فیلم های فجر
اسامی مهم ترین فیلم هایی که از بخش مسابقه جشنواره سی و پنجم فیلم فجر جا مانده اند غایبان نام آشنایی هستند.

فیلم هایی که به جشنواره فجر نرسیدند

اسامی فیلم های بخش مسابقه سینمای ایران در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر اعلام شد و طبق قاعده فیلم های مهمی از این لیست 28 فیلمی بیرون ماندند. فیلم های که اهمیت آن ها یا به واسطه نام کارگردان و پیشینه کاری اش است یا به واسطه حضور بازیگران سرشناس در آن. حالا باید دید دلیل بیرون ماندن آن ها چه بوده، ممیزی، نرسیدن نسخه اولیه و یا نداشتن کیفیت کافی؟

با اعلام اسامی 28 فیلم راه یافته به بخش سودای سیمرغ سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، برخی پیش بینی ها از حضور فیلم ها در بخش رقابتی درست از آب در آمد و برخی نه. شاید برای علاقه مندان به سینما جالب باشد که بدانند کدام فیلم ها از دور رقابت در بخش اصلی سینمای ایران جشنواره فجر 35 جا ماندند.
در ادامه این گزارش به برخی از این فیلم ها اشاره می کنیم:

شعله ور (حمید نعمت الله)

«شعله ور» فیلمی به کارگردانی حمید نعمت الله است و در این فیلم «امین حیایی»، «دارا حیایی»، «زری خوش کام» و «پانته آ مهدی نیا» به ایفای نقش پرداخته اند. حضور امین حیایی و پسرش از جذابیت های خاص این فیلم محسوب می شد.

فیلم های فجر

امین حیایی و پسرش در پشت صحنه فیلم شعله ور


«شعله ور» به قلم مشترک هادی مقدم دوست و حمید نعمت الله مضمونی اجتماعی دارد و داستان زندگی مردی را روایت می کند که احساس می کند «عددی نشده» است و این احساس او همه ی زندگی اش را تحت تأثیر قرار می دهد.
عوامل فیلم سینمایی «شعله ور» عبارتند از:


تهیه کننده:محمدرضا شفیعی، کارگردان:حمید نعمت الله، نویسنده:حمید نعمت الله، هادی مقدم دوست، مدیر فیلم برداری:روزبه رایگا / دستیار اول کارگردان:سعید بیات / مدیر برنامه ریزی:داوود باقری / صدابردار:علی عدالت دوست/ طراح گریم:مهرداد میرکیانی / طراح صحنه و لباس:محمدرضا شجاعی/ مدیر تولید:فرشید رئوفی/ جانشین تولید:مرتضی پیر هادی / مدیر تدارکات:سعید رضوی / تدوین گر:مهدی سعدی/ عکاس:امیرحسین شجاعی/ دستیار تهیه کننده:سید سجاد طباطبایی/ مشاور رسانه ای:راضیه جباری / مجری طرح:موسسه فرهنگی هنری وصف صبا.

ملی و راه های نرفته اش (تهمینه میلانی)

«ملی و هزار راه نرفته اش» داستان دختری جوان و کم تجربه به نام «ملیحه» است که با ازدواجی نادرست و بدون رضایت خانواده با جوانی به نام سیامک دچار مشکلاتی می شود.
بازیگران این فیلم سینمایی عبارتند از:میلاد کی مرام، ماهور الوند، جمشید هاشم پور، السا فیروزآذر، سارا خویینی ها و ستاره اسکندری.

کاناپه (کیانوش عیاری)

«کاناپه»، روایت زندگی دو خانواده ای است که می خواهند با هم وصلت کنند، اما در نهایت یک کاناپه باعث ایجاد مشکلاتی در زندگی آن ها می شود.

هجوم (شهرام مکری)

داستان «هجوم» درباره یک تیم ورزشی آماتوری و مربی شان است. اعضای تیم رازی برای پنهان کردن دارند و گروهی در جست وجوی پیدا کردن سرنخ هایی از این ماجرا هستند.
بازیگران:بابک کریمی، محمد ساربان، لوون هفتوان، عبد آبست، الاهه بخشی، پدرام شریفی، مهدی اعتماد سعید، بهزاد دورانی، میلاد رحیمی، فراز مدیری، سجاد تابش، محمد برهمنی، سعید زارعی، ایمان صیاد برهانی، مجید یوسفی، اسماعیل گرجی، علی میری، رامتین هوشمند، محمد تقی زاده فرید، مجید اسدی، سهیل سمیعی، زهرا سلیمانیان

آبا جان (هاتف علیمردانی)

داستان این فیلم در دهه شصت می گذرد و زندگی اجتماعی مردم در آن سال ها روایت می شود. فاطمه معتمدآریا، شبنم مقدمی، سعید آقاخانی، فریبا متخصص و ... به ایفای نقش در این فیلم سینمایی می پردازند.

