هدیه حرام

دادن چه نوع هدیه ای حرام می باشد؟

کد مطلب : 18390زمان مطالعه : 2 دقیقه
یکی از زیباترین ابزاری که روابط و تعاملات جوامع انسانی را در بر می گیرد و تعریف مشخصی از این روابط ایجاد می کند دادن هدیه به همدیگر است. اما برخی از این هدایا حرام هستند. از این رو، روایات و آموزه های دینی بر هدیه دادن توصیه و تاکید دارند.

اهمیت هدیه و جایز بودن هدیه + احکام هدیه حرام

هدیه دادن در اسلام و هدیه گرفتن چنانچه روی اصول و آداب صحیح صورت پذیرد، در تعمق دوستی و صمیمیت تأثیر به سزایی گذاشته و علاوه بر این که یک عمل ارزنده ی عاطفی محسوب می شود، موجب رضایت خاطر می شود. البته یادآوری این مسئله ضروری است که هدیه دادن تعاریف مختلف دارد که ممکن است همیشه مناسب به نظر نیاید.

هدیه حرام

جایز بودن هدیه و احکام هدیه دادن

نظر ائمه درباره هدیه دادن

پیامبر گرامی اسلام (ص) درباره اهمیت و جایگاه هدیه دهی می فرمایند:به یکدیگر هدیه دهید، تا نسبت به همدیگر با محبت شوید. به یکدیگر هدیه دهید؛ زیرا هدیه کینه ها را می برد.

همچنین آن حضرت (ص) فرموده اند:هدیه دادن محبت می آورد و برادری را نگه می دارد و کینه و دشمنی را می برد. برای یکدیگر هدیه ببرید تا دوستدار هم شوید.

امیرمومنان علی (ع) نیز فرموده اند:اگر به برادر مسلمان خود هدیه ای دهم که به کارش آید، خوش تر است نزد من از اینکه همانند آن هدیه صدقه دهم.

از رسول اکرم (ص) روایت است که فرمودند:امّت من تا هنگامی که یکدیگر را دوست بدارند، به یکدیگر هدیه دهند و امانتداری کنند، در خیر و خوبی خواهند بود.

آن حضرت (ص) می فرمایند:از احترام مرد به برادرش این است که پیشکش او را بپذیرد و از همان چیزی که نزد خود دارد به او پیشکشی دهد و برای پیشکش دادن چیزی به او، خود را به تکلّف و زحمت نیندازد.

امام رضا (ع) از اجداد خویش از رسول خدا (ص) روایت کرده است که فرمودند:خوب چیزی است هدیه؛ زیرا آن کلید حوائج است.

البته بنا بر روایات هر هدیه ای جایز نیست و حتی دادن و پذیرفتن برخی هدیه ها نه تنها صحیح نبوده بلکه گاه حرام نیز شمرده می شود.

پیامبر خدا (ص) در این باره می فرمایند:هر کس برای برادر خود وساطتی بکند و او به خاطر آن وساطت برایش هدیه ای ببرد و او آن هدیه را بپذیرد، هر آینه به در بزرگی از درهای ربا وارد شده است.

و نیز امیرمومنان (ع) درباره آیه «بسیار مال حرام می خورند» فرمودند:مقصود کسی است که مشکل برادر خود را برطرف کند و آنگاه هدیه او را بپذیرد.

دادن چه نوع هدیه ای حرام می باشد؟

4.151
این مطلب مفید بود ؟429
برگرفته از قدس-/ف
وبگردی