخیده شده باشد و پنجه پا نیز در حالت خمیده قرار خواهد گرفت اما ناهنجاری پا مربوط به حالت انگشتان است. این وضعیت معمولا در هر دو پای کودک ایجاد می ‎شود و در 25% موارد به خودی خود برطرف خواهد شد.

درمان این ناهنجاری با قطع کردن تاندون در قسمت زیرین انگشت پای کودک انجام می ‎شود اما معمولا تا زمانی که کودک حداقل 6 ساله نباشد ، این درمان انجام نخواهد شد.

6. تداخل انگشتان پا:

این وضعیت در درجات مختلفی اتفاق می ‎افتد و در بعضی از موارد برای کودک آزار دهنده نخواهد بود و در موارد دیگر که تداخل انگشتان پا باعث ایجاد مشکلاتی درپوشیدن کفش برای کودک می ‎شود، ممکن است به یک عمل جراحی برای اصلاح ناهنجاری نیاز باشد.

7. مشکلات زانو:

نوعی دیگر از ناهنجاری های مربوط به پا که معمولا تا 7 سالگی به خودی خود برطرف خواهد شد.

مشکل پای نوزادان

مشکلات زانو در کودکان

8. چرخش انگشتان پا:

این وضعیت معمولا تا سن 8 سالگی به خودی خود اصلاح می ‎شود و معمولا به درمان خاصی نیاز نخواهد بود.

9. قرار گرفتن پا ها به سمت خارج:

این وضعیت نیز به خودی خود درمان می ‎شود و در بیشتر موارد به درمان خاصی نیاز نخواهد بود.

10. کف پای صاف:

در این وضعیت نیز نیاز به درمان نخواهد بود و به خودی خود تا سن 6 سالگی اصلاح خواهد شد.

درمان مشکلات پا

مشکلات شایع در پای نوزادان و کودکان

11. راه رفتن روی انگشتان پا:

برای کودکان زیر 3 سال این وضعیت نرمال است و در صورت وجود هر گونه نگرانی می ‎توانید به پزشک عمومی مراجعه کنید.

نحوه انتخاب اولین کفش

پای کودکان تا پنج سالگی خیلی سریع رشد می ‎کنند و مهم است که کفش به گونه ای انتخاب شود تا در روند رشد پای کودک تداخل ایجاد نشود.

استخوان های انگشتان پا در بدو تولد نرم هستند و پوشاندن پاهای کودک با جوراب و کفش های تنگ ممکن است باعث شود که پاهای او به صورت صاف و صحیح رشد نکنند.

کودک تا زمانی که به طور مستقل راه نرود به کفش مناسب نیاز نخواهد داشت پس بهتر است فقط برای بیرون بردن او پاهایش را با کفش و جوراب بپوشانید و در انتخاب کفش برای او دقت کنید.

بهتر است کفش محکم باشد و پاشنه پای کودک را به خوبی نگه دارد و از لغزش پا درون کفش جلوگیری کند و دقت کنید که کفش نباید برای او گشاد باشد.

در صورت امکان ، کفش های ساخته شده از مواد طبیعی مانند چرم و بوم را خریداری کنید زیرا این کفش ها قابلیت گردش هوا به درون خود را دارند و کفش های پلاستیکی باعث عرق کردن پای کودک می ‎شوند و ممکن است باعث عفونت های قارچی شوند.

در خریداری جوراب نیز بهتر است انواع نخی آن ها را انتخاب کنید.

11 نوع مشکل ارتوپدی شایع در پای نوزادان + علائم و درمان

4.116
این مطلب مفید بود ؟133
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : webmd / nhs / verywellhealth / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
برچسب : پاچنبری
وبگردی