نکات یخچال
یخچال و فریزر یکی از مهم ترین و پرکاربردترین لوازم خانگی می باشد پس باید نکات و توصیه های لازم برای نگهداری و مراقبت بهتر از این وسیله برقی را رعایت کنیم.

دانستنی های جالب و کوتاه از نکات یخچال

یخچال و فریزر از لوازم ضروری هر زندگی به شمار می روند که موجب جلوگیری از فساد زود هنگام مواد غذایی می شود . یخچال های خانگی ، فریزر ، یخچال های ویترینی و سایر وسایل سردکننده سیستم کار یکسان و ساختمان مانند هم دارند و همگی آنها مستلزم رعایت برخی نکات هستند که در این بخش از نمناک به آن اشاره کرده ایم پس ما را همراهی فرمایید.

نکات یخچال

نکاتی که باید برای نگهداری از یخچال بدانید

قراردادن چیزهای گرم در یخچال

غذاهای گرم را داخل یخچال نگذارید زیرا سبب گرم کردن فضای یخچال وکم کردن اثر سرما می شود و به همین علت ذرات برفک و یخ آب شده و به همراه آلودگی داخل غذا می چکند و سبب آلوده شدن غذا می شوند.

هوای سرد و گرم در یخچال

یخچال هایی که بالای آنها یخدان نیست، طبقات پایین سرمای بیشتری از طبقات بالا دارد زیرا هوای سرد به علت سنگینی پایین تر از هوای گرم قرار می گیرد پس طبقات بالا سرمای کمتری دارند. همچنین وسایلی که در قسمت در یخچال گذاشته می شود چون در مجاورت هوای بیرون هنگام باز و بسته شدن قرار می گیرد، از سرمای کمتری نسبت به قسمتهای دیگر یخچال برخوردار است.

دمای یخچال

راهنمای چراغ های آگاهی دهنده ی یخچال

معمولاً سه چراغ سبز، قرمز و زرد چراغ های آگاهی دهنده ی فریزرها هستند. چراغ سبز نشان دهنده ی برقراری جریان برق ورودی به فریزر است. چراغ قرمز که همیشه باید خاموش باشد نشان دهنده این است که عمل سرماسازی خوب انجام نمی شود که علت آن ممکن است خرابی ترموستات باشد.

برای چراغ زرد کلیدی وجود دارد که اتصالات را به صورت مستقیم در می آورد تا سرما به حدّ کافی برسد و چراغ قرمز خاموش شود. با خاموش کردن این کلید در این هنگام ، چراغ زرد هم خاموش می شود.

محل قرار گرفتن یخچال

یخچال یا فریزر خود را کنار وسایل گرما زا مانند اجاق گاز، آب گرمکن، شوفاژ نگذارید و از قرار دادن آن زیر نور مستقیم خورشید اجتناب کنید. حداقل باید بیست سانتی متر بین فریزر یا یخچال، با دیوار فاصله باشد . توجه داشته باشید اگر فریزر یا یخچال بر روی یک سطح تراز قرار نداشته باشد ، در آن کامل بسته نخواهد شد.

نکات جابجایی یخچال

انتخاب صحیح یخچال

هنگام خرید یخچال به برچسب انرژی روی یخچال دقت کنید و مدل هایی را انتخاب کنید که مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتری داشته باشند.

تنظیم ترموستات یخچال

دمای داخل یخچال باید سه درجه بالای صفر و دمای داخل فریزر باید سه تا چهار درجه زیر صفر باشد . تنظیم نادرست ترموستات سبب فساد و یخ زدن مواد غذایی می شود ، همچنین مصرف انرژی را نیز افزایش می دهد.

جابه جایی یخچال

دو تا سه ساعت بعد از جابه جایی، یخچال را به برق متصل نمایید.

روشن شدن چراغ قرمز فریزر

اگر برودت یخچال خوب باشد اما چراغ فریزر روشن شود ، ممکن است سیم های چراغ اتصالی پیدا کرده باشند.

باز و بسته کردن در یخچال

در همه فصول مخصوصا تابستان هیچ وقت طولانی مدت در یخچال یا فریرز را باز نگذارید و از باز و بسته کردن زیاد آن اجتناب کنید.

باز و بسته کردن در یخچال

حفظ سرمای یخچال

هنگام قطع طولانی مدت برق ، تا حد المقدور از باز و بسته کردن در یخچال بپرهیزید و برای حفظ سرمای داخل یخچال روی آن را با لحاف یا پتو بپوشانید. به هر بار باز و بسته کرد در یخچال در فصل تابستان ، درجه ی حرارت داخل یخچال سریعا بالا می رود، پس باید درجه ی سرما را بیشتر نمود تا سرمای لازم زودتر در داخل یخچال تولید شود.

