لجبازی کودکان

لجبازی کودکان بعد از فوت والدینشان

کد مطلب : 54329زمان مطالعه : 3 دقیقه
لجبازی کودکان رفتاری کاملا طبیعی در سنین سه سالگی تا پیش دبستانی است، اما عوامل مختلفی می تواند به ادامه این رفتار در سنین بعدی منجر شود.

علت لجبازی کودکان بعد از فوت مادرشان

مردی 40 ساله و کارمندم و در شغلم دارای شیفت هستم. متاسفانه همسرم 7 ماه قبل فوت کرد. یک پسر 9 ساله و دختر 6 ساله دارم. فرزندانم خیلی مرا اذیت و لجبازی می کنند که متاسفانه از طرف خانواده خانمم حمایت می شوند. ازدواج مجدد هم انجام نداده ام. کلاس شنا و برنامه های تفریحی زیادی می روند و با مادرخودم زندگی می کنیم.

با سلام
ضمن تسلیت درگذشت همسر گرامی تان، با توجه به این که اشاره ای به رفتار فرزندانتان قبل از فوت همسر نکرده و توضیحی درباره نحوه واکنش خودتان به رفتار آن ها نداده اید، عوامل لجبازی کودکان و راهکارهای رفع آن به صورت کلی مطرح می شود.

لجبازی در کودکان
لجبازی رفتاری کاملا طبیعی در سنین سه سالگی تا پیش دبستانی است؛ اما عوامل مختلفی می تواند به ادامه این رفتار در سنین بعدی منجر شود که بیشتر مرتبط با محیط خانواده هستند. عوامل احتمالی بدین قرار است:

باید و نبایدهای زیاد و نامتناسب با رشد فرزند

برای مثال ممکن است بعد از فوت همسر و افزایش استرس های زندگی تان از فرزندان خود انتظار رفتارهای پخته و آرام و مسئولیت پذیری بیشتری داشته باشید که این خود به تهدید استقلال و اعتماد به نفس فرزندانتان منجر می شود.

 

لجبازی کودکان

نحوه رفتار با کودکان لجباز

 

توجه زیاد به رفتارهای نامناسب کودکان

توجه زیاد به رفتارهای پرخاشگرانه ( توهین کردن)، گریه کردن، غذا نخوردن، داد زدن و ... در کودکان به ادامه دادن آن رفتار از سوی آنان منجر می شود. هدف از ادامه این رفتارها می تواند ابراز خشم از طریق عصبانی کردن والدین یا به دست آوردن توجه آنان باشد.

داشتن رفتارهای تنبیه گر بی ثبات

برای مثال ممکن است در زمانی از رفتار لجبازانه فرزندانتان با تن دادن به خواست آن ها حمایت کنید و در زمانی دیگر فرزندانتان را در قبال همان رفتار تنبیه کنید.

بی توجهی به کودکان

اختصاص ندادن زمان کافی برای بودن با کودکان باعث افزایش رفتارهای منفی آن ها شده و توجه زیاد به این رفتارها هم باعث تقویت آن ها می شود.

خستگی و دردهای جسمی و روانی

گاهی لجبازی کودکان ناشی از تجربه احساسات منفی مثل خشم، غم، احساس رها شدگی، ترس از تنهایی و ناامیدی است.

 

راهکارهای رفتار با کودکان لجباز

هر روز حداقل 10 دقیقه برای کودکانتان زمان بگذارید

در طول این مدت می توانید با آن ها بازی کنید، درباره موضوعات مورد علاقه آن ها صحبت کنید، آن ها را به پارک ببرید، با آن ها پویانمایی یا فیلم تماشا کنید. همچنین شما در این مدت می توانید از احساسات کودکانتان درباره فوت مادرشان و این که فکر می کنند علت فوت چه چیزی بوده، سوال کنید. صحبت کردن درباره احساسات و افکار باعث کمتر شدن رفتارهای نامناسب می شود. سعی کنید احساسات آن ها را تایید و به جای دفاعی شدن یا اطلاعات غلط دادن، واقعیت ها را بیان کنید.

3 تا 4 قانون مشخص در خانه تعیین کنید

یکی از مهم ترین وظایفی که در این سنین می توانید از فرزندانتان انتظار داشته باشید، تلاش برای مطالعه درس های مدرسه است. می توانید یکی از قوانین را در قالب جمله «قرارمون این باشه که روزی 2 ساعت مطالعه کنید» به کودکانتان اعلام کنید.*رفتارهای مثبت فرزندانتان را تقویت کنید/ در زمینه علایق کودکانتان حساس باشید و از آن ها برای پاداش دادن به رفتارهای مثبت شان نظیر رعایت قوانین خانه، مرتب بودن و تلاش کردن استفاده کنید. دقت کنید پاداش ها هم می توانند کلامی باشند مثل آفرین به پسر گلم یا غیرکلامی مثل نگاه پرمحبت و یا مادی و عینی باشند مثل خریدن وسایل مورد علاقه کودک.

 

لجبازی کودکان

نحوه رفتار با کودکان لجباز

 

در برابر رفتارهای نامناسب کودکانتان با ثبات رفتار کنید

برای مثال هر وقت قوانین خانه رعایت نشد از آن ها دلیل را جویا شوید یا قوانین را یادآوری کنید و در صورت ادامه آن رفتار، آن ها را به مدت کوتاهی از پاداش ها محروم کنید. می توانید درباره قوانین خانه و ضرورت آن ها با خانواده همسر نیز صحبت و همکاری آن ها را جلب کنید.
 

در برخی موقعیت ها به کودکانتان آزادی عمل بدهید

برای مثال برای انتخاب لباس، غذا، اسباب بازی و نوع پویانمایی و فیلم، چند گزینه پیش روی آن ها بگذارید.
در برابر برخی از رفتارهای منفی کودکانتان مثل داد زدن، غر زدن، گریه کردن، توهین کردن، اصرار کردن خنثی باشید/ در این گونه موارد لازم است به اصطلاح کر، کور و لال باشید و رفتارهای روزانه خود را در پیش بگیرید؛ بنابراین نصیحت کردن، توجیه کردن، کتک زدن و محبت کردن همگی مخرب هستند.

لجبازی کودکان بعد از فوت والدینشان

53
این مطلب مفید بود ؟30
برگرفته از خراسان/ی
وبگردی