مواد قندی

عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین

کد مطلب : 39467زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرطان پانکراس، بیماری های کیوی، فشار خون بالا، بیمار ی های قلبی، نقرس، آلزایمر از عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین هستند.

آلزایمر در کمین دوستداران مواد قندی

مصرف زیاد مواد قندی و شیرین عوارض جبران ناپذیری برای فرد به دنبال دارد . متاسفانه ذائقه مردم به سمت خوردن مواد قندی و شیرین بیشتر سوق پیدا کرده است که این باعث بیماری های متعددی میشود . عادت کردن به ذائقه شیرین که به طور معمول از همان کودکی رخ می دهد، عوارض جسمانی متعددی نظیر اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی وآرتریت را در سنین بالاتر به دنبال خواهد داشت. قند و ترکیبات حاوی قند، کالری زیادی برای بدن تامین میکنند؛ اما متاسفانه فاقد مواد مغذی لازم برای ما هستند؛ بنابراین باید سهم ناچیزی از انرژی دریافتی روزانه ما راتشکیل دهند.
به طور کلی قندها گروهی از مواد انرژی زا هستند که هر گرم آن ها 4 کیلوکالری انرژی تولید می کند و مانندچربی ها در صورتی که بیش از میزان مورد نیاز مصرف شوند باعث اضافه وزن، چاقی، افزایش فشارخون و افزایش چربی خون که همگی از عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی عروقی هستند، می شوند.
به علاوه مصرف زیاد موادقندی سبب ایجاد پوسیدگی دندان به ویژه در کودکان می شود. باید سعی شود تا حد امکان مصرف این گروه دربرنامه غذایی کاهش یابد.در بسیاری از مطالعات مصرف زیاد قند و شکر با افزایش شیوع بعضی از سرطان ها مرتبط شناخته شده است.از سوی دیگر مصرف زیاد قندهای ساده به علت تحریک ترشح انسولین موجب افت قند خون شده که خود منجر به تمایل بیشتر به مصرف قندهای ساده و متعاقب آن افزایش انرژی دریافتی و اضافه وزن و چاقی می شود.
تحقیقات نشان می دهد مصرف زیاد مواد قندی و شیرین احتمال ابتلا به بیماری ها کلیوی ، فشار خون بالا، اختلال حواس و آلزایمر را در افراد افزایش می دهد.
مواد قندی و شیرین

خطر ابتلا به آلزایمر با خوردن زیاد مواد قندی و شیرین

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر بیماری های قلبی عروقی علت مرگ در افراد بالای 30 سال و دومین عامل مرگ در افراد 15 تا 59 سال است، گفت:در ایران شیوع دیابت حدود 10 درصد گزارش شده است و بر اساس آمار، حدود 50 درصد زنان و 39 درصد مردان 15 تا 64 سال در کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
 
وی ادامه داد:طبق بررسی ها میزان مصرف روزانه قند و شکر هر فرد ایرانی روزانه 66 گرم است در حالی که بر اساس سبد مطلوب غذایی مصرف روزانه قند و شکر حدود 40 گرم توصیه شده است.
 
تحقیقات زیادی نشان داده است که سرطان پانکراس، بیماری های کیوی، فشار خون بالا، بیمار ی های قلبی، نقرس، آلزایمر از عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین هستند.
 
وی به افزایش مصرف روغن و چربی در کشور اشاره کرد و گفت:افزایش مصرف روغن و چربی به ویژه چربی های اشباع از طریق مصرف بی رویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده موجب افزایش شیوع بیماری های غیر واگیر همچون سرطان، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و فشار خون می شوند.
 
مواد قندی و شیرین

خوردن مواد قندی و شیرین عوارض زیادی درپی دارد

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد:بر اساس مطالعات، سبد غذایی مطلوب که در سال 91 لحاظ شد، نشان داد که سرانه مصرف روزانه روغن و چربی 46 گرم است که از سبد مطلوب غذایی (معادل 35 گرم) بیشتر است. 

مدیر اظهار داشت:به منظور فرهنگسازی و ارتقای سطح سلامتی مردم بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه سالم با شعار کمپین ملی "غذای سالم" با هدف کاهش مصرف قند، نمک و چربی از اول دی ماه در کشور اجرا می شود.

عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین

3.84
این مطلب مفید بود ؟31
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از باشگاه خبرنگاران / م.ف
وبگردی