بدرکاران البرز
در آخرین فیلم جیمزباند( 007 ) با نام «اسکای فال » که گروه بدلکار ایرانی نقش آفرینی نموده اند و با هنرنمایی خود توانسته اند جایزه بهترین بدلکاران آمریکا ....

 می خواهیم خود را در فراسوی مرزهای ایران مطرح کنیم

نمی دانم آیا مطلع شده اید که در آخرین فیلم جیمزباند( 007 ) با نام « اسکای فال » کی گروه بدلکار ایرانی نقش آفرینی نموده اند و با هنرنمایی خود توانسته اند جایزه بهترین بدلکاران آمریکا ( SAG ) را در سال 2012 دریافت کنند و نامشان را در سایت معتبری چون هالیوود ریپورتر به ثبت برساند. از سوی دیگر هنوز خاطره تلخ در گذشت «پیمان ابدی » دراذهان مردم ایران زمین جاریست؛ پیمان با وجودی رفت و ابدی شد که جوانان بسیاری با شور و شعف فراوان راه او را در عرصه بدلکاری ادامه دهند. پیام آشنا در این شماره به سراغ اولین گروه بدلکاری استان البرز رفته و با این جوانان جویای نام گفتگویی را ترتیب داده؛اعضای این گروه را فرهاد شهبازی ، بهنام علمی ، امیرحسین بغدادی ، سالار جامدار و سید مرصاد شفیعی  تشکیل می دهند؛ که در حال حاضر تنها سه نفر از این افراد مشغول فعالیت جدی و مستمر در «تیم بدلکاران البرز » می باشند.

 
 
چه شد که به این نتیجه رسیدید که دور هم جمع شده و جوان ترین گروه بدلکاری استان البرز را شکل دهید؟
مرصاد: در ابتدا همگی ما رشته های رزمی کار می کردیم و پس از اجرای چند نماهنگ ورزشی- رزمی تصمیم گرفتیم که به صورت جدی کار خود را شروع کرده و با تر یکب ورزش و هنر بتوانیم در این عرصه به جایگاهی دست پیدا کنیم. ابتدا در زمستان 89 توسط کیی از نویسندگان سینما (سرکار خانم مرادی) با حرفه بدلکاری آشنا شدیم. پس از مدتی فعالیت دوستان دیگری از جمله آقای رضا خادم الحسینی که در فدراسیون ورزشهای همگانی فعالیت م کیردند و آقای تورج اجلی که سابقه زیادی در رشته بدلکاری دارند کمک های شایانی را به گروه نمودند و به این ترتیب نخستین فعالیت های گروه شکل گرفت. 
 
پس چگونه با حرکات بدلکاری و تمرینات سایر بدلکاران دیگر آشنا می شدید؟ یعنی آیا مربی داشتید یا به صورت ذهنی و خود جوش تمرین می کردید؟ 
مرصاد: در ابتدا کلیپ های مرحوم پیمان ابدی و سایر بدلکاران را از اینترنت دانلود می کردیم و با دقت زیادی سعی می کردیم که با حرکات و رفتار بدلکاران سایر تیم ها آشنا شویم و در ادامه خودمان بتوانیم تمریناتی شبیه به آنها را انجام دهیم. 
فرهاد: البته در ابتدا خیلی اذیت شدیم. مثلا برای اولین بار که خودسوزی را تحمل کردیم، بدن مان دچار سوختگی شدید شد و یا در اثر برخورد با ماشین تا مدت زیادی بدن هایمان درد می کرد، حتی کیبار تا حد بیمارستان رفتن و بستری شدن نیز، پیش رفتیم.
 
خب در مورد رکورد «تحمل آتش گرفتن بدن» صحبت کنیم؟
بهنام: به طور اتفاقی در حین تمریناتمان متوجه شدیم که رکورد «تحمل آتش » ما، چیزی در حدود 51 ثانیه شده است. 
 
چندمین بار بود؟ اولین که نبود؟
نه، اولین مرتبه که خودسوزی را تحمل کردیم، دست کیی از بچه ها سوخت و تا کی ماه همگی افسرده بودیم، حتی این فکر به ذهنمان رسید که دیگر به سمت بدلکاری و آتش زدن بدن و این قبیل فعالیت ها نرویم، که در ادامه مجددا روحیه مان را بدست آوردیم. 
 
خب برگردیم به رکورد؛ چطور متوجه شدید که رکورد آتش گرفتن و شعله ور شدن را به جا گذاشتید؟
مرصاد: بعد از اینکه مدت زمان آتش گرفتن و تحمل شعله ور شدن فردی ما، زمان 53 ثانیه به ثبت رسید، به طور اتفاقی در کیی از سایت ها دیدیم که نوشته اند:رکورد آتش گرفتن ایران متعلق به کیی از اعضای گروهای بدلکاری «...» با زمان 53 ثانیه می باشد و از همانجا بود که امیدوار شدیم و اگر خدا بخواهد، تصمیم داریم که در رکورد بعدیمان در سرعت بالای 80 یکلومتر خود را از ماشین به بیرون پرتاب کنیم.
 
 
آیا از طرف نهاد و سازمانی حمایتی برای بدلکاران جوانی چون شما صورت می گیرد؟
بهنام: تاکنون خیر؛ چرا که گروه های بدلکاری به دو دسته تقسیم می شوند. دسته ی اول، گروههایی که ورزشکار هستند و زیر نظر فدراسیون ورزش های همگانی فعالیت می کنند و اسم خود را بدلکار می گذارند که این افراد بیشتر شاگردان مرحوم پیمان ابدی هستند؛ عده ای دیگر هم زیر نظر ارشاد فعالیت می کند و هنوز مشخص نیست که آیا رشته بدلکاری جزء ورزش های همگانی است یا زیر مجموعه ای از اداره ارشاد. همین دو دستگی باعث شده که حمایت صحیح و اصولی از بدلکاران صورت نپذیرد.
 
