علی معلم

مراسم تشییع پیکر علی معلم با حضور هنرمندان

تاریخ انتشار : 25 اسفند 1395کد مطلب : 46214زمان مطالعه : 4 دقیقه
مراسم تشییع پیکر زنده یاد علی معلم صبح امروز با حضور اهالی دنیای هنر و چهره های معروف در ساختمان شماره دو خانه سینما برگزار شد.

مراسم تشییع پیکر علی معلم

صبح روز چهارشنبه بیست و پنجم اسفندماه،اهالی سینمای ایران برای تشییع پیکر معلم در خانه سینما 2 در خیابان وصال گرد هم آمدند.

مراسم تشییع پیکر علی معلم منتقد و تهیه کننده سینما با حضور هنرمندان در ساختمان شماره دو خانه سینما برگزار شد.

علی معلم

نیوشا ضیغمی در مراسم تشییع پیکر علی معلم

 

 جمشید مشایخی، داریوش فرهنگ، رضا ناجی، همایون اسعدیان، علی مصفا، علیرضا خمسه، سیروس الوند، بهرام عظیمی، امیرحسین علم الهدی، محمد شایسته، سعید راد، علیرضا رئیسیان، امیر حسین شریفی، جواد نوروزبیگی، فرهاد توحیدی، مسعود جعفری جوزانی، عبدالله اسکندی، علیرضا تابش، ابراهیم مختاری، حسن فتحی، ابوالحسن داوودی، محمود گبرلو، محمدمهدی حیدریان، محمد حیدری و حسین پاکدل از جمله حاضران در این مراسم هستند.
 
در این مراسم جواد طوسی منتقد سینما به روی صحنه آمد و اظهار داشت:چه سال بدی بود؛ ویژگی بارز علی در موقعیتی که من به طور مستمر با وی همراه بودم، استقلال عمل بود.

وی ادامه داد:معلم رفاقت را از دید خود معنا می کرد که جاذبه و دافعه خود را داشت و ترکیب متناقضی از رندی و قلندری حافظ و دون کورلئونه پدرخوانده. او عاشق سینما و کار بلد بود.
علی معلم

هنرمندان در مراسم تشییع پیکر علی معلم

علی معلم

جمشید مشایخی در مراسم تشییع پیکر علی معلم


طوسی گفت:استقلال عمل او، گاهی او را به فردی دردسر ساز تبدیل می کرد اما می شد به عنوان مشاور اساسی در اتاق فکر روی او حساب کرد.

وی گفت:یکی از عاشقانه های علی معلم پدرخوانده بود و سعی می کرد ویژگی های اخلاقی را با فرهنگ خود تطبیق دهد و هیچ گاه به نقطه رضایت نمی رسید و ما باز هم دیر رسیدیم.
 
سپس مسعود جعفری جورانی گفت:به زعم من علی معلم، سپه سالار سینما و جزو کسانی بود که در دهه هفتاد، خواست برای سینما بسترسازی کند. او اعتقاد داشت، سینما تصویر است و برای همین به دنیای تصویر رسید. او برای سینما بسترسازی می کرد. علی معلم مشعل سینما را با تمام وجود روشن کرد.
 
وی ادامه داد:مرحوم معلم برای رسیدن به هدف استراتژی داشت و با نگاه هایش افراد خودخواه را اذیت می کرد. او راه را برای سینما باز می کرد و هر جا که حضورش لازم بود، افراد خودخواه را کنار می زد.
علی معلم

مراسم تشییع پیکر علی معلم


جعفری جورانی گفت:همه وجود علی معلم انرژی و آتش زندگی بود. او افق های دورتر را می دید و بسترسازی می کرد. سینماگران از قلم او هراس داشتند و جمع را می فهمید و رهبری جمع را هم می فهمید.

وی ادامه داد:من ساعت ها مرگ علی معلم را باور نمی کردم و وقتی باورم شد فکر کردم، چرا علی؟! اگر بنا به رفتن باشد، ما باید برویم نه او. من یکی از عشاق علی معلم هستم. معتقدم ما نمی توانیم کاری که او کرد را انجام دهیم.

