نوموفوبیا
نوموفوبیا چیست و چه علائمی دارد؟ ریشه اعتیاد به تلفن همراه چه بخشی از زندگی است؟ نشانه های این اختلال را بشناسید و اگر در خود آن ها را یافتید حتما راه چاره ای بیاندیشید.

نوموفوبیا چیست؟ آیا شما هم به تلفن همراه اعتیاد دارید؟

تکنولوژی های اخیر زندگی را آسان تر کرده است اگرچه استفاده نادرست از آن فایده را به مشکل تبدیل کرده و تقریبا بسیاری از افراد به گوشی اعتیاد پیدا کرده اند، این عادت نادرست به نوموفوبیا در آینده تبدیل می شود. شاید واژه نوموفوبیا برای شما آشنا نباشد اما ممکن است به آن دچار شده باشید. به طور مثال آیا به تلفن همراه خود وابستگی دارید و با اتمام باطری آن، عصبانی می شوید؟

آیا همیشه شارژر تان را با خود حمل می کنید ؟

اگر پاسخ شما به این سوالات مثبت بود باید گفت که از نوموفوبیا رنج می برید، بنابراین با مفهوم نوموفوبیا تا حدودی آشنا شدید. در این بخش از نمناک قصد داریم به این مشکل رایج و فراگیر در دنیای مدرن بپردازیم.

درمان نوموفوبیا

نشانه ها و علائم نوموفوبیا چیست؟

اگر فکر می کنید نسبت به قبل بیشتر در معرض استفاده از تلفن همراه هستید که باعث تنهایی بیشتر شما شده است، گفتگو حقیقی را جایگزین روابط مجازی کنید، اما در ابتدا باید مطمئن شوید که مبتلا به این مشکل هستید یا خیر؟ چگونه متوجه نوموفوبیا شویم؟

بسیاری از افراد، هنگامی که از موبایل خود دور می شوند، نگرانی و اضطراب شدیدی را تجربه می کنند. اگر چه میزان استرس دور بودن از موبایل یا جا گذاشتن آن در خانه متناسب با شرایط بسیار متنوع است، اما بر اساس تحقیقات، شدت آن می تواند با استرس ناشی از رفتن به مطب دندانپزشک یا حتی استرس ناشی از دغدغه های مرتبط با ازدواج برابر باشد.

نوموفوبیا فقط در شب مشخص نمی شود، این مسئله نتیجه استفاده ناسالم مثل زیاد نگاه کردن به تلفن در شرایط نامناسب است و در برخی موارد موجب کاهش احساس تنهایی می شود، به طور مثال هنگامی که منتظر فردی هستید موجب افزایش وابستگی شما می گردد و باعث می شود ایمیل و تلگرام را چک کنید و یا پاسخ پیامک های خود را دهید.

علائم نوموفوبیا

پارامترهای نوموفوبیا چیست؟

آخرین چیز قبل از خواب و بعد از بیدار شدن، چک کردن گوشی همراه است.

1- همیشه پیام های خود را چک می کنید.

2- اگر تلفن همراه تان خاموش یا اینترن قطع شود، ناراحت شده و احساس تنهایی میکنید.

با استرس و عجله بسیارو غیر مطقی برای پیدا کردن گوشی، کیف خود را زیر و رو می کنید.

3- در مورد افکار یا کارهای خود، پست میگذارید.

4- مدام از تعداد لایکهای دریافتی خود در فضای مجازی آگاه هستید، این کار باعث می شود تا پست های بیشتری بگذارید.

5- گاه صدای دریافت پیام را می شنوید بدون آنکه در واقعیت پیامی دریافت کرده باشید.

6- هنگام صحبت با دوستان، همیشه موبایل خود را در دست دارید.

7- بیشتر اوقات در حال صحبت کردن با گوشی هستید، با اینکه مکالمات تلفنی زیادی دارید اما تنها هستید.

نوموفوبیا چیست

چگونه نوموفوبیا در زندگی روزمره افراد تاثیر گذار است؟

با نگاهی به محیط پیرامون خود به راحتی متوجه می شویم که چگونه اعتیاد به تلفن همراه، افراد را به اسارت در می آورد. در مرحله اول، این اختلال موجب چک کردن مداوم گوشی توسط افراد می شود تا جائی که توجه کمتری به سایر جوانب زندگی می کنند. به طور مثال، برخی افراد از رفتن به مناطقی که پهنای باند ضعیف اینترنت و یا عدم آنتن دهی تلفن است خودداری می کنند. این مسئله ممکن است محدودیت های افراد را روز به روز بیشتر کند.