یعنی بیشتر گروه های بدلکاری در ایران بدون مجوز و وجه قانونی به فعالیت خود ادامه می دهند؟
بهنام: الان در کل گروه های بدلکاری ایرانی حدود 3 یا 4 نفر که به اسم تیم ثبت شده اند تنها به اسم بدلکار از وزارت فرهنگ و ارشاد مجوزی به نام «مدرک بدلکاری » دارند. حتی انجمنی به نام «انجمن بازیگران و بدلکاران » ایران نیز وجود دارد که ورود به این انجمن بسیار سخت می باشد چرا که ورود به آن مستلزم سابقه کار در 7 فیلم سینمایی، 7 فیلم تلویزیونی و 7 تله فیلم می باشد. یعنی علناً می گویند:خودتان بروید، خود را ارتقاء دهید و هر وقت به این درجه رسیدید. ثبت شوید. چنین سخت گیرهایی باعث می شود که بدلکاران قید مدرک و مجوز را بزنند. جالب این جاست که حتی گروه بدلکاری مرحوم «پیمان ابدی » نیز در ارشاد ثبت نشده بود.
 
پیشنهادی از سوی دیگر گروه های بدلکاری داشته اید تا در کنار کیدیگر منسجم تر فعالیت کنید؟
بهنام: ما با گروه های زیادی مراوده داریم، حتی سه تا از گروه های مشهور بدلکاری، هنگامی که با جدیت و پشتکار ما آشنا شدند، پیشنهاد دادند که به آنها ملحق شویم، ولی ما قبول نکردیم چون دوست داریم مستقل کار کنیم و همگی در کنار هم بتوانیم تیممان را به موفقیت رسانیم.
 
 
 
اگر خاطره جالبی از برخورد با دیگران یا فعالیت های خود دارید، برای خوانندگان پیام آشنا، بیان کنید؟
مرصاد: یادم است که کیبار به اداره ارشاد کرج مراجعه کردم و گفتم که می خواهم بدلکاری کار کنم. کیی از مسئولین آنها بسیار خوشحال شد و از این پیشنهاد من استقبال کرد. خلاصه هماهنگ شد فردا برویم در مکانی و کار را شروع کنیم. اما قبل از شروع به من گفتند سابقه کار و تجربه چی داری؟ که من هم گفتم از بچه گی ورزش می کردم ... آن مسئول گفت:ورزش چه ربطی به بدلخوانی دار.مطمعنی که بدلخوانی کار کرده ای!!؟ من که بهت زده شده بودم گفتم که سوتفاهم شده، من بدلکارم. خلاصه مسئول مربوطه با کلی نصیحت که پسر، تو جونی، این کارو نکن. آخر و عاقبت مثل پیمان ابدی می شه... ما ار بدرقه کرد.

در مورد گروه جوانی چون شما که با پشتکار و تلاش وارد این حرفه شده و مشغول فعالیت هستید، به نظرتان انتهای این کار کجاست و چه چشم اندازی را پیش روی خود ترسیم کرده اید؟
فرهاد: ما وقتی که شروع کردیم. 5 جوان 18 و 19 ساله بودیم که اصلاً تصور نمی کردیم بتوانیم فعالیت خود را ادامه دهیم. در نتیجه تمرین و ممارست زیاد، امروز به اینجا رسیده ایم که اگر چه سطح آن زیاد بالا نیست ولی مرارت های زیادی را تحمل نموده ایم. دوست داریم که در آینده ی نزدکی، نتیجه تلاش و زحماتمان به بار نشیند. از طرفی ما چون رزمی کار بودیم، علاقه داریم بخش اکشن و رزمی کار، بیشتر به چشم آید که متاسفانه در سینمای ایران این بخش زیاد مطرح و کاربردی نمی باشد. 
مرصاد: چون معمولاً تیم های بدلکاری کار خود را به جای سینما، از تأتر و نمایش آغاز می کنند ما مدنظر داریم که در این زمینه، شروع پرقدرتی داشته باشیم و در ادامه آن را گسترش دهیم. اما تا به امروز هیچگونه حمایت خاصی از ما نشده، بلکه 5 نفری کار می کردیم تا بتوانیم هزینه شهریه باشگاهمان را در بیاوریم. از طرفی تمامی دوستانمان در گروههای بدلکاری دیگر از بی آینده بودن این رشته برایمان گفته اند. به هر حال ما هم هدفی را برای خودمان مشخص کرده ایم و تلاشمان این است که حتی تا سطح خاورمیانه نیز خود را مطرح کنیم که البته به جزء کشورهای همسایه، در خود ایران بسیاری از گروه های بدلکاری وجود دارند که در خارج از مرزها حتی فیلم های هالیودی فعالیت می کنند.
 
 
سوال آخر اینکه جدیدترین فعالیتی که در دست اقدام دارید؟
حدود یک ماه دیگر، برنامه ای مرتبط با گلریزان زندانیان در مشهد می شود که از اول شعبان تا نیمه شعبان قرار است صورت پذیرد و تاکنون 80 درصد کارها هماهنگ شده و در این بازه زمانی مبلغی از اجرای جشن-های 15 روزه که ما هم در بخش از آن برنامه اجرا می کنیم. قرار است به آزادی زندانیان دیه تعلق می گیرد.
 

 

مصاحبه با اولین تیم بدلکاری البرز + عکس

56
این مطلب مفید بود ؟60
برگرفته از ارسالی کاربران
وبگردی