فیلم های فجر

بازیگران فیلم آباجان

ماجان (رحمان سیفی آزاد)

در فیلم «ماجان» مهتاب کرامتی، فرهاد اصلانی، سیما تیرانداز، بابک انصاری، بازیگر نوجوان:محمد مهدی احدی، بازیگران خردسال:عرفان برزین و سارا میرایی به ایفای نقش می پردازند. «ماجان» روایتگر قصه زوجی است که با چالش بزرگی در مواجه با فرزند خود روبرو هستند.
عوامل تولید این فیلم عبارتند از:
نویسنده:لیلا لاریجانی، کارگردان:رحمان سیفی آزاد، مشاور کارگردان:همایون اسعدیان، مدیر فیلمبرداری:محمد آلادپوش، مدیر صدابرداری:سعید بجنوردی، طراح گریم:مهرداد میرکیانی، طراح صحنه و لباس:جهانگیرمیرزاجانی، مدیر تولید:مجید کریمی، دستیار یک و برنامه ریز:سعید نقدزاده، عکاس:مهدی دلخواسته، مشاور رسانه ای:بیتا موسوی و تهیه کننده:محمد مهدی عسگرپور.
«ماجان» محصول موسسه تصویر شهر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است.

بوف کور (احمدرضا معتمدی)

«بوف کور» به نویسندگی و کارگردانی احمدرضا معتمدی و تهیه کنندگی سعید سعدی است و بازیگرانی چون حامد کمیلی، اندیشه فولادوند، احمد مهرانفر، هومن برق نورد و سید مهرداد ضیاعی از بازیگران اصلی این فیلم هستند.
«بوف کور» مضمونی اجتماعی دارد و داستان زندگی یک نوازنده دو تار سنتی را روایت می کند که از شهرستان برای کار به تهران می آید و پس از چندی جذب یک بند راک می شود...

ساعت 5 عصر (مهران مدیری)

فیلمبرداری فیلم «ساعت 5 عصر» به کارگردانی مهران مدیری، در نیاوران آغاز شد و محمود کلاری فیلمبرداری را انجام می دهد.
از عوامل دیگر این پروژه می توان از علیرضا شمس به عنوان دستیار اول و برنامه ریز ،محمود خرسند به عنوان مدیر صدابرداری، میشا جودت به عنوان طراح گریم، امیر حسین حداد به عنوان طراح صحنه و لباس و سید حسین هادیانفر به عنوان جانشین تهیه کننده و مدیر تولید نام برد.

فیلم های فجر

ساعت 5 عصر مهران مدیری


بازیگران این فیلم عبارتند از:سیامک انصاری، آزاده صمدی، مهران مدیری و ده ها بازیگر دیگر

بی حساب (مصطفی احمدی)

در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است:«دن کیشوت پس از فراغت از تدارک مقدمات کار،نخواست بیش از این در اجرای نقشه خویش درنگ کند.»
حمید فرخ نژاد، علی قربان زاده، طناز طباطبایی و صابر ابر، با هنرمندی:افسانه بایگان و با حضور:آتیلا پسیانی ترکیب بازیگران اصلی این فیلم سینمایی را تشکیل می دهند.


عوامل فیلم «بی حساب»عبارتند از:
کارگردان:مصطفی احمدی،ن ویسندگان فیلمنامه:مهیار حمیدیان، محمد صادق گلچین عارفی، محمد شهابی، مدیر فیلمبرداری:علی قاضی، مدیر تولید:محمد رضا منصوری، طراح صحنه و لباس:آتوسا قلمفرسایی، طراح چهره پردازی:سعید ملکان، صدابردار:رشید دانشمند، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز:سعید کریمی، منشی صحنه:حمیرا نعمت الله، دستیار اول فیلمبردار:آرش رمضانی، دستیار تولید:کیومرث عباسی نوده، جلوه های ویژه میدانی:ایمان کرمیان، جلوه های بصری:وحید قطبی زاده، سرپرست گروه بدلکاری:امیر رضا بدری، مدیر تدارکات:محمد اسماعیل کلبی آبادی، عکاس:مریم تخت کشیان، تبلیغات فضای مجازی:آریان امیر خان، مشاور رسانه ای:بهناز شیربانی، تهیه کننده:سعید ملکان.

