مصرف نوشابه
مصرف نوشابه و مواد غذایی پروتئینی به صورت همزمان می تواند بسیار مضر باشد. ما در این بخش شما را با مضرات مصرف همزمان این مواد غذایی با یکدیگر آشنا می کنیم.

مصرف نوشابه با این مواد غذایی مضر است

اگر شما هم جزو افرادی هستید که علاقه وافری به مصرف نوشابه ها (به ویژه کولاها) دارند احتمالاً خودتان هم به خوبی می دانید که این نوشیدنی ها برای سلامتی مفید نیستند. با این حال اگر نمی توانید از نوشیدنی مورد علاقه تان دل بکنید حتماً حواستان باشد که آن ها را با برخی مواد غذایی نخورید.در این مطلب درباره مضرات مصرف نوشابه و غذاهای پروتئینی صحبت خواهیم کرد.

با این مواد غذایی مصرف نوشابه ممنوع است

یکی از مطالعات اخیر نشان می دهد که مصرف نوشابه های شیرین در کنار برگر یا مرغ سوخاری واقعا می تواند بدن را در شرایط افزایش وزن شدیدتر قرار بدهد. گزارشی از این مطالعه در BMC Nutrition منتشر شده است .
مصرف همزمان نوشابه های شیرین و وعده های غذایی سرشار از پروتئین، یکی از عادت های غذایی رایج در میان بسیاری از مردم جهان است. با این حال، محققان در این مطالعه متوجه شده اند که چنین ترکیبی، ذخیره سازی چربی های استفاده نشده را افزایش می دهد .
درواقع، بدن افرادی که از این ترکیب غذایی استفاده می کنند، حدود یک سوم از کالری های اضافی را نمی سوزاند. در ضمن، چربی دریافت شده از غذا نیز در بدن این افراد کمتر سوزانده می شود و انرژی کمتری هم به هضم غذا اختصاص داده می شود .  

مصرف نوشابه 

مضرات مصرف نوشابه

یافته های محققان حاکی از آن هستند که مصرف نوشابه های شیرین و گازدار، اکسیداسیون چربی را 8 درصد ضعیف تر می کند. در همین فرآیند است که تجزیه مولکول های چربی آغاز می شود. بنابراین، ضعیف شدن فرآیند اکسیداسیون چربی، ذخیره سازی چربی ها را افزایش می دهد .
محققان فکر می کنند با توجه به این که چربی ها سخت تر از قندها می سوزند، درنتیجه کربوهیدرات اضافی نوشابه می تواند نیاز بدن به پردازش چربی غذایی برای تولید انرژی را ضعیف کند . درواقع، بدن در این حالت ترجیح می دهد که از کربوهیدرات ها به عنوان منبع انرژی استفاده کند .

بعد از مصرف نوشابه ها و کولاها چه اتفاقی در بدن می افتد؟

اصل مطلب این است که حتی اگر نوشابه را با این مواد غذایی نیز ترکیب نکنید باز هم برای سلامتی مضر است. بدانید که بعد از مصرف این نوشیدنی ها دقیقه به دقیقه در بدنتان اتفاقاتی می افتد که در ادامه اشاره می کنیم:

10 دقیقه بعد از مصرف نوشابه
هر یک لیوان نوشابه حاوی حدود 10 قاشق شکر است. به همین دلیل هم ضربه سختی به سلامتی می زند. این میزان قند به بدن انرژی مثبت نمی دهد. ده دقیقه بعد از مصرف، اختلالاتی در قند خون حاصل می شود .

20 دقیقه بعد از مصرف نوشابه

بعد از 20 دقیقه میزان انسولین در خون شروع به کاهش کرده و کبد مجبور می شود که تلاش خود را برای تبدیل قند در بدن دو چندان کند. در اکثر موارد، این قند به چربی تبدیل می شود و این مسئله نیز به نفع بدن نیست.

40 دقیقه بعد از مصرف نوشابه
بعد از 40 دقیقه کافئین شروع به تأثیر می کند. مردمک چشم ها گشاد شده و فشارخون افزایش پیدا می کند. فرد احساس خستگی کرده و کبد شروع به آزاد کردن قند در خون می کند .

45 دقیقه بعد از مصرف نوشابه
بدن شروع به تولید دوپامین بیشتر می کند. این هورمون وظیفه تحریک بخشی از مغز را برعهده دارد که به لذت و احساس پاداش مربوط می شود .

1 ساعت بعد از مصرف نوشابه
یک ساعت پس از مصرف نوشابه، دفع کلسیم از طریق ادرار کلید می خورد. این روند در طولانی مدت باعث پوکی استخوان ، پوسیدگی دندان یا شکنندگی استخوان ها می شود. اسیدفسفریک موجود در نوشابه نیز روی منیزیم و زینک(روی) موجود در بدن فیکس می شود . خاصیت دیورتیک این نوشیدنی ها نیز اشتباه است. چون باعث نمی شود که باقیمانده توکسین های بدن دفع شوند بلکه زمینه را برای دفع مواد مغذی مورد نیاز بدن فراهم می کند . به همین دلیل بعد از مصرف نوشابه احساس ضعف و تحریک پذیری عصبی می کنید .

مضرات مصرف نوشابه بعد از خوردن غذاهای پروتئینی

3.523
این مطلب مفید بود ؟167
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
وبگردی