همچنین بی خوابی ناشی از وابستگی و استفاده زیاد از تلفن همراه، عواقب بسیاری را متوجه افراد می کند. برخی افراد تا نیمه های شب، وقت خود را صرف گردش در شبکه های مجازی می کنند و یا هر دفعه که از خواب بیدار می شوند گوشی خود را چک می کنند.

نوموفوبیا درمان

علت بروز نوموفوبیا چیست؟

1- علت رنج بردن از نوموفوبیا این است که فکر می کنید باید همیشه با کسی ارتباط داشته باشید و از تکنولوژی استفاده کنید. امروزه دیگر اهمیتی ندارد که خانواده یا دوستانتان در آن طرف دنیا باشند چون با یک پیام ساده تلفن یا ویدیو چت بدون هیچ مشکلی ارتباط برقرار می کنید اما در واقعیت همچنان احساس تنهایی میکنید.

2- دیگر نیازی نیست که برای پیدا کردن همسرتان به بیرون از خانه بروید به راحتی با تلفن متوجه می شوید کجا حضور دارد.

3- در واقع تلفن جایگزین گفتگوی رو در رو شده است.

4- این طور زندگی کردن از واقعیت فاصله دارد، بیشتر افراد در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی حضور دارند و چیزی که میبینید معمولا واقعیت ندارد. بسیاری از زوجین های که عکس های زیادی را با خوشحالی می گیرند زمانهای سختی را در رابطه می گذرانند.

5- افرادی که کاری انجام نمی دهند و فقط پستها و نقل قول های مثبت می گذارند از افسردگی شدید رنج می برند، چیزهایی که در شبکه های اجتماعی می بینیم مواردی است که آنها دوست دارند تا ما ببینیم. 

نوموفوبیا

راههای مقابله و درمان اختلال نوموفوبیا

چنانچه در ابتدای این بخش از نمناک هم اشاره شد نوموفوبیا یک اختلال جدی است که نیاز به درمان تخصصی دارد. افرادی که از نوموفوبیا شدید رنج می برند، در صورت عدم کنترل و درمان، دچار عصبانیت شدید، افسردگی و استرس خواهد شد. برخی از راهکارهای می تواند در مقابله و درمان این اختلال موثر باشد که شامل موارد زیر می شود:

ذهن خود را عادت دهید تا در زمانهای مشخص ارتباط با تلفن همراه را قطع کند. این عدم ارتباط ضروری و مفید است. ساعات مشخصی را برای خواب و غذا خوردن در نظر بگیرید و در این ساعات استفاده از تلفن همراه را کنار بگذارید.

تا حد امکان برنامه های مختلف مانند انواع بازیها و برنامه های اینترنتی را از گوشی حذف کنید. به گوشی خود تنها به عنوان یک وسشیله ارتباطی نگاه کنید و تنها در یک شبکه اجتماعی حضور داشته باشید.

اعتیاد به تکنولوژی

یکی از روشهای ترک اعتیاد به تلفن همراه، رفتن به کوه، طبیعت و مناطق بکری است که دارای سرویس های مخابراتی و اینترنت نمی باشند. با این کار علاوه بر گردش و تفریح از گوشی همراه نیز کمتر استفاده می کنید.

وجه تمایز میان زندگی واقعی و زندگی مجازی را درک کنید. زندگی مجازی تنها بخشی از زندگی واقعی است و شما تمام زندگی افراد را مشاهده نمی کنید.

ساعات استفاده از گوشی را محدود کنید. برای انجام این کار می توانید ساعت هشدار تلفن همراه خود را فعال کنید تا پس از مدت مشخص به شما یادآوری کند تا در یک محدوده زمانی خاص مجاز به استفاده از گوشی باشید.

بسیاری از پیامرسان ها که اطلاعات و اخبار روزانه را در اختیار شما قرار می دهند استرس زا هستند. این برنامه ها را حذف کنید، نیازی نیست که بیشتر زمان خود را صرف مشاهده کارهای دیگران کنید.

نوموفوبیا

جایگزین های مناسبی به جای گروههای مجازی داشته باشید. اگر برای داشتن ارتباط اجتماعی تمایل دارید، این زمان را صرف گفتگوهای حضوری کنید.

تتلفن همراه خود را در ساعات مشخصی خاموش کنید و زندگی بدون موبایل را تجربه کنید. هرگز تلفن همراه خود را هنگام خواب به نزد خود نبرید.

نوموفوبیا چیست؟ نشانه ها و علائم اعتیاد به گوشی کدامند؟

514
این مطلب مفید بود ؟140
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ز.ن
برچسب : سلامت روان
وبگردی