این کارگردان گفت:علی معلم، تاثیرگذارترین اهل قلم و اهل سینمایی بود که می شناسم.
 
در ادامه سعید راد اظهار داشت:شاید بیش از شش بار من و علی معلم به بهشت زهرا رفتیم؛ حیف که خیلی زود نوبت او رسید. او پر از عشق بود و برای خرج عشق همیشه دست به جیب بود. مثل جشن حافظی که هر ساله به راه می انداخت.
علی معلم

چهره ها در مراسم تشییع پیکر علی معلم

 

وی ادامه داد:علی معلم به وسعت خود سینمای ایران بود و من هنوز می خواهم باور کنم که خبر مرگش شایعه است. ما همیشه دیر می فهمیم که چه بزرگانی را از دست دادیم.

در ادامه ابوالحسن داوودی کارگردان سینما گفت:من در خیلی از مراسم صحبت کردم اما تا به حال در مراسم ختم هیچ دوستی صحبت نکرده ام و نمی دانم چرا آدم ها حرف هایشان را زمانی می زنند که دیگر وقتی برای حرف زدن نیست.
 
سپس جهانگیر الماسی به روی صحنه آمد و گفت:وای، من باور نمی کنم! من علی معلم را وقتی شناختم که جوانی دانشجو بود. اینجا قسمتی از یک کتاب را که علی بسیار دوست داشت، برایتان قرائت می کنم.
 
در ادامه حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی ارشاد به روی صحنه آمد و گفت:ما همه امروز در ختم علی معلم عزاداریم و من این ضایعه را به جامعه هنری تسلیت می گویم. علی معلم دو وجه داشت، وجهی در سینما و وجهی در مطبوعات. خیلی از سینماگران از کار مطبوعاتی به سینما آمدند. علی معلم پایمردی کرد و امیدوارم خدا او را در جوار رحمتش پذیرا باشد.

سپس آذر معماریان، همسر وی به روی صحنه آمد و گفت:علی به عشق شما این همه سال کار کرد و ممنونم از شما که روز رفتنش این جا حضور پیدا کردید. از همه کسانی که در این دو روز که روحم نبود، کنارم بودند ممنونم.

وی ادامه داد:من از نوزده سالگی با این مرد بودم و همیشه می گفتم کاش دوربینی داشتیم و تک تک لحظه های علی معلم را ضبط می کردیم. او می خواند و می نوشت تا شاید بتواند برای سرزمینش کاری کند.

در پایان مراسم منوچهر شاهسواری به روی صحنه آمد و گفت:بدون امید و بدون ایمان، نا امیدی ورطه مهلکی است که ما را به خود می کشد و سینمای ایران با تمام فراز و نشیب هایش یادآور امید و ایمان است.

وی ادامه داد:سپید پوشی، سپید مویی و سپید دلی علی معلم را دیدیم. او برای من تنها یک روزنامه نگار نبود، علی نرفته است. او تازه آغاز کرده است و یقین دارم که هیچ چیز نمی تواند سینمای ایران را وارد شکاف کند. سینمای ایران مرهمی است برای همه شکاف ها و ایمان ها.
گفتنی است؛ علی معلم، مدیر مسئول و سردبیر نشریه دنیای تصویر، بنیان گذار جشن سینمایی تلویزیونی حافظ، مدرس، مجری و برنامه ساز و تهیه کننده سینما در سن 54 سالگی و در پی حمله قلبی، دار فانی را وداع گفت.

علی معلم سال 1341 در دامغان متولد شد. در رشته ی سینما تحصیل کرد، در دهه شصت فعالیت مطبوعاتی خود را آغاز کرد و در سال 71 با تاسیس ماهنامه «دنیای تصویر» فصل تازه ای را در مطبوعات و رسانه های سینمایی رقم زد.

مراسم تشییع پیکر علی معلم با حضور هنرمندان

4.520
این مطلب مفید بود ؟182
برگرفته از باشگاه خبرنگاران -/ح
برچسب : علی معلم
وبگردی