زمان مصرف دارو
هر دارویی برای جذب بهتر زمان مخصوصی برای مصرف دارد و همچنین نباید داروها را همزمان مصرف کرد شاید این کار تاثیرات منفی داشته باشد.

بهترین زمان مصرف داروها در روز

دارو هایی که پزشکان برای درمان بیماری ها تجویز می کنند بهتر است در زمان مناسبی مصرف شوند تا نیجه خوبی به بیمار بدهد و موثر باشد. در این بخش از سلامت نمناک در پاسخ به درخواست شما کاربران نمناکی زمان مناسب مصرف برخی دارو ها را معرفی می کنیم.

مصرف قرص ها در زمان مناسب می تواند کارایی کاملا متفاوتی داشته باشد. هنگامی که میخواهیم قرص هایمان را مصرف کنیم، حتماً باید با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

فاصله زمانی بین دو دارو

آگاهی از بهترین زمان مصرف داروها و تاثیر آن ها بر داروهای دیگر

زمان مصرف دارو ؛ خوردن دارو قبل از صبحانه:

زمان مصرف دارو و مکمل های آهن:

یک لیوان آب پرتقال و یک معده خالی، بهترین شرایط برای جذب قرص های آهن هستند.

ویتامین c، باعث افزایش جذب قرص آهن می شود. زیرا محیط اسیدی آن کمک می کند تا آهن به طور کامل جذب شود. اگر مکمل های آهن در معده خالی باعث احساس ناخوشایندی در شما می شود، آن را همراه با غذا میل کنید.در این شرایط جذب آهن کمی کاهش پیدا می کند، اما هنوز هم شانس دریافت برخی از مزایای آن را خواهید داشت.

قرص آهن

زمان مناسب مصرف داروی آهن

زمان مصرف داروی آهن و مکمل های دیگر

آهن همچنین می تواند با قرص های دیگر نیز اثرات منفی داشته باشند مانند مکمل های کلسیم، داروهای تیروئید، مولتی ویتامین ها و آنتی بیوتیک ها.

اگر این داروها را هم علاوه بر مکمل های آهن مصرف می کنید، پیشنهاد می شود که با داروسازتان صحبت کنید که قرص های خود را در زمان های مختلف در طول روز قرار دهید، تا اطمینان حاصل شود که در شرایط مطلوب هریک را دریافت خواهید کرد.

داروی مکمل

زمان مناسب برای مصرف داروها 

زمان مصرف داروهای فشار خون:

فشار خون معمولا صبح ها بالاتر است. پس بهترین زمان برای دریافت آن همان صبح ها می باشد.

زمان مصرف داروهای تیروئید:

مصرف این داروها با معده خالی، بهترین کارایی را دارد.اگر علاوه بر آنها داروهای اضافی نیز مصرف می کنید، حتی داروهای بدون نسخه مانند، مولتی ویتامین ها توصیه می شود که از نظر مصرف آن برای جذب بیشتر داروهای تیروئید با پزشکتان مشورت کنید.

زمان مصرف قرص فشار خون

زمان مناسب مصرف داروی تیروئید و فشار خون

زمان مصرف داروهای رفلاکس اسیدی و سوزش معده:

پیشنهاد می شود که این داروها را قبل از صبحانه مصرف کنید زیرا این قرص ها، مدتی بعد از خوردن صبحانه نیاز دارند تا در بدن حل شوند و بتوانند نشانه ها را به تدریج از بین ببرند و شروع به کار کنند.

زمان مصرف دارو های پوکی استخوان:

ثابت شده است که این داروها باید اولین چیزی باشند که صبح ها با معده خالی دریافت می کنید که البته یک مدل از این قرص ها وجود دارد که باید در طول روز مصرف شود. که معمولا مصرف آنها به شکل هر روز و روتین نیست.

پوکی استخوان

زمان مصرف داروی پوکی استخوان چه موقع است؟

زمان مصرف دارو ؛ مصرف دارو پس از صبحانه:

بعد از اتمام صبحانه ، مولتی ویتامین ها را دریافت کنید. مقدار چربی که در وعده صبحانه شما وجود دارد، کمک می کند تا ویتامین های محلول در این قرص مانند ویتامینهایA، E،D ، Kبهتر و بیشتر جذب بدن شوند.

