محیط کار
در اینجا چند روش کوچک که باعث می شوند محیط کاری به فضایی دوست داشتنی تر تبدیل شود، بیان خواهدشد. امیدوارم با انجام آن ها بتوانیم از فردا محیط کاریِ مطلوب تری را تجربه کنیم.

چند روش کوچک که باعث می شوند محیط کار به فضایی دوست داشتنی تر تبدیل شود

اکثر کارمندان مدت طولانی از روز را در محیط کاری می گذرانند که جزئی از بهترین ساعات روزشان محسوب می شود. این زمان بسته به حجم و نوع کار می تواند گاه بی نهایت خسته کننده باشد؛ به طوری که با گذشت زمان باعث می شود افراد دیگر انگیزه و اشتیاق سابق را نداشته باشند و هر چه بیشتر پایان ساعات کاری را انتظار بکشند و تنها از روی اجبار و برای تامین معاش خانواده این ساعات را تحمل کنند.
گاهی هم به دلیل یکنواختی کارها و عدم جذابیت برای فرد، کارها ماشین وار و صرفا به امید پایان یافتن آن ها در زمان کاری انجام می شوند که همین امر نیز باعث از بین رفتن روحیه نشاط در افراد می شود. پس چه باید کرد؟ در اینجا چند روش کوچک که باعث می شوند محیط کاری به فضایی دوست داشتنی تر تبدیل شود، بیان خواهدشد. امیدوارم با انجام آن ها بتوانیم از فردا محیط کاریِ مطلوب تری را تجربه کنیم.

راه هایی برای دلپذیرتر شدن محیط کار

زمانی برای آموزش

اگر هر روز بتوانیم مهارتی را فرابگیریم و دچار یکنواختی و روزمرگی کارهای اطرافمان نشویم، محیط کاری می تواند ضمن القای احساس مفیدبودن، محیطی برای کسب مهارتی جدید باشد. نیاز نیست برای یادگیری مهارت ها زمان زیادی را در آموزشگاه ها صرف کنیم. می توانیم با اختصاص تنها چند دقیقه در هر روز، پایگاه دانش و مهارت خود را تقویت کنیم. این مهارت می تواند تمرین در تایپ کردن، یادگیری زبانی جدید، آموزش مهارت های کامپیوتری همانند اکسل و... باشد.
 
محیط کار

ویژگیهای یک محل کار فوق العاده

نوشیدنی های دلچسب

دمنوش بابونه یا گل گاوزبان یا یک فنجان قهوه با شیر زیاد می تواند هدیه و وعده ای باشد که برای خود در یک روز سرد زمستانی در نظر گرفته اید. لزومی ندارد که همیشه منتظر ساعت چای در محل کار خود باشید، بلکه می توانید با یک فنجان نوشیدنی جدید، حال و هوای روزتان را عوض کنید. حتی می توانید لیوان چای فردایتان را با چند قطره آب لیموی تازه یا پودر هل طعم دارتر کنید. مطمئن باشید چنین لذت های کوچکی باعث می شوند خستگی و فشار کاری تان کاهش پیداکند.

ناهار غذایی برای مغز

اکثر شرکت ها زمانی برای ناهار کارمندان اختصاص می دهند. پس، از زمانتان استفاده کنید. فکرکردن به کار در این زمان ممنوع است. ب گذارید ذهن و مغز شما هم نفس بکشد. از زمان ناهار لذت ببرید و تا حد ممکن از این بازه استفاده کنید. سعی کنید وعده ناهار خود را با سالاد مطلبوتان یا سبزی خوردن همراه کنید تا هم بتوانید به سلامتی تان کمکی کرده باشید و هم بیشتر از وعده ناهار لذت ببرید.

