تغذیه لثه
اگر لثه ی حساسی دارید و زود به زود دچار عارضه می شود خوراکی های پر از فیبر را در تغذیه خود بگنجانید و بدن خود را همیشه هیدراته نگاه دارید.

تغذیه لثه؛ اگر لثه های سالم تر ی می خواهید، از این غذاها بیشتر بخورید 

لثه ها نقش اساسی در دهان ما دارند. آن ها دندان ها را ایمن نگه می دارند، استخوان های دهان را حفظ می کنند و به طور روزانه با باکتری ها مبارزه می کنند. در حالی که مراقب هستیم تا مطمئن شویم که دندان های ما هر روز تمیز می شوند، اغلب فراموش می کنیم که از لثه هایمان هم مراقبت کنیم.

این بخش از نکات مهم سلامت دهان و دندان و البته لثه را بخوانید تا بهترین غذاهای مختص لثه را بیابید که به راحتی می توانید در وعده های غذایی خود وارد کنید و یک پیشرفت سلامتی روزانه به آن ها بدهید.

مقوی لثه

بهترین تغذیه برای تقویت لثه ها

بهترین مواد غذایی طبیعی برای سلامت لثه 

پیاز:

ثابت شده است که پیازها غذای فوق العاده ای برای لثه های سالم هستند، چون آن ها باکتری های دهانی را خنثی می کنند. خاصیت میکروبی دارند که شایع ترین نوع باکتری را هدف قرار می دهند ،که باعث بیماری لثه و کرم خوردگی می شود. برای داشتن لثه سالم، سعی کنید در سالاد،ساندویچ، همبرگر، سوپ کلم و خورش از پیاز زیاد استفاده کنید.

پیاز خوردن

نقش تغذیه در سلامتی لثه 

مراقبت از لثه با تغذیه مناسب

برگ سبزها:

سبزیجاتی مثل کلم پیچ و اسفناج سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی سالم هستند. به طور خاص، آن ها ویتامین C دارند که تولید گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد و التهاب را کاهش می دهد.

هر دوی اینها مزایایی بر ضد تحریک پذیری و بیماری های لثه است. سبزیجات برگ دار نیاز به جویدن بیشتری دارند، به خاطر محتوای فیبر بالا که برای لثه خوب است، چون عمل جویدن بزاق بیشتری ایجاد می کند.

این کار به بیرون ریختن ذرات غذا، باکتری ها و پلاک ها که ممکن است در نزدیکی خط لثه به دندان شما چسبیده باشد، کمک می کند. تهیه سالاد، و اضافه کردن آن ها به عنوان غذای خانگی پخته شده برای وعده های غذایی اصلی، و مصرف آن ها در سوپ و ساندویچ.

سبزیجات سبز

اهمیت سبزیجات و تغذیه برای لثه 

تغذیه و خوراکی های مفید برای لثه و دهان

چای سبز:

تحقیقاتی وجود دارند که نشان می دهد این چای غنی از آنتی اکسیدان، می تواند به دفع التهاب در بدن کمک کند. چای سبز یک آنتی اکسیدان مخصوص به نام کاتچین دارد، که به لثه در مبارزه با التهاب ناشی از یکی از انواع باکتری های دهانی که مسئول بیماری های لثه است، کمک می کند. سعی کنید روزانه یک فنجان چای سبز بنوشید تا سلامت لثه هایتان را افزایش دهید.

چای سبز

تغذیه عالی و مقوی برای لثه 

تضمین سلامت لثه با تغذیه مناسب

فلفل و میوه های مرکبات:

ویتامین C نیز در سبزیجاتی چون فلفل همه رنگ و میوه های اسیدی مانند پرتقال، کیوی، آناناس و توت فرنگی بالا است. آن ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، تا فواید این ویتامین ضد التهاب را از طریق اسموتی، همره با ماست و در سالاد به دست آورید.

مرکبات

تغذیه پر از ویتامین برای لثه 

سلامت دهان و لثه با خوراکی های مفید

کرفس، هویج و سیب:

غذاهایی که ترد هستند، خوردن شان برای از بین بردن پلاک ها بسیار عالی هستند. غذاهایی که سفت و سخت هستند مثل:کرفس، هویج، و سیب بین دندان ها و شکاف های دندان گیر می افتند و می توانند به حفظ تازگی دهان شما بین مسواک زدن هایتان کمک کنند.

میوه ها و سبزیجات ترد نیز حاوی فیبر بالایی هستند، که باز هم به این معنی است که بیشتر باید جویده شوند و بزاق بیشتری تولید می کنند و بزاق برای پاک کردن باکتری ها در نزدیکی خط لثه عالی است.