همچنین مصرف آنها در صبح، باعث تقویت انرژی شما در طول روز خواهد شد.همچنین اگر از مکمل های آهن ،کلسیم و داروهای تیروئید یا آنتی بیوتیک ها مصرف می کنید، این قرص ها برای جذب آنها بهتر هستند.

برخی متخصصین پیشنهاد می کنند که این مکمل ها را بعد از وعده ناهار و یا بین صبحانه و ناهار میل کنید. تا بدن به اندازه کافی وقت برای متابولیزه کردن داشته باشد.

خوردن دارو

مناسب ترین زمان مصرف داروهای مختلف

زمان مصرف دارو های ضد احتقان و درمان حساسیت:

نشانه ها و علائم رایج در آلرژی خارش چشم می باشد، که اغلب صبح ها بدتر است.مصرف این قرص ها پس از صبحانه کمک می کند تا سینوس هایتان پاک شوند و در طول روز احساس خوشایند تری داشته باشید. از مصرف این داروها در بعد از ظهر و یا شب اجتناب کنید، زیرا می تواند باعث شود که دچار بی خوابی شوید.

زمان مصرف دارو و پروبیوتیک ها:

پروبیوتیک ها را همیشه بعد از خوردن غذا دریافت کنید. معده پر کمک می کند تا این قرص به نقطه اوج کارایی خود برسد و از خوردن آنها با معده خالی اجتناب کنید، زیرا ورود آنها به معده ای خالی یک محیط ناآشنا اسیدی است که می تواند کارایی آنها را از بین ببرد.

داروی پروبیوتیک

بهترین زمان مصرف داروهای پروبیتیک

داروهایی که در کل باید در طول روز مصرف شوند:

بهترین زمان مصرف دارو های آرتریت:

استفاده از داروهای آرتریت، قبل یا بعد از صبحانه بدن شما را برای کنترل علائم این بیماری در طول روز مقاوم می کند.برخی از داروهای آرتریتی که با دوز بیشتری هستند، بعد از شام توصیه می شوند.برای تشخیص آن بهتر است که با متخصص مشورت کنید، تا با استفاده نابجا دچار بی خوابی های بی وقفه نشوید.

داروهایی که باید بعد از شام مصرف شوند:

کبد شما بیشترین میزان کلسترول را زمانی که شب می خوابید، تولید می کند. مصرف داروهای مربوط به کلسترول، بعد از شام و قبل از خواب، به بدنتان کمک می کند که سطح کلسترول در خون را حفظ کند.

بسیاری از داروها هستند که باید دو بار در روز مصرف شود و برای اطلاعات در مورد آن بهتر است که زمان دریافت نسخه از یک متخصص در مورد مصرف آن در طول شبانه روز سوال کنید.

زمان مصرف داروهای معده

زمان مصرف داروهای مخصوص بعد شام

داروهایی که باید قبل از خواب مصرف شوند:

زمان مصرف دارو و قرص های خواب:

برای جلوگیری از بی خوابی های ناخواسته قرص های خواب آور فقط باید قبل از خواب مصرف شوند.

قرص خواب

زمان مصرف داروی خواب چه موقع است؟

نکات اضافی و مفید در مورد زمان مصرف دارو :

برای اطمینان از بازدهی قرص های خود، بهتر است که آنها را در یک ساعت معین در طول شبانه روز مصرف کنید.به عنوان مثال اگر شما قرصی را در ساعت 8 صبح مصرف کنید، و روز دیگر ساعت 8:40 باشد، کارآیی آن را پایین می آورد.

قبل از شروع آنتی بیوتیک های تجویزی مصرف آن را با داروساز چک کنید. تا از عوارض جانبی ناخوشایندی که ممکن است رخ دهد، جلوگیری کنید.هر آنتی بیوتیک دارای دستورالعمل های منحصر به فردی می باشد.

هنگام مصرف دارو، از گریپفروت و یا آب آن استفاده نکنید، زیرا این میوه یک ماده فعال دارد که می تواند اثرات داروهای خاص از قبیل داروهای قلب را به طور ناگهانی و خطرناک افزایش دهد.داروهای سردرد به خصوص انواعی که برای میگرن مورد استفاده قرار می گیرند، باید به محض مشاهده علائم مصرف شوند.

 

نکات مهم در مورد بهترین زمان مصرف انواع قرص و داروها

4.2134
این مطلب مفید بود ؟11321
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : besthealthmag / بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ
وبگردی