مدیریت هزینه
امروزه به دلیل شرایط اقتصادی برخی از خانواده ها برای مخارج زندگی با مشکل مواجه هستند و حتما باید هزینه ها را مدیریت کرد، روش های مناسبی برای مدیریت هزینه های زندگی وجود دارد.

روش مدیریت هزینه ها وقتی نمی توانید از پس مخارج بربیاید

امروزه به دلیل تورم و شرایط اقتصادی، دخل و خرج زندگی بسیاری از مردم دچار مشکل شده است بنابراین همه افراد باید مخارج و هزینه های خود را کنترل نمایند. مدیریت اقتصادی خانواده باید براساس میزان درآمدهای هر یک از اعضای خانواده و هزینه ها تنظیم شود. مدیریت هزینه ها به کنترل دخل و خرج زندگی کمک کرده و می توانید با آن اندکی از درآمد خود را پس انداز کنید. مدیریت پول کار چندان سختی نیست، شما می توانید با بودجه بندی و مدیریت هزینه های ماهانه راهی را بیابید که به تنظیم درآمد و هزینه های خانوار شما کمک کند. اگر می خواهید بدانید در شرایط اقتصادی این روزها چگونه می توانید هزینه ها را کاهش دهید، این بخش از نمناک را مطالعه نمایید.

برخی از افراد نمی توانند هزینه خوراک و پوشاک را مدیریت کنند و هنوز چند روزی از ماه و گرفتن حقوقشان نگذشته است که پولی برای تامین مخارج ضروری ندارند و باید تا آخر ماه با بی پولی سر کنند. در ادامه می گوییم این افراد چگونه می توانند مخارج و هزینه های خود را کنترل نمایند.

مدیریت هزینه 

اصول مدیریت هزینه های زندگی در شرایط سخت

هزینه های ضروری خود را در نظر بگیرید :

برای مدیریت هزینه ها در زندگی ابتدا هزینه ها و مخارج واجب و ضروری خود را در نظر بگیرید و خرج های غیر ضروری خود را کاهش دهید. هزینه مسکن، هزینه رفت و آمد، هزینه خوراک، هزینه بهداشت، هزینه لباس از هزینه های ضروری هستند.

اولویت بندی کنید :

برای مدیریت هزینه ها نیاز به اولویت بندی در زندگی دارید. پس به فکر نیازهای پایه ای خود مانند تامین غذا و تجهیزات ضروری زندگی باشید و سپس به پرداخت قبض ها و در آخر به تفریحات بپردازید.

مدیریت هزینه ها

هزینه ها را کم کنید :

برای کاهش هزینه های خود همیشه راه هایی وجود دارد مثلا برای کاهش کرایه خانه ی خود یک هم خانه پیدا کنید.

درآمد اضافی برای خود پیدا کنید :

با پیدا کردن یک کار نیمه وقت منبع دومی برای درآمدتان بیابید. شاید شما یک کار نیمه وقت بخواهید پیدا کنید. برای پرداخت هزینه های ضروری خود می توانید چیزهایی که لازم ندارید را بفروشید.

هزینه های زندگی

نگاهتان را کمی تغییر دهید:

دیدتان را عوض کنید، همیشه به دنبال خرید اجناس خارجی گرانقیمت نباشید و به جای این اجناس ، مشابه داخلی را بخرید. اجناس داخلی قیمت مناسب تری دارند و از کیفیت خوبی برخوردار هستند.

تحصیلات خود را افزایش دهید:

دنبال تحصیلات یا مدارک بیشتر باشید زیرا مدرک تحصیلی می تواند روی شغل و درآمد شما تأثیر زیادی بگذارد. تحصیلات یک راه حل بلندمدت برای افزایش درآمد است.

افزایش تحصیلات

زمان حراج فروشگاه ها خرید کنید :

زمان حراج فروشگاه ها خرید کنید زیرا برخی برندهای پوشاک، در زمانهایی اجناسشان را با تخفیف های 50 تا 70 درصدی عرضه می کنند. زمانی که همه مردم در حال خرید جنس یا برند خاصی هستند شما آن را نخرید تا کمی بازار از تب و تاب آن بیفتد و همان جنس را با قیمت کمتر خریداری کنید.