انبار کردن مواد غذایی در یخچال

مواد غذایی زیادی را در یخچال بر روی هم قرار ندهید زیرا سرما کمتر داخل همه آنها نفوذ می کند و زودتر خراب می شوند. مثلا اگر می خواهید مقدار زیادی سبزی را در یخچال نگه دارید، مقدار قابل مصرفتان را پاک کنید و سپس بشویید و درون پارچه ای نازک بریزید و داخل یخچال بگذارید و مقدار اضافی سبزی را پاک کنید و به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و اینگونه از گندیدن سبزی ها جلوگیری نمایید در ضمن هیچ گاه مقدار زیادی سبزی را به صورت دسته در یخچال نگذارید زیرا بعد از گذشت دو روز خراب می شوند.

یخچال را به طورمرتب برفک زدایی کنید؛ چرا که افزایش قشر برفک، مصرف انرژی بالا می برد. لوله های پشت یخچال یا فریزر را نیز سالی دوبار گردگیری نمایید.

مواد غذایی در یخچال

سوت کشیدن فریزر

در صورت سوت کشیدن فریزر و میزان کم برودت آن باید با یک چکش پلاستیکی ضرباتی آرام به فیلتر و نقاط مختلف لوله های رابط به خصوص ابتدای اوپراتیورها(لوله هایی از جنس آلومینیوم برای انتقال سریع و خوب سرما) وارد کنید و در صورتی که عیب رفع نشد لوله هارا بشویید .

زیاد شدن برفک فریزر

اگر لاستیک های دور در یخچال خراب شوند ، برفک درون فریزر زیاد می شود و در اینصورت باید لاستیک ها را تعویض کرد.

علت برفک فریزر

ریپ زدن فریزر

علت ریپ زدن فریزر قبل از روشن کردن ، کار زیاد آن و کثیف شدن پلاتین های رله است که برای رفع این مشکل باید رله را تمیز و یا عوض کنید.

رفع بوی یخچال

در برخی مواقع یخچال بوی مواد غذایی را به خود می گیرد و باعث می شود هر آنچه داخل آن قرار می دهیم بو بدهد ، در این هنگام برای رفع بوی یخچال مقداری زغال را نیم کوب کنید و در پارچه نازکی بریزید و سپس طبقه بالای یخچال قرار دهید.

برای باز یافتن بوگیری دوباره زغال، هر چند وقت یک بار کیسه زغال را در آفتاب بگذارید تا خشک شود. برای رفع بوی یخچال مهم است که جدار داخل یخچال را با محلول جوش شیرین و آب تمیز کنید.

نگهداری مواد غذایی در یخچال

مقدار زمان نگهداری مواد غذایی در یخچال بستگی به نوع آن ، درجه ی آلودگی و شرایط محیط دارد. مثلا گوشت تازه خریداری شده ، را می توان بیش از سه روز در یخچال نگه داری کرد . مرغ را نیز می توان دو تا سه روز درون یخچال نگه داشت. مدت زمان نگهداری سبزیجات در یخچال تا یک هفته و میوه جات هم بسته به نوع و سلامت پوست آنها تا چند هفته است.

پنیر را مدت زمان بیشتری می توان درون یخچال نگه داشت. برای نگه داری طولانی مدت خورش ، آن را درون ظرف سر پوش دار بریزید و حداقل پنج دقیقه بجوشانید و بدون اینکه به آن دست بزنید بگذارید خنک شود و سپس در یخچال قرار دهید. بدین صورت خورش را می توانید دو تا سه روز خورش را در یخچال نگه دارید.

نکات ایمنی یخچال

مناسب ترین درجه فریزر

برای سالم ماندن مواد غذایی و از بین نرفتن ویتامین ها و خواص آنها مناسب ترین درجه ی سرمای درون فریزر باید - تا 20- درجه سانتی گراد باشد.

برودت بد فریزر

در صورتی که میزان برودت در طبقه بالا و پایین متفاوت باشد یعنی در در طبقه بالا خوب و در طبقه پایین نامطلوب باشد، ممکن است گاز فریزر تمام شده باشد بنابراین باید علت تخلیه ی گاز بررسی شود.

نکات مراقبت از یخچال و فریزر برای افزایش عمر آن

4.833
این مطلب مفید بود ؟321
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
برچسب : یخچال
وبگردی