رفتار کودکان

راه حلی برای مشکلات رفتاری کودکان

کد مطلب : 53196زمان مطالعه : 3 دقیقه
مشکلات رفتاری کودکان همیشه شامل موارد شسته و رفته ای نیستند. گاه حل این مشکلات نیاز به شکیبایی، حلم و بردباری شما دارد و گاه نیاز به مشاور را ضروری می نماید.

درمان مشکلات رفتاری کودکان

درشرایط فعلی درصد بالایی ازوالدین فاقد آموزش های سازمان یافته صلاحیت تخصصی برای برخورد با معضلات وناهنجاری رفتاری کودکان اعم ازپرخاشگری، بی قراری، تنبلی، کمرویی، دزدی و... هستند.

پسر 4 ساله ام خیلی پرخاشگر و بی ادب شده است. مهد کودک هم نمی رود و نمی دانم حرف های بد و دعوا کردن را از کجا یاد گرفته است. هم بچه های کوچک تر از خودش را کتک می زند، هم به بزرگ ترها بی احترامی می کند. آن قدر که وقتی به مهمانی می رویم متوجه می شوم کسی از حضور ما خوشحال نیست و همه از ما فاصله می گیرند.

در گام اول شما را به متخصص روانپزشک یا روان شناس کودک ارجاع می دهم تا به بررسی دقیق مشکل کودکتان بپردازند. ممکن است مشکلی وجود داشته باشدکه شناسایی نشده است و این رفتارها در پی این مشکل بروز کنند.

بیشتر مشکلات رفتاری کودکان با مداخله صحیح قابل درمان هستند ولی به صبر و شکیبایی والدین و همکاری آنان نیاز دارد. اگر بعد از بررسی، مشکل خاصی در فرزندتان شناسایی نشد، رفتارهای او به احتمال زیاد حاصل یادگیری و تقویت این رفتارها در محیط است. در چنین موردی برای اصلاح رفتار فرزندتان می توانید از روان شناس کودک کمک بگیرید.

رفتار کودکان

مشکلات رفتاری کودکان

چند توصیه برای درمان کودکان بد قلق

1- در ابتدا ریشه مشکل را شناسایی کنید:باید دقت کنید که یادگیری این رفتارها و حرف ها، چرا، چگونه و در کجا اتفاق میفتد؛ برای مثال آیا اعضای خانواده با یکدیگر به شیوه خاصی رفتار می کنند که کودک یاد می گیرد؟ آیا فرزندتان دوستان و همبازی هایی دارد که نوع رفتار و کلام شان روی او تاثیر می گذارد؟ آیا فرزندتان تحت تأثیر فیلم هایی که می بیند یا بازی های مجازی که انجام می دهد قرار می گیرد؟
2- وقتی ریشه مشکل شناسایی شد، با توجه به هدفی که دارید به اصلاح آن بپردازید. مثلا نوع رفتار والدین اگر با یکدیگر و با بچه‎ها پرخاشگرانه است، باید تغییر کند یا اگر کارتون ها و بازی هایی که کودک مشاهده و بازی می کند، پرخاشگرانه است، باید روی آنها نظارت و تا جای ممکن با فیلم ها و بازی های سالم جایگزین شود یا اگر فرزندتان دوستانی دارد که مشکلات رفتاری دارند، باید بر آن نظارت شود. توجه داشته باشید که بچه ها رفتارهای دیگران را می بینند و یاد می گیرند.
3- ممکن است بدرفتاری و حرف های بد فرزندتان از سوی دیگران تقویت شده باشد. مثلا هنگام گفتن حرف های زشت، دیگران واکنشی نشان داده اند که کودک گمان کرده رفتار او خوب است. در این مورد باید همه کسانی که در اطراف کودک هستند، دست از تشویق او بردارند و به او بی توجهی کنند.
4- دقت کنید که تنبیه بدنی کودک به علت بدرفتاری موجب می شود او بدون دانستن علت دقیق تنبیه دوباره برای جلب توجه، شروع به بدرفتاری و گفتن حرف های زشت کند.
5- رفتار صحیح را به کودکتان آموزش دهید و وقتی آن را انجام می دهد مدام او را تشویق کنید. آموزش باید خلاصه و قابل فهم و به دور از سرزنش کودک باشد. تشویق می تواند به صورت تحسین و توجه به علت انجام رفتار خوب باشد؛ مثلاً آفرین پسرم که با خواهرت آروم بازی می کنی. دقت کنید که در تشویق از جملات منفی یا جملاتی که بدرفتاری را به کودک القا می کنند؛ استفاده نکنید؛ برای مثال گفتن آفرین پسرم که فحش نمی دهی، درست نیست. به جای آن باید جمله ای گفته شود که او را به سمت رفتار مثبت پیش ببرد؛ مثلاً آفرین به پسر خودم که به دیگران سلام می کند. برای یادگرفتن شیوه تشویق صحیح از روان شناس یا از کتاب های فرزندپروری کمک بگیرید.
6- فعالیت های سرگرم کننده ای برای فرزندتان طراحی کنید و با او وقت بگذرانید. گاهی به این دلیل، بچه ها رفتارهای نامناسبی نشان می دهند که اوقات تفریح سالم برای آن ها کم است یا پدر ومادر وقتی به آن ها توجه می کنند که بدرفتاری کرده باشند.
7- برای مقابله با بدرفتاری های شدید کودکتان روش هایی (مثل تعیین قانون، بحث با بچه ها، محروم سازی) وجود دارد که برای حل آنها باید با روان شناس در ارتباط باشید. از بیان این موارد به دلیل این که در این فضا نمی گنجد و ممکن است در نتیجه اجرای اشتباه باعث سوءتفاهم و پیچیده شدن مشکل شود، خودداری می کنم و شما را به متخصص و روانشناس کودک ارجاع می دهم.

راه حلی برای مشکلات رفتاری کودکان

3.84
این مطلب مفید بود ؟31
برگرفته از خراسان -/ ر
برچسب : رفتار کودک
وبگردی