زندگی در ارتفاعات
در حال حاضر مطالعاتی توسط دانشمندان صورت میگیرد که در آن رابطه میان سلامت انسان و محل زندگی مورد مطالعه قرار میگیرد.آنها بر این باورند که زندگی در ارتفاعات سلامت را تضمین می کند .

تاثیر زندگی در ارتفاعات بر سلامت

در مطالعه جدید محققان فاکتورهای ناحیه جغرافیایی محل زندگی فرد را که می تواند بر سلامت تاثیرگذار باشد بررسی کردند. در این مطالعه مشخص شده است که ارتفاع محل زندگی بسیار مهم تر از آن چیزی است که تصور می شود.

ویژگیهای زندگی در ارتفاعات برای سلامت

در ادامه فهرستی از فواید سلامت جسمی و روانی مرتبط با زندگی در ارتفاعات ارائه می شود.

کاهش ریسک بیماری قلبی

در مطالعه جدید مشخص شده است سکونت در ارتفاعات بالا می تواند ریسک سندروم متابولیک را کاهش دهد. این سندروم تلفیقی از فاکتورهای نظیر فشارخون بالا، قندخون بالا، افزایش سطح کلسترول، و چربی اضافی دور کمر است. محققان دانشگاه ناوارا اسپانیا اطلاعات ثبت شده توسط هزاران شرکت کننده را از سال 1999 تا رسیدن به این نتیجه بررسی و مطالعه کردند.

آمایا لوپز پاسکول، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید:«ما دریافتیم افراد ساکن در نواحی مرتفع 457 تا 2297 متری در مقایسه با افراد ساکن در مناطق سطح دریا (0 تا 121 متر) با ریسک کمتر ابتلا به سندروم متابولیک مواجه هستند.»

زندگی در ارتفاعات

کاهش گرسنگی و محدویت چاقی

مطالعه سال 2014 محققان نشان می دهد زندگی در ارتفاعات بالا می تواند با افزایش لپتین و سایر هورمون های دخیل در کنترل اشتها، مانع از گرسنگی شوند.

همچنین مطالعه اخیر نشان می دهد زندگی در ارتفاع بالا با کاهش میزان چاقی مرتبط است.

میزان تشخیص کمتر اختلال بیش فعالی

محققان دانشگاه یوتا دریافته اند شیوع اختلال بیش فعالی با افزایش ارتفاع منطقه زندگی کاهش می یابد. مطالعه 2015 نشان داده است که جوانان ساکنان در ارتفاعات بالا با کاهش قابل توجه نرخ ابتلا به اختلال بیش فعالی روبرو هستند.

احتمال کمتر وقوع تکان مغزی

محققان دانشکده بهداشت عمومی کلورادو در سال 2013 دریافتند بین ارتفاع و جراحات مغزی ارتباط وجود دارد. نتایج مطالعه قیاس ورزشکاران دبیرستانی در منطفه سطح دریا با دانش آموزان در ارتفاعات بالاتر نشان داد دانش آموان مناطق مرتفع در معرض ریسک پایین تر تکان مغزی بودند.

فواید سلامت جسمی و روانی با زندگی در ارتفاعات

4.49
این مطلب مفید بود ؟81
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از مهر-/ ر
برچسب : سلامت روان
وبگردی