پوکی استخوان
پوکی استخوان یک اختلال اسکلتی است که بیشتر در دوران کهنسالی و به دلیل نداشتن رژیم متعادل ویتامین ها و پروتئین ها بروز می کند و ویژگی بارز آن کاهش استحکام استخوان بوده و فرد را در معرض خطر شکستگی قرار می دهد.

برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان این مطلب را از دست ندهید.

 

پوکی استخوان یک بیماری شایع متابولیک استخوان بوده و در آن کاهش عمومی و شدید در توده استخوانی،پوک شدن استخوان بوجود می آید.که در آن عناصر تشکیل دهنده استخوان از نظر کیفیت تغییر نمی کند،ولی از نظر کمیت کاهش می یابد.این بیماری وقتی بروز می کند که کاهش توده استخوان بیش از حد سریع باشد. در ضمن خانمها بسیار بیشتر از آقایان دچار پوکی استخوان می شوند و همینطور با افزایش سن احتمال بروز پوکی استخوان بیشتر می شود.

پوکی استخوان و تغذیه

نکاتی مهم برای جلوگیری از پوکی استخوان

نکته مهم این است که بدانید هرقدر استخوان های شما قوی تر باشند دیرتر به پوکی استخوان دچار خواهید شد.پس باید در هرسنی که هستید،به فکر آنها باشید.داشتن رژیمی متعادل حاوی ویتامین ها و مواد مغذی متنوع می تواند سبب کنترل روند پوکی استخوان شود.

فرآورده های لبنی از جمله منابع غنی کلسیم هستند و مصرف روزانه بین 2 تا 3 سهم از آن ها به صوت کم چرب موجب جذب و ذخیره مقادیر بالایی از کلسیم در استخوان ها می شود زیرا مصرف لبنیات کم چرب دیگر نگرانی را برای افزایش سطح کلسترول خون ایجاد نکرده و از سوی دیگر مصرف سبزیجات با برگ تیره همچون اسفناج و بروکلی که منابع خوب کلسیم هستند، به طور روزانه و در قالب 3 الی 5 سهم توصیه می شود.

این گزارش حاکی است:برای افرادی که عدم تحمل لاکتوز شیر را دارند، پنیر، دوغ و جایگزین های دیگر به جای شیر، پیشنهاد خوبی است و همچنین آن گروه از افرادی که نمی توانند از مواد غذایی حاوی کلسیم استفاده کنند یا غذاهای کلسیم دار به مقدار کافی نمی خورند باید مکمل کلسیم دریافت نمایند و همچنین مصرف ماهی تن و سالمون به صورت 2 الی 3 بار در هفته و یا زرده تخم مرغ و جگر نیز بسیار مؤثر است.

در افراد چاق یا دارای اضافه وزن و افراد مسن و کسانی که زمان کمی را در معرض تابش خورشید قرار دارند، مصرف مکمل ویتامین D الزامی است، همچنین منیزیم، ویتامین های K، B6 و B12 از جمله ویتامین ها و مواد معدنی دیگری هستند که برای سلامت استخوان ها لازم است و اگر رژیم غذایی متعادلی داشته باشید، آن ها را به میزان کافی دریافت خواهید کرد.

طبق این گزارش یک رژیم غذایی متعادل شامل رعایت 6 فاکتور اساسی است که به صورت عددی از قرار ذیل است:

1.غلات:6 – 11 واحد

2.سبزیجات:3 – 5 واحد

3.فرآورده های لبنی:2 – 3 واحد

4.گوشت (قرمز، مرغ، ماهی و حبوبات):2 – 3 واحد

5.چربی ها، روغن ها و شیرینی ها:در پایین ترین مقدار خود.

نکاتی در مورد شناخت و پیشگیری پوکی استخوان

4.823
این مطلب مفید بود ؟221
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از شفا آنلاین - / ل
وبگردی