نکاتی برای مسافرت افراد دیابتی
افراد دیابتی می توانند برای رفتن به مسافرت با رعایت و کنترل وضعیت خود با خیال راحت و صحیح و سالم در سفر و در کنار خانواده خود حضور داشته باشند.

نکاتی برای کنترل بهتر مسافرت افراد دیابتی

سفر، یک راه عالی برای کشف مکان ها و فرهنگ های جدید است پس ابتلا به دیابت ،نباید شما را از تجربه مکان های جدید محروم کند با کمک نکاتی که در این بخش از سلامت نمناک خواهیم گفت، می توانید در طول زمان ماجراجویی دور از خانه ، صحیح و سالم بمانید.

مسافرت افراد دیابتی

توصیه هایی برای مسافرت افراد دیابتی

1. اول از همه با پزشکتان ملاقات داشته باشید

داشتن دیابت، به این معناست که باید قبل از سفر برنامه ریزی کنید حتما قبل از سفر با پزشک خود ملاقاتی داشته باشید.آزمایش بدهید و مطمئن شوید که دیابت شما تحت کنترل است.اگر برای جایی که می روید، احتیاج به ایمن سازی دارید، حداقل یک ماه قبل از حرکت این کار را انجام دهید با این کار اگر تزریقات شما را بیمار کند، برای بهبودی زمان خواهید داشت.

شما به دو چیز مهم از طرف پزشکتان نیاز دارید:یک نامه و یک نسخه.

نامه باید چیزهایی که در طول سفر برای کنترل دیابت به آن نیاز دارید، مانند قرص های دیابت یا آمپول انسولین را شرح دهد ؛ همچنین باید لیستی از انسولین، سرنگ، داروها و وسایل دیگری که نیاز دارید،همراه با آلرژی و حساسیت های غذایی تهیه کند.ممکن است نیاز باشد که کارت هشداردهنده مربوط به مامور امنیت حمل و نقل را به همراه داشته باشید، تا بتوانید به مامور مربوطه در فرودگاه نشان دهید این کار ،روشی دیگر برای آگاه سازی مامور امنیت حمل و نقل از وضعیت جسمانیتان است.

پزشک همچنین باید انسولین، داروهای دیابت و سرنگ که به آن احتیاج خواهید داشت را در یک نسخه ، تجویز کند شما باید بیشتر از نیاز روزانه خود ، در طول سفر به همراه داشته باشید. اگر به خارج از کشور سفر می کنید، قوانین مربوط به نسخه پزشک در آن کشور را مطالعه کنید، زیرا ممکن است با کشور شما خیلی متفاوت باشند.

مراقبت از بیماران دیابتی

قبل از سفر به پزشک خود مراجعه کنید

مواردی که باید در لیست پزشک نوشته شوند

  • مقدار انسولینی که مصرف می کنید.
  • سرنگی که استفاده می کنید.
  • داروها و وسایل دیگری که استفاده می کنید.
  • آلرژی
  • حساسیت غذایی

2. حمل چمدان داخل هواپیما

همیشه داروها و وسایل درمانی را همراه خود داشته باشید ؛ هرگز آن ها را داخل چمدان بخش بار هواپیما قرار ندهید. داروها باید دقیقا برچسب گذاری شوند. انجمن دیابت آمریکا پیشنهاد می دهد که ساک با اقلامی که به آن ها نیاز دارید، همیشه در دسترستان باشد.

این اقلام می تواند شامل این موارد باشد

  • انسولین و سرنگ مورد نیاز در طول سفر.
  • دستگاه تست خون و ادرار( همراه با باتری و سنجش گر گلوکز اضافه)
  • تمام داروهای خوراکی
  • هر دارو یا وسیله درمانی دیگر مانند گلوکاگون، داروی ضد اسهال، پماد آنتی بیوتیک، داروی ضد تهوع.
  • کارت دیابت.

علاوه بر داروها برای درمان قند خون پایین، خوراکی نیز به همراه داشته باشید.

خوراکی های مفید برای درمان قند خون پایین مثل:

  • بسته های بیسکوییت ترد و پنیر .
  • کره بادام زمینی.
  • میوه.
  • آبمیوه بسته بندی شده .
  • نوعی از شکر ( مانند آب نبات های سفت و یا قرص های گلوکز)

حمل انسولین در هواپیما

نگهداری انسولین و داروهای دیابت در طول سفر

3. امنیت فرودگاه

اگر سفر شما از طریق هوایی است ، باید دستگاه سنجشگر گلوکز، انسولین و یا پمپ انسولین را داخل دستگاه ایکس_ری قرار دهید ؛ اگرچه اگر نگران هستید ،می توانید بخواهید که وسایل ساک دستی شما به صورت دستی چک شوند.

آوردن انسولین در قسمت امنیت فرودگاه

به منظور آوردن سرنگ و سیستم حمل انسولین به هواپیما، باید آمپول انسولین همراه با برچسب پرینت شده دارویی حرفه ای بر روی آن که دقیقا در مورد دارو توضیح داده است، داشته باشید. جعبه اصلی انسولین را با برچسب بر روی آن، همراه داشته داشته باشید. لنست ها باید پوشش داشته باشند و همراه با سنجشگر گلوکز که اسم شرکت سازنده بر روی آن نوشته شده است ، بر روی یک صفحه آورده شود.

بسته گلوکوتان باید در ظرف اصلی همراه با لیبل دارویی بر روی آن نگهداری شود.