موسیقی حلّال مشکلات

اگر محل کار شما به گونه ای است که در ساعاتی از روز از شنیدن موسیقی بهره مند می شوید، پس خوش به حالتان! ولی اگر همانند اکثر ادارات امکان پخش موسیقی عمومی در محل کارتان غیرممکن است، می توانید خودتان اقدام کنید. دقایقی از روز را برای گوش دادن به آهنگی بی کلام صرف کنید. هندزفری تلفن همراهتان را در گوشتان بگذارید و قطع ای از موسیقی بی کلام یکی از نوابغ موسیقی دنیا را گوش دهید. دو دقیقا کافی است تا روحتان تازه شود و بی حوصلگی از جسمتان خارج شود.

خوراکی های اشتراکی

چه چیزی می تواند مطبوع تر از این باشد که ناگهان همکارتان با یک جعبه شکلات یا شیرینی به سراغتان بیاید و شما را هم در شادی شیرین خود شریک کند؟ شما هم می توانید همکارتان را این گونه خوشحال کنید. هر از چند گاهی همکارانتان را به صرف شیرینی و شکلات دعوت کنید و بدانید که دیر یا زود این موضوع به رفتاری همه گیر تبدیل خواهدشد و شما هم با شیرینی، شکلات و میوه های تعارفی آن ها خوشحال خواهیدشد. حتی می توانید ماهی یک بار با صرف بهای کمی و به صورت اشتراکی برای چای عصرانه خود و همکارانتان برنامه متفاوتی ترتیب دهید. این رفتار علاوه بر تعدیل حالت یکنواخت یک روز کاری و انرژی بخشی هرچند اندک، می تواند در بهبود روابط همکاران موثر باشد.

محیط کار

ویژگیهای یک محیط کار دوست داشتنی

کاری برای دوست داشتن

هیچ موضوعی به غیر از این که عاشق کارتان باشید، نمی تواند شما را در محیط کارتان خوشحال کند. پس سعی کنید تا ایی که می توانید کاری را انتخاب کنید که می دانید دوستش خواهیدداشت. البته گاهی برخی از ما به دلایلی چون نبودن بازار کار مناسب ناگزیر وارد حرفه ای می شویم که آن را دوست نداریم؛ آن وقت است که باید توانایی انعطاف پذیری فراوانی که در وجود هر یک از مخلوقات خدا نهاده شده است، استفاده کنیم؛ یعنی سعی کنیم نکته ای را در کار خود دوست داشته باشیم و عاشقش شویم تا حس مطلوب رضایت شغلی را در وجود خود روشن نگاه داریم. من مطمئنم که همه کارمندان می توانند آن نکته منحصر به فرد را کشف کنند.

باغچه رومیزی

از گلدان های کوچک و زینتی یا کاکتوس های کوچک بر روی میز کارمان استفاده کنیم. وجود گیاهان علاوه بر کمک به پاکی هوا باعث جریان یافتن انرژی مثبت و خوب در محیط پیرامونمان می شود.

اشیای دوست داشتنی

گاهی لازم است که میز کار خود را با وسایلی که دوست داریم، زینت دهیم. اسباب بازی کوچک فرزندمان، قندانی که با دیدنش خاطره ای خوش در ذهنمان زنده می شود، عکس کوچکی از عزیزانمان یا کتاب شعر مورد علاقه مان کمک می کنند تا بخشی از میز کار را با حال و هوای خانه همراه کنیم و در نتیجه احساس خوشایندتری نسبت به آن داشته باشیم.

محیط کار استاندارد چه ویژگیهایی دارد؟

برخی از ویژگیهای محیط کاری جنبه فیزیکی دارند و برخی جنبه غیرفیزیکی. ویژگیهای فیزیکی مربوط به ساختمان و معماری دفتر کار و تجهیزات اداری است، و ویژگیهای غیرفیزیکی به جو حاکم بر محیط کار و چگونگی رفتار افراد با یکدیگر.

بهبود شرایط محیط کاری، چه از نظر فیزیکی و چه از نظر غیرفیزیکی، روندی درازمدت است، اما ماهی را هر زمان از آب بگیرید، تازه است. برای قدم گذاشتن در این مسیر، امروز بهتر از فرداست. در ادامه مهمترین ویژگیهای یک محیط کار استاندارد را بررسی می کنیم.