تنها لوازم مورد نیاز خود را بخرید :

قبل از خرید لیستی از لوازم مورد نیاز خود تهیه نمایید تا زمان خرید چیزهای غیر ضروری را نخرید. مواظب باشید که بر طبق لیستتان خرید کنید و در خرید وسوسه نشوید زیرا برخی سوپرمارکت ها اجناس ضروری و پرطرفدار را در انتهای سوپرمارکت قرار می دهند تا مشتریان در مسیر رسیدن به آن ها با اجناس مختلفی رو به رو شده و وسوسه شوند که آن ها را بخرند.

نحوه خرید کردن

چیزهایی را بخرید که چندین بار بتوانید استفاده کنید:

برای صرفه جویی در هزینه هایتان چیزهایی را بخرید که چندین بار بتوان از آن ها استفاده کرد ممکن است قیمت اولیه این گونه اجناس کمی بالاتر باشد، اما با خرید آنها می توانید صرفه جویی قابل توجهی نمایید.

برخی از لوازم خراب را تعمیر کنید:

برای صرفه جویی در هزینه هایتان حتما لازم نیست لوازم خراب را تعویض کنید بلکه بسیاری از این وسایل را می توانید با صرف هزینه ای کمتر تعمیر کرده و مجددا از آن ها استفاده کنید.

تعمیر لوازم

فکر کنید و سپس خرید کنید:

بارها در نمناک به این مورد مهم اشاره کرده ایم که برای خرید سریع تصمیم نگیریدبلکه پس از دیدن کالایی درباره خرید آن فکر کنید تا دریابید هزینه آن مقرون به صرفه است، سپس برای خریدش اقدام کنید.

سرمایه گذاری هوشمندانه داشته باشید:

برای کمک به مدیریت هزینه های خانه و پس انداز پول بیشتر سرمایه گذاری هوشمندانه داشته باشید و وارد بورس شوید و سهام شرکت های مختلف را بخرید تا سرمایه تان را بیشتر از قبل کنید.

سرمایه گذاری کردن

اعضای خانواده را در جریان برنامه ریزی مالی خود قرار دهید:

قبل از شروع برنامه مدیریت هزینه های خود، سایر اعضای خانواده را هم از برنامه ریزی تان آگاه و آن ها را کاملا توجیه کنید زیرا بدون همراهی آن ها پیش بردن برنامه اقتصادی مشکل است.

مبلغی را برای تغییر در هزینه ها و درآمدتان در نظر داشته باشید:

برای مدیریت هزینه ها باید بدانید بودجه بندی همواره در حال تغییر است بنابراین باید مبلغی را برای تغییر در هزینه ها و درآمدتان در نظر داشته باشید تا در زمینه دخل و خرج به تعادل دست یابید.

کنترل هزینه های زندگی

ارزان قیمت و بدون واسطه بخرید:

برای کاهش هزینه های ماهانه خانواده سایت های خرید و فروش آنلاین بسیار کمک کننده است. شما می توانید در این سایت اجناسی را که نیاز به آنها ندارید، را به فروش رسانده و یا کالاهایی را که در حد نو هستند به قیمت حراجی تهیه کنید. این سایت ها جنس های دست اول را هم به دلیل حذف بسیاری از واسطه ها با قیمت بهتری می فروشند.

هزینه های سالانه را هر ماه کنار بگذارید :

محاسبه کنید شما به صورت سالانه چه هزینه هایی پرداخت می کنید سپس این هزینه ها را به صورت ماهانه کنار بگذارید؛ مثلا پرداخت مالیات شما اگر در سال 600 هزار تومان است، ماهی 50 هزار تومان برای آن کنار بگذارید.

پس انداز کنید :

هر ماه قسمتی از درآمد خود را پس انداز نمایید زیرا بر خلاف هزینه های ثابت برخی هزینه ها قابل پیش بینی نیستند پس واجب است برای آنها بودجه مجزایی در نظر گرفته و ماهانه آن را شارژ کنید.

می توانید یک قلک برای خود تهیه کنید و هر مبلغی را که می توانستید خرج کنید اما صرفه جوی کردید، داخل آن بیندازید. آخر ماه 20 درصد پول آن را صرف کاری لذتبخش کرده و 80 درصد این پول را پس انداز و سرمایه گذاری کنید.

پولی را که در اثر صرفه جویی به دست می آورید را در حسابی جداگانه نگهداری کنید. به بسیاری از حساب های بانکی سود یا وام تعلق می گیرد و شما با استفاده از پس انداز و بهره مرکب حاصل از صرفه جویی های خود، می توانید صاحب سرمایه شوید.

بهترین روش مدیریت هزینه های زندگی در این روزها

4.237
این مطلب مفید بود ؟316
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ح.ب/ن
وبگردی