برچسب ها نباید به هیچ طریقی ، تغییر کنند.

 انسولین و مسافرت

افراد دیابتی انسولین را در سفر فراموش نکنند

4. قند خون را در طول پرواز حفظ کنید

خیلی مهم است که در طول سفر ، به طور صحیح غذا بخورید، شرکت های هواپیمایی غذاهای کم شکر، کم چربی و کم روغن سرو می کنند. 48 ساعت قبل از پرواز با شرکت هواپیمایی تماس بگیرید و غذای مورد نظر خود را سفارش دهید. اگر انسولین مصرف می کنید ، صبر کنید و تزریق خود را قبل از خوردن غذا ، درست وقتی که غذا در مقابل شما قرار دارد، انجام دهید.

به دلیل اضطراب بالای برخی از مسافران هواپیما، بهتر است خدمه هواپیما و فردی که کنار شما نشسته را از دیابتی بودن و نیازتان به تزریق انسولین قبل از غذا خوردن ، آگاه کنید. همراه داشتن خوراکی ، از کاهش قند خون در طول مدتی که منتظر سرو غذا هستید، جلوگیری می کند همچنین به یاد داشته باشید که کابین هواپیما، تحت فشار است، این بدین معناست که قبل از استفاده از سرنگ در طول پرواز ، باید سیستم مکنده را بردارید و جا به جا کنید تا فشار متعادل و برابر شود.

5. قند خون را چک کنید

در طول سفر بیشتر احتیاج دارید که گلوکز خون را چک کنید. ( حداقل هر 4 یا 6 ساعت). علاوه برآن، وقتی در سفر هستید ، بیشتر فعالیت می کنید که می تواند منجر به کاهش قند خونتان شود.

وسایل اضافی که باید در سفر همراه داشته باشید

2 دستگاه سنجش گلوکز خون ( هر کدام را جداگانه بسته بندی کنید)، برای دوهفته وسایل اضافی شامل انسولین، نوارهای تست و لانست، باتری سنجشگر گلوکز، و پمپ انسولین به همراه داشته باشید.

همراه داشتن انسولین که سریع عمل می کند نیز، ایده خوبی است تا بتوانید گلوکز بالا را سریع درمان کنید. حتما کفش مناسب بپوشید و هر روز پاهای خود را چک کنید، تا متوجه نشانه های عفونت شوید.

 چک کردن قند خون

قند خونتان را در طول سفر چک کنید

6. آب کافی به بدن برسانید

در طول سفر، آب رسانی به بدن خیلی مهم است،پس حتما به میزان کافی آب با خود حمل کنید. پرواز هوایی می تواند موجب کاهش آب بدن شود ، بنابراین از نوشیدن قهوه ، چای و یا سایر نوشیدنی های کافئین دار ،اجتناب کنید، زیرا داری خاصیت ادرار آور هستند و موجب کم آبی بدن می شوند. نوشیدنی های شکری مانند سودا و لیموناد را محدود کنید. از نوشیدن آب شیر و یخ در خارج از کشور خودداری کنید.

7. از داروهای خود محافظت کنید

برای نگهداری از داروها به خصوص انسولین ، از قبل برنامه ریزی کنید. اگرچه احتیاجی نیست که انسولین در یخچال نگهداری شود، ولی اگر در برابر سرما یا گرمای شدید قرار گیرد ، قدرت خود را از دست می دهد.

موارد لازم برای محافظت از انسولین و قرص ها

انسولین را در داشبورد یا صندوق عقب ماشین نگهداری نکنید و از کوله پشتی خارج کنید، تا بر اثر نور مستقیم خورشید ، داغ نشود.

هرگز انسولین را فریز نکنید، و مطمئن شوید که قرص ها در مکان خشک قرار دارند زیرا رطوبت می تواند به آنها آسیب برساند. اگر به مکان خیلی سرد و یا گرم سفر می کنید ، از قبل برای نگه داری داروها برنامه ریزی کنید. ساک های سفری وجود دارند که از انسولین در دمای مناسب نگه داری می کنند و می توانید آن ها را تهیه کنید.

انسولین

از داروی انسولین خود در سفر به خوبی محافظت کنید

8. با دیگران گفت و گو کنید و ارتباط برقرار کنید

اگر با دیگران سفر می کنید، مطمئن شوید که علائم کم شدن قند خون را می دانند و به آن ها روش استفاده از بسته گلوکاگون را یاد دهید تا در شرایط خاص به شما کمک کنند. قرص و یا ژل گلوکز را جایی قرار دهید، تا در شرایطی که قند خونتان کاهش یافت ، سریع قابل دسترسی باشند.

9. دیابت و رژیم غذایی

همیشه خوراکی به همراه داشته باشید، چه کوهنوردی می کنید و چه از جایی دیدن می کنید ، هرگز فکر نکنید که غذا در دسترس است. در طول سفر قند خونتان را از طریق فکر کردن به چیزی که می خورید و می نوشید، میزان نگه دارید. از غذاهای ناشناخته که می توانند کنترل دیابت را سخت کنند و باعث ناراحتی معده شما شوند ، اجتناب کنید. اگر می توانید در مورد مواد استفاده شده در این غذاها ، سوال کنید.

9 کاری که افراد دیابتی در مسافرت باید به یاد داشته باشند

51
این مطلب مفید بود ؟10
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از بخش بهداشت و سلامت/ن/ز.ت
وبگردی