کرفس برای لثه

تغذیه برای از بین بردن باکتری های لثه 

آشنایی با تغذیه مفید برای لثه

شیر، ماست و پنیر:

محصولات لبنی عالی هستند، چون کلسیم و مواد معدنی بالایی دارند که به تقویت استخوان کمک می کند، اما برای لثه ها هم عالی هستند. این به خاطر پروتئینی به نام کاسیین است که در اغلب محصولات لبنی یافت می شود و به خنثی کردن اسیدهای دهانی که توسط باکتری در دهان تولید می شوند، کمک می کند.

این اسیدها می توانند برای دندان و بافت لثه مخرب باشند و منجر به سوزش و یا بدتر شدن آن شوند. مقدار زیادی لبنیات را در رژیم غذایی خود جای دهید، مثل نوشیدن یک فنجان شیر به صورت روزانه و یا خوردن تنقلات که شامل لبنی نظیر پنیر یا ماست هستند.

لبنیات

از بین بردن مشکلات لثه با تغذیه

چه موادی در تغذیه لثه را تقویت می کند؟

مرغ:

کودکان و بزرگسالان عاشق مرغ در میان وعده هایشان هستند. ران ها، بال ها و ساق پاها کلاژن بسیار بالایی دارند. وقتی این کلاژن را می خورید، به شما کمک می کند از بیماری های لثه ای اجتناب کنید. اگر نمی خواهید سرخ شده شان را بخورید، سوپی را با پاهای مرغ درست کنید. سوپ مرغ سرشار از کلاژن و مواد مغذی است.

مرغ برای لثه

تغذیه و غذای موثر در سلامت لثه 

با تغذیه از لثه های خود مراقبت کنید

کره:

بسیاری از مردم از کره برای کلسترول و وزن بدون کنترل خود دور می مانند.اما دندان پزشکان برای کودکان مصرف کره را توصیه می کنند، چون این یکی از بهترین غذاها برای دندان های سالم است. کره غنی از ویتامین A، ویتامین D و ویتامین K2 است. اینها ویتامین های محلول در چربی هستند که برای سلامت کلی خوب میباشند. 

توت فرنگی:

درست است که توت فرنگی می تواند لباس شما را لکه دار کند، اما اینها یک سفیدکننده طبیعی دندان هم هستند. توت فرنگی دارای یک آنزیم به نام اسید مالیک است که به سفید کردن دندان هایتان کمک می کند.توت فرنگی را خرد کنید و روی دندانهایتان بمالید. برای چند دقیقه آن ها را روی دندان خود بگذارید و با آب و مسواک و نخ دندان تمیز کنید.

توت فرنگی

نقش میوه ها در تغذیه برای سلامت لثه 

تغذیه ای که لثه را بهبود می بخشد

سیر:

این جز تشکیل دهنده مورد علاقه من برای پخت وپز است. طعم خوش مزه آن را دوست دارم و هر وقت که ممکن است به کاری عادت می کنم.سیر برای سلامتی دندانی خوب است.

یک جز به نام آلین دارد که دارای خاصیت ضد باکتری، ضد قارچ و خواص ضد ویروسی است.آلیسین به جلوگیری از بیماری های دندانی مانند کرم خوردگی و بیماری های لثه کمک می کند. 

چای سیاه:

چای سیاه، ترکیباتی مثل پلی فنول ها را دارد که به مبارزه با خرابی ها و بیماری های لثه کمک می کند.محققان دانشگاه ایلینویز اخیراً دریافته اند، افرادی که دهان خود را با آب پاک می کنند، پلاک بیشتری نسبت به آن هایی دارند که دهان خود را با چای سیاه برای 1 دقیقه، چندین بار در روز پاک می کنند. چای به کاهش رشد پلاک باکتری های مضر کمک می کند.

رویاندن گوشت لثه

تغذیه و نوشیدنی های مفید لثه 

تغذیه و مواد مغذی برای لثه

آب:

آب فلورایدی، بهترین نوشیدنی برای سلامتی دندانی شما است.به محافظت از دندان ها در برابر حملات اسیدی کمک می کند که باعث کرم خوردگی می شود. هم چنین به شستشوی تمام ذرات غذا از دندان ها و رقیق کردن اسیدهای تولید شده از باکتری کمک می کند.

تا جایی که ممکن است آب بنوشید.نه تنها شما را هیدراته نگه می دارد، بلکه باعث می شود که دندان ها و لثه هایتان سالم بمانند.

 

برای تقویت لثه چه بخوریم؟ تغذیه مفید برای لثه و دهان

4.5146
این مطلب مفید بود ؟13016
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ
وبگردی