گیلدا (کیوان علیمحمدی، امید بنکدار)

«گیلدا»، ساخته جدید کیوان علیمحمدی و امید بنکدار است. مهناز افشار که این فیلم دومین همکاری مشترکش با علیمحمدی و بنکدار است، با چند گریم متفاوت در «گیلدا» ظاهر شده است.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است:گیلدا، مالک رستوران سپید، سیاه ترین شب زندگیش را پشت سر می گذارد. او برای نجات زندگیش تا صبح فردا فرصت دارد .


مهناز افشار، سیاوش مفیدی، حمیدرضا پگاه، رضا شفیعی جم، هادی حجازی فر، فرخ نعمتی، مرتضی اسماعیل کاشی، حامد کمیلی، سعید چنگیزیان و هنرمند خردسال مهدیار عزیزی بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
عوامل اصلی «گیلدا» عبارتند از:


فیلمنامه:امید بنکدار، علی اکبر حیدری و کیوان علیمحمدی، تهیه کننده و کارگردان:کیوان علی محمدی، امید بنکدار، مدیر فیلمبرداری:مرتضی پورصمدی، طراح چهره پردازی:کامران خلج، طراح صحنه:آیدین ظریف، طراح لباس:شیده محمودزاده، صدابردار:وحید رضویان، موسیقی، طراحی صدا و صداگذاری:بامداد افشار، تدوین:سیاوش پورخلیلی، کیوان علی محمدی، امید بنکدار، طراح انیمیشن:بزرگمهر حسین پور، مجری طرح و مدیر تولید:حامد حامدی خواه، عکاس:جلال حمیدی، فیلمبردار پشت صحنه:محمد ورشوچی منفرد، طراح گرافیک:احمد غلامی، برنامه ریز و دستیار اول کارگردان:ماریا امیری، دستیار اول فیلمبردار:مهدی اصلانی، مدیر تدارکات:محمد نظیفی، مشاور رسانه ای:محمد حیدری.

دعوتنامه (مهرداد فرید)

«دعوتنامه» زندگی شخصی درمانده ساکن مشهد را روایت می کند که ...
در این فیلم بازیگرانی چون میترا حجار، شقایق فراهانی، حمیدرضا آذرنگ، شهاب شادابی، بهزاد جعفری، سامان صفاری، منتظر لشگری و با معرفی غزل فرید و سحر کریمی حضور دارند.

فیلم های فجر

میترا حجار در فیلم دعوتنامه

نرگس مست (سید جلال الدین دری)

«نرگس مست» اولین تجربه بلند سینمایی سید جلال الدین دری است که تهیه کنندگی آن را عبدالله اسفندیاری بر عهده دارد.
بازیگرانی که در این فیلم حضور دارند، عبارتند از:
سعید پورصمیمی، سیامک صفری، رضا فیاضی، هومن برق نورد، متین ستوده، بهنام قربانی، امیرحسین مدرس، مهدی پاکدل و میترا حجار.
خلاصه داستان فیلم:داستان یک سازنده قدیمی تار است که در خانه اش با گروه جوانی که تمرین موسیقی می کنند، مراوده دارد. او در فضای ذهنی خودش اساتید موسیقی ایران را گاه به جای آن ها تصور می کند و ما ترانه های ماندگار فارسی را از آن اساتید می شنویم.

فصل نرگس (نگار آذربایجانی)

«فصل نرگس» دومین تجربه بلند سینمایی نگار آذربایجانی پس از فیلم «آیینه های روبرو» است که تهیه کنندگی آن را سحر صباغ سرشت بر عهده دارد. در «فصل نرگس» حضور بازیگرانی چون شایسته ایرانی، محمدرضا هدایتی، صالح آقا میرزایی، شیرین اسماعیلی، گوهر خیراندیش و شبنم گودرزی به چشم می خورد.

مهم ترین فیلم هایی که از جشنواره فیلم فجر بازماندند

45
این مطلب مفید بود ؟41
برگرفته از باشگاه خبرنگاران -/ح
وبگردی