1. کارکنان با دیوار و پارتیشن از هم جدا نیستند.

جدا کردن کارکنان از یکدیگر، تعامل میان آنها را به حداقل می رساند. وقتی تعامل کم شود، کار تیمی دیگر امکان پذیر نیست. لازمه کار تیمی این است که افراد در حین انجام کار از همفکری هم استفاده کنند تا با ذهن جمعی تیم، بهترین نتیجه حاصل شود.

2. گیاهان طبیعی جایگاه مهمی دارند.

گیاهان طبیعی در محیط کار به کارکنان این احساس را می دهند که روحیه و احساسشان اهمیت دارد و در وهله اول انسان اند و بعد کارمند یک مجموعه. از آن گذشته، اکسیژن تولیدشده توسط گیاهان و رنگ سبزشان انرژی مضاعفی به کارکنان می بخشد.

محیط کار

 مهمترین ویژگیهای یک محیط کار استاندارد 

3. معیارها و قضاوت ها صفر و صدی نیست

برایتان پیش آمده که هنگام ارزیابی عملکردتان، دیگران چشم بر نکات مثبت شما ببندند و تنها بر ایرادات کارتان تمرکز کنند؟ چه احساسی به شما دست می دهد؟ در چنین فضایی، کارکنان انگیزه خود را برای پیشرفت و بهبود کیفیت کارشان از دست می دهند، چون می دانند هر قدر هم که تلاش کنند باز ایرادی در کارشان پیدا می شود که کل کار را زیر سایه خود می برد.

4. تشویق عملکرد خوب بر تنبیه عملکرد بد ارجحیت دارد.

اگر در محیط کاری تمرکز بر تنبیه باشد و نه بر تشویق، اضطراب ها و ترس هایی که از کودکی در مدرسه با خود به همراه داریم در کارکنان جان می گیرند. ترس از تحقیر در برابر همکاران، توهین لفظی و کسر از حقوق چنان اضطرابی به جان کارکنان می اندازد که حتی عملکرد معمولشان نیز تحت الشعاع قرار می گیرد. بر عکس، امید به تشویق باعث می شود کارکنان انرژی مضاعفی بگیرند و به شوق تشویق شدن از عملکرد معمولی خود فراتر بروند و هر چه در توان دارند را رو کنند.

5. کارکنان طبقه بندی نمی شوند.

در برخی از محیطهای کاری، برخی از مدیران چنان جایگاهی برای خود دست و پا کرده اند که کسی جرأت نکند به آنها انتقاد کند. در عوض، کارکنان موظفند از تمامی دستورات مافوق های خود تبعیت کنند. تنفر حاصل از این نوع برخورد و بی عدالتی، همچون موریانه به جان کل سیستم می افتد و دیر یا زود آن را فرو می ریزد.

6. میان زندگی حرفه ای و شخصی کارکنان تعادل برقرار است.

یکی از مهمترین ویژگیهای محیط کار استاندارد که باعث می شود کارکنان به حضور در محل کار رغبت داشته باشند و تمام تمرکز خود را وقف کار کنند، حفظ تعادل میان زندگی حرفه ای و خانوادگی شان است. به روشهای گوناگونی می توان در حفظ این تعادل به کارکنان کمک کرد. اجتناب از الزام کارکنان به انجام اضافه کاری و سختگیری نکردن برای دادن مرخصی نخستین مواردی است که به ذهن خطور می کند.

به جز مواردی که در این مقاله عنوان شد، به نظر شما محیط کار استاندارد دیگر چه ویژگیهایی دارد؟ نظرهای خود را با ما در میان بگذارید.

روش هایی برای دوست داشتنی تر شدن محیط کار

51
این مطلب مفید بود ؟10
برگرفته از ماهنامه معیشت - دفتر شما / ر
وبگردی